vineri, 25 iulie 2008

Termopane, termopane...

Cresc termopanele astea, dom'le, mai ceva ca porumbul dupa ploaie.

Intr'un an de zile, din 2007 pana in 2008, avem o crestere de la 19% la 27% gospodarii. Cum ar veni, un sfert din gospodariile patriei noastre producatoare de porumb si alte tehnologii nucleare si-a tras termopane. Aproape o treime, daca suntem generoshi cu privirea catre cifre.

Iar asta este o combinata alpina rezultata dintr-o dublare, de la 6% la 13%, in rural, acolo unde avem porumbul cat casa, si o crestere de 10 puncte procentuale, de la 29% la 38%, in urban. Adica doo cincimi. Adica peste o treime, in urban. Acolo unde pune lumea porumb pe terasa blocului si chiar si pe balcon. Pe balconul ala inchis cu termopane. Cum zice compozitorul de cantautor de muzica termica: Termopaaaaneee, termopaaaneeee....

Deci sa nu va mai aud, da? Deci sunt bune si statisticile despre termopane la ceva. Deci sa nu mai facetzi mishto in intalniri tehnice despre termopanele mele. Da? Avem de'a face cu o expresie a cresterii nivelului de trai, concretizat in aspiratoare, masini automate de spalat, termopane si alte telefoane mobile.

Cumpara lumea in draci, si asta pentru ca - slava Domnului! in cele din urma, are cu ce. Si uite asa avem de'a face cu o revolutzie tacuta, insidioasa, care schimba fatza acestei Spanii din Balcani. Se pun termopane si parchet la tzara. Ishi tzine lumea molecularele cu doua maini, la toate urechile din dotare. Incepem sa avem ambuteiaje shi in orashe obscure cum ar fi Timisoara (ho ho ho, sa vezi acum ce urla austro-ungarii), Mizil, Campina sau Telega.

Ca sa nu mai vorbesc de Telega. Telega, acest pamant mirabil, satul de tip struto-camila prin excelenta, la marginea plina de tensiune creatoare dintre rural si urban. Nici tarani, dar nici oraseni. Well, in coltzul asta de ulitza a noastra, toate casele din jur, dar toate, au fost renovate / imbunatatite in ultimii 3 ani de zile. Consolidari, reparatii, acoperis, chestii de substanta, dar si parchet, usi, instalatii electrice, termopane si altele care tin mai degraba de suplimentare, nu de necesare. Stiu, stiu: e doar un exemplu anecdotic. Dar astfel de anecdote utilitare sunt peste tot, si ele se regasesc in serpisorii aia de evolutii statistice, in termopanele mele din chestionar.

Deci duduie, tata. Deci Spania din Balcani, frate. Cu banii Spaniei din Iberia, nenicule. Creshte, dom'le, tzara, in ritm de termopane, shi noi o data cu ea. Ca porumbul dupa ploaie.

Termopaaane, termopaaaane...

:)

2 comentarii:

Cristian spunea...

Incepem sa avem ambuteiaje shi in orashe obscure cum ar fi Timisoara (ho ho ho, sa vezi acum ce urla austro-ungarii)

^&%#^%#*^% :P

Turambar spunea...

LOL. Sa intzeleg ca eshti din Mizil si ca te'ai atacat ca mi'am permis sa persiflez maretzul tau orash de la poalele Teleajenului?

Zi mersi ca nu m'am ras de alte orashe, mai sensibile: Brashov, Timishoara, Cluj (pardon: Cluuuuj), Sibiu, Oradea. Atunci sa fi vazut pasiuni ofensate. Totzi craishorii s'ar fi adunat acishilea, pe malul Dambovitzei virtuale, sa ma intrebe in ce limba prefer sa fiu injurat...

:) :rofl: