marți, 8 iulie 2008

Back

Ne-am intors. A fost. S-a dus.

Vineri: am pierdut avionul. Sunt dobitoc. M-a facut mama intarziat. Am pierdut avionul, baaa! Am plecat vineri seara. Am platit in plus, of course. Nu vreti sa stiti cat. Mama mea de papagal... :(

Sambata: Tulln. Vreo treizeci de kilometri in amontele Dunarii (adica in susul fluviului, bre marinari eshuatzi). Locul unde Atilla a intalnit-o pe Gudrun pentru a o babardi intru eternitate, asa cum consemneaza si analele societatii de contabilitate si auctariat Nibelungice, cat si grupul statuar inaugurat de municipalitate in anul de gratie 2005, in vremea in care noi spargeam strazi si semintze prin Bucuresti.



Cum a fost? O zi perfecta de vara. Ce am facut? M-am bicicluit pe Dunare la vale, spre Viena, pe malul ei, pe varful digului. Punct de reper: dealul ala care seamana cu Macesul, colo sha, fro multzi kilometri la vale (aprox. 15 km), unde se scurge plaiul de deal in Dunare. Pe bune ca zici ca esti la marginea Campinii, dealul ala dinspre Bobolia care se scurge incet in campie.

Ei bine, asha mi-a fost si mie. Dig, biciucleta, pedalare, lebede, transpiratzie, alei, turism, tagadam tagadam. Flo era cu fetele la supervizare la Krista, sau la Nutzi, cau cum Dumnezeu o cheama pe psiholoaga aia batrana si intzeleapta de le supervizeaza pe fete intru Rogers, iar eu, ca sotzul responsabil si inutil, am ramas sa ma plimb prin Tulln. M-am plimbat eu ce m-am plimbat, am facut poze (nu, nu le pun: mi-e lene; cel putzin la ora asta tarzie din noapte), am mancat, am baut, am vizitat, I stood away from them bloody time-consuming, dead and boring museums, si pe urma mi-am luat o biciucleta din curte de la Krista si am luat-o gospodareste la vale spre Viena. Cum v-am spus: 15 kilometri, punct de reper: unde se pravale dealul in apa.

Problema, dragi crestini de rit ortodox, a fost insa ca am reusit in marea mea nepricepere velocipeda sa iau cea mai schioapa biciucleta cu putinta din toate carele erau prin curte la Krista. Era una, semicursiera si cu niste foi, dar avea roata din spate cam desumflata si nu suporta cele 90 de kile pe care cu stima si respect le car dupe mine. Si atunci am luat alta biciucleta, cu rotzile umflate. Problema a fost ca avea un raport catastrofal foaie / pinioon si nu mergea repede.

Drept pentru care, pret de 15 kilometri dus si 15 kilometri intors, am fost un vajnic Buster Keaton valah, cu curul de 90 de kile asezat pe o sa prea joasa, pe care nu puteam sa o ridic, pedaland de zor ca Berila cel Viteaz la o biciucleta care mergea mai mult in gol. In timpul asta, alti velocipenautzi treceau cu graztie, cu fortza si cu elegantza, calare pe bolizi priceputzi, pe langa mine, aruncandu-mi priviri in cel mai bun caz de compatimire, in cel mai rau caz de dispretz. Noroc cu mustatza si cu uitatura mea crunta, care ii cam facea sa dea privirea la o parte si sa se gandeasca la Atilla. Dar, in general, mare rushine am patzit.

Culmea culmilor a fost momentul in care aine kleine babutzozen, in shpilhozen si in eine modernische biciuclozen, a trecut pedaland cu gratie pe langa mine, dande de doua ori mai rar din picioare, dar inaintand de doo ori mai repede, courtesy of raport prietenos de diametre dintre foaie si pinion. Cum ar veni, in termeni stiintifici: baga-mi-as si facea-mi-as si dregea-mi-as in ea de biciucleta care m-a facut de pocinog.

But don't get me wrong: except for that old lady who vanquished me, it was a perfect day. Pe bune. Pe foarte bune. Nu m-am mai simtit atat de liber si de in vacantza de cand am fost ultima data flacau.

Si a fost ziua de sambata.

Duminica: asta a fost o zi taaaare ciudata. Fetele au fost zdrentze de oboseala. Cu totzii am fost zdrentze de oboseala (nu uitatzi: cu o zi inainte, m-am luat la tranta biciucloasa cu hoarde de babe sportive si cu 30 de kilometri de feerie de valurile Dunarii). Therefore drept pentru care ne-am sculat tarziu, am lalait-o si am plecat in oras la orele 13:00. Ne-am dus pe malul Dunarii, am mancat, am cunoscut o chelnerita romanca, maritata cu un grecotei cu ceafa groasa si cu taverna banoasa. Pe urma fetelor li s-a facut somn. Drept pentru care drumurile noastre s-au despartit: ele s-au dus sa-si faca somnul de frumusete, eu m-am dus la Haas & Haas sa ma simt vienez in buricul targului. Ceea ce va doresc si domniilor dumneavoastra, stimati crestini ortodocsi de rit latin carpato-danubiano-mioritico-pontic.

