joi, 24 iulie 2008

La grande vadrouille

Ne'am uitat aseara la La grande vadrouille (Marea hoinareala, pentru astia din voi French-challenged people). Cu Bourvil si cu Louis de Funes.

Genial film. Genial scenariu. Geniali actori. Geniale vaci... A, pardon: in filmul asta nu sunt vaci. Doar caini lupi shi nemtzi ciobaneshti :)

De mult nu am mai ras asa de mult, de sanatos, de fara pretentzii si fara farafastacuri gomoso-telectualo-cautate. Gaguri clasice. Fatzauri de macsima ecsceptzie comica. Tushe groase. Scalambaieli de vis. Emotii simple, unadultered. Cum zice poetul: Simple si clare / Ca patru galeti de var cazute in cap la nemernicu de neamtz cotropitor.

They don't make them like that anymore :(

A, era sa uit: senzatzia de viitor in prezent cand deschizi internetu, te duci acolo unde unii stiu si altii nu, pe titrari.ro, cauti subtitrarile si vavavoum! in cateva secunde le ai. Gain without pain. The future is now. Subtitles descarcate repede-repede la Telega. Maica, in ce hal de scifi am ajuns, maica...

Ceea ce va doresc si domniilor dumneavoastra, stimati cititori de rit crestin ortodocs latin, conservator si desuet.

:)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Diseara il pun la descarcat si cu voia bunului Internet ma si uit la el. Prea ma plangeam ca n-am mai vazut demult o comedie. Ma si mir cum mi-a scapat, cred ca am vazut 99% din filmele lui Funes.

Anonim spunea...

ah, bine că mi-ai amintit dă filmu' ăsta! aaaaaah, chestie adevărată, nu flaps d'ăla de te uiţi în jur ca să te rpinzi dacă e dă râs sau nu!

oceania spunea...

daaaaaa, filmul asta e tare de tot iar faza cu baia turceasca pe care ai postat-o e una dintre cele mai tari din film. am revazut-o si m-am trezit razand de una singura.:)