sâmbătă, 26 iulie 2008

Doua in seara asta

Mai intai Le corniaud. Tot cu Bourvil si cu Louis de Funes, tot in regia lui Gerard Oury. Mda. Cam slabutz, mai ales dupa ce'am vazut zilele trecute La grande vadrouille. Cateva secventze unde am ras si noi mai cu pofta. In rest, subtzireanu. Nu prea am fost incantatzi, si mai-mai ca ne'a parut rau de timpul pierdut.

Dar pe urma ne'a trecut supararea, pentru ca am vazut Kavkazskaya plennitsa, ili Novye priklyucheniya Shurika. In regia lui Leonid Gaidai, ala care a facut si 12 scaune.

Nu vretzi sa shtitzi. In acelashi spirit de umor gros, tip slapstick, ca si La grande vadrouille, insa in plus cu nishte delicioase replici subversive (Da'mi dai si o excursie pe gratis. Da, cum sa nu: in Siberia) care cu sigurantza faceau deliciul publicului comunist. Cu aceeasi atmosfera de escroci de larga respiratzie internatzionala a la Ostap Bender, care nu potzi sa nu'tzi fie simpatici. Cu o galerie de mutre patibulare fabulos de expresive, cum rar gasesti prin filme. Cu un ritm neasteptat de viu, de MTV chiar, de multe ori cu piciorul pe pedala de acceleratzie, pentru a accentua stilul slapstick si guignolesc. Si cu o coloana sonora proaspata, jazzy si twisty, de nici nu zici ca eshti in film rusesc din anii '60. A: si cu niste peisaje din Caucaz totalmente turistice.

Pe scurt: a meritat efortul, iar reticentza initziala a fost repede spulberata. Un film de vazut. Pentru aia care stiu de unde sa ia filme vechi si ce inseamna KG :p.

Da. Si acum, inainte de culcare, m'am hotarat: maine seara continuam filmele delicios subversive rusesti si vom vedea Beloe solntse pustyni. Eu l'am mai vazut o data, dar Flo nu. Alta piatra de temelie a filmului rusesc. Cautati, cititzi si vetzi afla.

A, ca veni vorba de filme rusesti delicios de subversive: Kuuu. Ku.

Ku? Kuuuuu. Ku ku. (in traducere pamanteana: Shedintza continua, tovarashi!)

:)



4 comentarii:

Anonim spunea...

:)
Spor

Anonim spunea...

kuuuuku - e anume delicioasa planeta, uh, ar trebui sa scotocesc prin arhive :)

fishu

Turambar spunea...

kuuuu. :)

ku sigurantza ku daku shtii de el, ku, kuuu ku, shi daku il mai shi ku ai in kublioteca proprie, atunci un kuuu total.

ku :)

Anonim spunea...

si aveai si subtitrare la rusoaicele alea?