Pe urma a venit seara si pe Turambar l-au apucat dracii pentru the friggin fuckin failed day. Si s-a certat cu consoarta. Si a fost duminica.

Luni: Oooo! Luni. Luni a fost o zi salbatica. Luni we did shopping. Nu vretzi sa shtitzi. Si mult sange a varsat, si multe victime pecuniare au fost. Pantofi, camasi, costume, rochii, ghiozdane, egeri. Si nici un muzeu nu s-a vizitat, si nici o opera de arta nu a fost chinuita de priviri. Si mult s-au bucurat mic burgejzii din noi. Avea dreptate Lenin cand spunea ca trebuia sa fie belitzi totzi mici burghejii de pe lumea asta, ca mare paguba aducem omenirii. Ceea ce va dorim si domniilor voastre, stimati crestini ortodocsi de rit dambovitzean.

Si seara ne-am uitat la Un peste numit Wanda. Si a fost ziua de luni.

Marti: cafenele dimineatza. Haas & Haas again. The last bouts of the shopping spree. Pe urma ne-am dus sus, sus de tot, in turnul acela Danube Tower, sus sus de tot, unde se invarte platformele din 1960 toamna tarziu si ai la picioarele tale panorama Vienei, sa intzelegi de ce vroiau turcii sa vina pe acolo.



Si a fost ziua de marti, cand oamenii sunt sparti. Si ne-am dus la avion, si ne-am mai luat o pereche de pantofi (inainte de avion, of course), si am urcat in avion, si am venit acasa.

Ceea ce va dorim si dumneavoastra, stimati crestini de rit balcanic.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos, interesant, relaxant...
Dar revin la solul autohton...E atat de arid ?! Nici o cercetare/investigatie pe teren....sa fi disparut brusc interesul pentru sondaje ?!

Turambar spunea...

Era sa facem unul national. A cazut. Acum, cat de curand, intram din nou in paradigma locala. Se apropie. Se apropie...

Anonim spunea...

De ce ar exista interes pentru "paradigma locala" ?!
Localele au trecut...pentru colegii ?!...chiar nu inteleg de ce e tot tapajul asta cu colegiile...rezultatele tuturor candidatilor unui partid din toate colegiile (cate or fi) se cumuleaza la nivel national...obtinandu-se scorul partidului pe tara (iar voi in exit poll - uri veti proceda ca pana acum, intreband un esantion la nivel national, cu candidatul carui partid s-a votat)...apoi, ca si pana acum se redistribuie procentele partidelor care nu trec pragul...catre cele care trec pragul...se stabileste nr. de mandate care revine fiecarui partid...proportional cu scorul partidului pe tara (rezultat si din redistribuire)....spre exemplu 100...iar apoi se constituie lista de 100, in ordinea celor mai bune procente obtinute in colegiile din tara de candidatii respectivului partid...in loc sa avem, ca pana acum, liste pe judete, vom avea un nume pe o zona din judet...lupta este mai mult in interiorul partidelor...care dintre candidatii lor...in limita scorului national, intra pe lista de 100...si atunci de ce tot acest circ ?!...voi sondati, practic, ca si pana acum la exit poll, afland procentul national al partidului si, implicit, nr. de mandate...pentru ce sondaje la nivel local ? apropos, in Bucuresti va fi ? ar fi totusi interesant de vazut cum au mai evoluat optiunile pe Bucuresti...

Turambar spunea...

Da, ai dreptate. Din fericire, nu vom avea probleme la Exit Poll. Initial ma temeam ca nu vom putea face, dar pe urma, on second thought, mi-am dat seama ca ne-am speriat degeaba si ca de fapt it's the same good ol' story.

Pe de alta parte, tot din fericire, clientii inca nu si-au dat seama pe deplin de ceea ce spui tu. In plus, e nevoie totusi de o abordare de tip local, dintr-un motiv f simplu: dintre sutele de catarge :), adica dintre cele colegii dintr-un judet, unde am eu catindatul X sansele cele mai mari de castig? Unde pot obtine cele mai mari procente, sa fiu eu cu inima mai putin stransa la redistribuirea aia de care vorbeai tu?

Deci e nevoie de o abordare de tip local in masurarea candidatilor.

Bucuresti? Facem. Facem. :)

Anonim spunea...

Da, e nevoie de o abordare de tip local...in interesul candidatilor, de a vedea daca intra sau nu pe lista de 100...dar mai putin din punctul de vedere al rezultatului partidului, la nivel national...
Nu este insa mai putin adevarat, ca va exista o anumita influenta a rezultatului intr-un colegiu...daca de pilda e un candidat cu multa notorietate si priza la public va creste un pic participarea si scorul partidului...dar, privit la nivel national va fi, probabil, in marja de eroare a sondajelor...apropos, cand zici ca intrati pe teren ?...si cand ar urma sa aveti primele date ?...fie si numai pe Bucuresti ....

