vineri, 25 iulie 2008

A happy by-product

Happiness is not achieved by the conscious pursuit of happiness; it is generally the by-product of other activities.
Aldous Huxley

2 comentarii:

Anonim spunea...

Da.
Nu este aceasta asertiune austera virful de bolta al teoriei ca americanii, care au facut din pursuit of happiness sensul vietii in mod oficial, sint NULI la nivel filosofic-macro?
Mie, aceasta vorba mi-a schimbat totalmente viziunea despre.
Spre recompensa, iti trimit secret sonore de pe vremea me.

Turambar spunea...

Da, dar chiar daca a fugit la Hollywood, a fost si a ramas englez pana in varful unghiilor. Therefore tight and crisp and bright and retained and cynical and clear-minded (ma rog, nu totzi englezii sunt clear-minded, dar mai multzi decat media mondiala, in orice caz).

BTW: stii povestea lor? Una din marile familii de intelectuali britanici. De la buldogul lui Huxley, care si'a gasit sotie in Australia (are Stephen Jay Gould un articol emotionant despre ea), pana la nepotii sai, care unul a ajung biolog celebru, iar celalalt ce stim ca a ajuns. Point Counterpoint. Brave New World. (nu, n'am citit Eyeless in Gaza).

Anyway, am postat citatul asta pentru ca rezonez cu el. Pentru ca, difuz in coltzuri semi-constiente ale mintii, de mai multe ori mi s'a infiripat si mie ideea asta. Nu atat de elegant formulata ca la Huxley, dar you can't have the whole cake, isn't it?

E ca la privirea periferica si la iluziile acelea optice: daca te uitzi direct la imagine, nu vezi nimic. Daca te uitzi in alta parte, parca-parca incepe sa se vada ceva cu ochiul stang (ca in bancul acela misogin cu nevasta plina de initziative).

Ma rog. The rest is silence.

:)