miercuri, 9 iulie 2008

Chess Boxing



Inventat in gluma de Enki Bilal, intr-una din benzile sale din anii '80.



(Cum, nu stiti cine e Bilal? Mama voastra de nestiutori! Un croat care se pricepe sa deseneze genial :) A emigrat in Paris si acum, mai nou, face filme. Comme on, people: you can do better )


Chessboxing.

E simplu. Joci sah, pe urma joci box, pe urma iar joci sah, pe urma iar... Pana cand cade primul. Fie regele, fie proteza din gura adversarului.

Magnific. Genial. Stupefiant de profund in adevarul sau oximoronic. Life is a bitch si pe urma dai cu pumnul si babardeshti regina adversarului.

Regina, here I come!

:)

13 comentarii:

Anonim spunea...

ay may! = hai măi! adică, d'ăsta mi-eşti?

nici eu nu ştiam, ca să nu mai zic că nici nu auzisem măcar de Chess Boxing .... da' cum a fost pe Graben?

Turambar spunea...

Si eu tot azi am auzit de el, intr-un forum pe Karagarga. Dar de Enki Bilal stiam de 15 ani. Asa ca mai mai :)

Graben? Care? Ala de pe strasse? Sau ala de pe Butchegen? Ala de pe strasse a fost comme d'habitude: venit, vazut, placut, futut bani. Ala de pe Bucegi, pe Brana Aeriana, in schimb, a fost o memorabilitate de eveniment de experienta personala care cu siguranta necesita un post. Separat, lung, intortocheat si plin de poze.

:)

Anonim spunea...

ăla de pe Strasse, hehehe, am bănuit că dai şi peste Pesta, ciuma, mă rog, monumente ... cică.

Poze? daaaaaaaaaa, vreau, tot timpul :) dar nu te zoresc, take your time, relax, adjust... ca în secvenţa din Blow-up (între timp o caut)

Anonim spunea...

deci: http://www.youtube.com/watch?v=zIJuGMneImU&feature=related

slowly, slowly ... against the beat! that's right

Anonim spunea...

Eu nu-s sigur că în cazul boxului "joci" e verbul asortat. Cafteşti, trozneşti sau ( după caz) o furi. Adică ... na, ca în legea Ghiţă -Ghişe: 50-50.

Bogdan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bogdan spunea...

Hai bre Turambare, cu vechituri din astea vii matale de la Viena? Decandenţă mare la fostul imperiu, cum zicea cineva cândva, bag eu de seamă :)))

Anonim spunea...

Draga Turambar(r),

mi-e ingrozitor de rusine, m-am si ascuns sub masa, ca sa nu ma vezi si sa nu te poti uita dispretuitor la mine (oricum o vei face, dar eu n-o sa vad;)) - stiu, e cuvantul tau favorit, dar in nemarginita-mi inocenta lexicala (stupizenie, prostie, incultura, lipsa de iesit in oras sau dupa blocuri samd) nu stiu ce inseamna babardeala. Din context(e) (ca-s multe)pot reiesi 2 chestii, asa ca prin excludere zi daca e caft, hai te rooooooooooog.

Turambar spunea...

@ bogdan: atata putem, atata facem. macar am tocat nishte bani cu folos :)

@ anonima sufletului meu: stimata doamna, babardeala, in orice context lexical serios, care se ia cum trebuie in seama din punct de vedere fenomenologic, inseamna "futai naprasnic". prin extrapolare semantica, inseamna orice activitate combativ-concurentziala care poate aduce, cel putzin pe departe, cu futaiul naprasnic. in cazul de fatza, schimbul reciproc avantajos de pumni in mecla poate fi considerat un surogat suficient de asemanator cu futaiul naprasnic.

cum spune vaduva, in bancul de macsima inspiratzie secsual-comportamentala: incet shi trist.

:)

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=8-KyL2gMxV8&feature=related
multumesc pentru largirea orizontului meu nescos dupa blocuri, dar cred ca n-o sa-mi largesc vocabularul - Schuster, bleib bei Deinen Leisten s-ar zice la Viena:)

Turambar spunea...

Alo! Alo! Doamna! Va rog sa nu ma luatzi la sentiment cu Johann Sebastian Kennedy, ca il am pe telefon, exact inceputul asta de concert, inevitabil si inexorabil precum matematica si precum moartea. De cate ori ma suna nevasta, asha imi face creierii in cap: tudududu du du dudum. Deci stim. Deci cunoastem. Nu Gould, dar tot BWV 1052. Deci Bach.

Insa asta, recursul la Bach, sa stiti ca nu va scuteste de o admonestara necesara. Nu se face, nu se cuvine, sa nu fiti racordata la savoarea mustoasa a argoului limbii noastre ca o comoara in balegar infundata.

Stiti cum spune doctorul ortoped? Necunoashterea argoului dauneaza grav libidoului. Babardeala salveaza smiorcaiala. Mangleala da savoare vietzii. Si sa stiti ca nu vine de dupa blocuri. Vine de peste tot: de pe campuri, dintre dealuri, din mine si de pe santiere.

Cuvintele e vii si provoaca copii. Insomnii si felii.

:)

Anonim spunea...

http://www.amazon.com/Glenn-Gould-Collection-Amazon-com-Exclusive/dp/B000TJQ75E/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=music&qid=1215796291&sr=8-1 - aproape cadou
Abia mi-ai largit orizontul si hop, incerci sa ma bagi in ceata. Nu, nu cuvintele provoaca copii - it is the babardeala, stupid! (hoooooooooo, ca nu ti-am zis tie, e argou Carville:)

Turambar spunea...

Doamna, nu am nevoie. Am deja mai mult Gould decat pot duce. Cu accent pe Bach, of course. Clavecinul bine temperat in interpretarea sa mi se pare o mare mecanicitate plictisitoare, desi stiu in adancul creierului ca asa l-ar fi cantat, probabil, si Bach. In schimb, Inventiile in doua si trei parti (BWV 772-801) in interpretarea sa ma incanta pana la ultimul firisor de orgasm artistic.

Si pe toate le am deja, courtesy of Internet. Therefore, nu dati banii pe prostii, luatzi bonboane la copii.

Si da, avetzi dreptate: o babardeala face cat o mie de cuvinte. Uneori...

:)