Anonim spunea...

tipic romanesc...se-ntelege

Turambar spunea...

@ anonymous: cu unele suntem deja in teren. cu altele, in discutii preliminare. de ce? vrei sa spun date?

:)

@ nokia: de ce, coane, tipic romanesc? doar romanii merg pe biciclete desumflate? sau doar romanii se duc la viena si ajung la tulln? sau doar romanii fac cumparaturi? sau doar romanii beau ceai la haas & haas? ma baete ma. vezi ca radiatziile din zona urechii produc leziuni la nivelul scoartzei cerebrale.

Anonim spunea...

Se poate sa ne spui date ?! Sigur ca as vrea, sunt o fire curioasa, pasionat de jocul politic, imi pare rau ca nu crezi faptul ca nu ma pune nimeni sa pun intrebari... in fine, asta este situatia...stiu insa ca nu ne vei da date...nu sunt naiv...dar ma multumesc si cu lucruri spuse printre randuri...ma descurc sa inteleg...evident si cu putin ajutor din partea ta...imi place sa interpretez cifrele...tendintele, ami ales tendintele...e interesant, nu ?!

Turambar spunea...

nuuu spuuuuunnnnn

nuuuu spuuuuunnnnnn

nu. nu nu nu.

:) :p

Anonim spunea...

Macar un indiciu...sa plecam de la ceva...
Hai..asa ...doar un indiciu....un trend...
Ce zici ?

Turambar spunea...

Se'ntoarce PSD-ul. Creste pretzul la petrol. Rushii (re)cuceresc Europa. Americanii urmeaza sa si-o ia in botic. Rompetrolul este o masonerie KGBista. Incalzirea globala afecteaza standardele de viata. Criza din Spania va genera un val minor de intoarceri. Italienii sunt dobitoci in general, dar in politic in mod particular (oops. am voie sa scriu asemenea adevaruri incorect politice intr-un spatiu controlat de CNA, masoni, Biroul Electoral Central si de chinezii extraterestri).

Si, in general, multi oameni in halate albe converg ireversibil, incet si trist spre domiciliul meu.

Nuuuu! Nu nu nu. Nuuuuuu....

:rofl:

Anonim spunea...

"Se'ntoarce PSD-ul"

Nu mai furniza informatii eronate...si nici macar nu ai sondaje recente...nu de alta...dar unii ar putea chiar sa creada....

Turambar spunea...

Ba tocmai de-aia, ca am sondaje (relativ) recente, post-electorale, in orice caz, si care nu au fost comunicate cu scopuri bicisnice, gen ala facut de ATLE sau ala facut de IMAS. Tocmai de-aia spun, ca din pacate nu am informatii eronate.

Nasol. Cald afara. Colegiile astea sunt stramte rau.

A, BTW, ca tot vrei barfa inside info. Am vazut aseara colegiile de la Caras Severin. Te caci pe tine de ras cat de jerimanderizate sunt. Daca trec asa cum sunt acum desenate, va fi o comedie absoluta. Facute in total dispret fata de realitatea socio-culturala din teren. Facute doar sa-l babardeasca pe Frunzaverde, sa-i dea cu sare la radacina influentzei.

O sa vezi. O sa vezi.

Anonim spunea...

Sondajul "relativ recent" la care te referi, este cel realizat de voi telefonic imediat dupa turul II (fara ca prin asta sa spun ca as avea vreo problema cu modul de realizare - telefonic), in care PD-L avea cam 34-35%, PSD cam 28-29%. Asta nu inseamna ca revine PSD, pentru ca e pe locul II. In plus, sondajul a prins si o anumita parte emotionala, legata de impresia rezultatului turului II, care a redus un pic distanta dintre primele doua formatiuni.
Ai fi tare daca ai avea date mai noi, ulterioare acelui sondaj, ca sa vedem tendinta...insa, acum nu ai...ar mai fi o posibilitate de a vedea tendinte...o comparatie intre sondajele "locale" pe care le faceti acum, cu rezultatele de la locale - vot consiliu judetean - consilieri judeteni - in localitatile sau zonele unde sondati acum...cred ca niste cifre aproximative privind scorurile partidelor in anumite zone (nu si al persoanelor care le reprezinta) ne-ai putea sugera....la Caras Severin, oricum ar fi impartite colegiile, PD-L va castiga in toate...si oricum, orice pierdere de voturi dintr-un colegiu se recupereaza la media nationala...

Anonim spunea...

pai daca sondajele se adeveresc (as they tend to do so) si pesedeu' se intoarce.... imi pui o vorba buna sa ma duc sa pedalez pe malul ala departat al Dunarii o viata-ntreaga?
Mai bine o viata intreaga pe o bicicleta desumflata afara decat 4 ani sub pesedei aici. Zic.