miercuri, 16 iulie 2008

Apel umanitar de rit bibliofil

Alo, bre? Alo? Va place cartea? Alo? Lasatzi dracu berea si whiskey-ul si femeile cu sanuri generoase si succesuri garantate in galantar si punetzi si dumneavoastra umarul la un efort telectual.

Nu, pe bune. Niste oameni cer carti pentru biblioteca din Beius. Si nu, nu e o gluma. Ne cer noua, celor care avem kilolitri, kilometri si kilowati de metri liniari de cotoare prin casa, din alea la care se uita monsafirii cand intra incaltzatzi in sufragerie si ne admira bembleoteca pe care n-am citit-o. Foucault. Kant. Kierkegaard. San Antonio. Manara. Biblia. Weber. (Nu, Kant si Kierkekaard nu am in bembleoteca. Nici San Antonio. Dar Biblie detzin. In mod paradoxal, am si citit-o. Ma rog, partzial color, pana pe la Judecatori sau Deuteronom, pe-acolo pe unde fac aia cortul pe vreo patru pagini si te apuci de fumat pana masoara totzi cotzii de panza sacra).

Deci. Deci lasatzi dracu caldura si sunati-o pe doamna Gina Anghelescu (0723.568.430 sau gina_anghelescu[at]yahoo[dot]com), scoatetzi doo trei cinci noo cotoare de carte pe care simtzitzi ca va lasa inima sa le rupetzi din corralul de lemn si bibelouri si milouashe, si facetzi o fapta buna.

Courtesy of Dreaming Jewel. Ducetzi-va acolo, la ea, facetzi click, desprindetzi-va din adictzia hipnotica pentru blogul lui Turambar si cititzi anuntzul pe bune. Nu va luatzi dupe nasolul asta de aici. Turambar a fost bolnav cand era mic si de la 30 spre 32 de grade tinde sa ia totul in deradere, caci deshertaciune a deshertaciunilor, deshertaciune suntem cu totzii si in deshertaciune ni se vor scurge oasele.

Deci facetzi o fapta buna, chiar daca este cald afara si Turambar abereaza. Lasatzi-l. O sa-i treaca. La toamna...

:)

16 comentarii:

Anonim spunea...

OK. Am să o sun.

Turambar spunea...

Super. O fapta buna nu ramane niciodata nepedepsita.

Si o fapta buna inseamna inca o treapta spre avansarea mea in Rai.

Mai am doar 3245654 trepte de recuperat. Dar cum spunea intzeleptul Mao, cand a plecat sa babardeasca un popor intreg: Drumul de 1000 de mile incepe cu primul pas.

Anonim spunea...

Dacă-mi reciţi şi din Ciu-Ce... că doar mi-s din popor :)

Turambar spunea...

http://www.google.ro/search?q=ciu-ce&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a


În anul 2002 doctorul Constantin Ciuce s-a plictisit de traversat strada Clinicilor de la Chirurgie II la Chirurgie I, asa cã într-o zi a rãmas la Chirurgie I. Printre altele, probabil pentru cã traversarea strãzii Clinicilor cere cîteva secunde bune, care se iroseau. Doctorul Ciuce nu are timp de pierdut pentru cã e îngrozit de cîte mai are de fãcut. Cînd spune cã are 53 de ani ti se taie picioarele. Aratã de cel mult 40 si spune de cîteva ori “cînd eram si eu tînãr”.

Anonim spunea...

Uf! nesuferitule, da, se scrie "ChiucChe". E bine? :) tot acolo ajungem, la cazan, amândoi

Turambar spunea...

Dupa dumneavoastra, domnitza. Dupa dumneavoastra.

Uf, ce bine e sa fii politicos in viatza. Mori tarziu si ai prileju sa vezi fundu la doamne, fiind plasat spatzio-geografic in spatele lor.

Che culo d'angelo...

:)

http://www.google.ro/search?q=chiucche&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

http://www.ziua.ro/f.php?data=2005-02-15&thread=169570&id=19941

E vorba de "Ideile Ciuce "(corect de scrie ChiucChe ). U concept care a animat socialismul de tip asiatic. O combinatie nefasta pentru omenire intre marxism-leninism si filozofii de viata orientale. Adeptii cei mai de seama Mao TzeDong , Pol Pot , Kim Ir Sen, Idi Amin din Uganda dar si prietenul lor Nicolae Ceausescu care a incercat sa importe in 'leaganul civilizatiei" niste aberatii ale gandirii umane

Anonim spunea...

Deci: sigur că de acolo am luat. Recunosc sursa. Dacă am scris Ciu-Ce, despărţit (că şi asta găseşti pe sfânta căutare) a fost fiindcă limbile alea au cuvinte monosilabice. Să fie coreeana o excepţie? nu cred - dar nici nu ştiu, pe bune

Turambar spunea...

Concluzia? Sa invatzam coreeana fara profesor. Am eu niste filme pe-aici, prin dulapul cu .avi-uri de cinemateca.

Era destul de evident ca nu esti din poporul ales. Reprezentantzii poporului ales nu stau pe bloguri. Ei fie au treaba, sa faca bani si cultura, fie sunt in Israel. Sau in Sighetu Marmatziei :)

:)

Anonim spunea...

Singurul film nord-coreean al cărui titlu mi-l amintesc e "Soarta Aurei şi a Argentinei". E mortal. Nu ţi-l recomand de teamă ca nu cumva să te pierdem. Ce ne-am face fără tine ... doar vine toamna (să mai întârzie naibii, că n-am chef decât de mare) cu ale ei sondaje... Să învăţ coreeana? hmmmmmmm, va să zică acolo ne trimiţi? vreo... premoniţie?

Turambar spunea...

Neah. Vorbeam de Coreea de Sud. Democratie bunastare greve studentzeshti chestii Daewoo socoteli.

I'm not that totalitarian-minded.

:)

Anonim spunea...

That's a relief! sper că ai auzit oftatul meu de uşurare. Să nu cumva să .. you little ...dirty mind :)

Turambar spunea...

Stiu, stiu: daca m-am gandit la ce nu te-ai gandit tu, sa-mi fie rusine. Me and my dirty inventive mind.

Of of. Mai mai.

:p

Anonim spunea...

Mulţumesc pentru preluarea apelului. Sper ca măcar 10% dintre cei care îl citesc pe diversele bloguri pe care l-am plasat să dea nişte cărţi, fie şi trei sau cinci volume, nu contează, că aşa se adună.

Turambar spunea...

Cu placere. Ma bucur ca am putut fi de folos, macar chiar si cu atat.

Cand ma intorc in Bucuresti o sa ma straduiesc sa jumulesc si eu niste volume din biblioteca.

Keep up the good work, milady! :)

Anonim spunea...

Multumesc mult pentru ca ai preluat apelul!
Si pentru ca nici o fapta buna nu ramane nepedepsita te rog sa modifici adresa de mail a Ginei gina_anghelescu[at]yahoo[dot]com ca deja are inboxu' plin de spamuri.
Multa sanatate de pe Cris!

Turambar spunea...

Done and done. Mersi pentru urarile de sanatate.

Keep up the good work! :)