luni, 26 mai 2008

Nope :(

Nope. Nope for the moment. Si foarte probabil nope pt restul saptamanii. It's beyond my control. Nu mai am acces la bazele de date.

Sorry :(. Imi pare rau ca am apucat sa promit si nu mai pot sa ma tin de cuvant.

Life is a bitch and then we go to vote :(

16 comentarii:

Anonim spunea...

Sa inteleg(em) ca ai suparat pe cineva?

Anonim spunea...

eeeeeeee.... lasă, facem puţină suedeză?
A.

Anonim spunea...

Să-nţeleg că nu-mi mai răspunzi? nţţţ
A.

Turambar spunea...

Ba raspund, dar nu mai am cifre :( In afara de alea publice, of course, pe care le stiti si voi deja. Ca azi a fost a flurry of polls. Toate de-a valma, toate diferite :)

Anonim spunea...

Staaaaaaaaaai! nu te-ntrebam de cifre! eu am priceput... ziceam de alte chestii, suedeze etc. Doar tre' să ieşi din faza asta, nu?
A.

Turambar spunea...

Pune-mi si mie doo suedeze la rece. Sau la cald. Cum se simt ele mai bine, sa ramana proaspete :)

Dar dupa duminica. Pana atunci, not even in my dreams. Swedish work ethics, mate. Just ethics, no fun.

:) :(

franzen spunea...

sorry, mate. sper ca nu ti-am facut probleme la serviciu cu setea noastra de cunoastere :(
inseamna ca pentru ziua alegerilor trebuie sa ma intorc la blogul lui sutu

Turambar spunea...

:) No problemo, senor. Seek and destroy / de martzi pana joi.

:)

Anonim spunea...

No Señor, no estoy borracho / mate
A.

Bogdan spunea...

Chiar ma intrebam incepand de cand va trebui sa inchizi robinetul :p

Anonim spunea...

Iaca unde duce celebritatea. Nu cumva te-au si pedepsit?

Turambar spunea...

:)

Anonim spunea...

Chiar daca nu ne mai poti da cifre...ce parere ai de cifrele de ieri al Insomar pentru Constanta si Iasi...mie mie mi se par - cel putin la Constanta - ca sfideaza logica sociologica...onaca doar 7&, candidat al unui partid (PDL) care a luat in Constanta la europarlamentare 50% (PD+PLD)...doar activul de partid si rudele acestuia daca votau si obtinea 15-20%...mi se pare foarte ciudat...si la Iasi sunt sondaje CURS CSOP care arata o diferenta de 2-4% intre Nichita si Oprea, si nu neaparat in acesta ordine...toate sondajele preelectorale aratau ca PDL ia cu 8-9% peste Oprea, iar acum PDL este sub Oprea care a devenit locomotiva...sunt prea multe ciudateii...in 2004...Insomar il vedea pe Nichita la 68% si a luat 47%...acum e dat cu 49,5%, iar Oprea 32,5%...foarte ciudat...care este parerea ta...ne intereseaza...

Turambar spunea...

La Constanta sunt plauzibile. Si noua Onaca ne iese tot pe locul 3, tot cu o singura cifra :) Mazare poate fi usor umflat, insa mai degraba datorita spiralei tacerii (reticentei celor anti-Mazare de a-si exprima opinia), decat cine stie carei limitari metodologice.

La Iasi nu stiu inca. Avem un sondaj in teren. Later. Si nici info anterioara nu am, sa pot sa intuiesc ceva.

Anonim spunea...

Cam care a fost diferenta neponderata pe valul duminica luni (3-4 %) ? Nu crezi ca aceste sondaje preelectorale tind sa supraestimeze pe cei aflati in exercitiul functiei ? Adu-ti aminte de anul 2004...La Bucuresti nu se pune aceasta problema ...este un caz special...si am temerea ca ...in tara, la judete, nu se lucreaza cu aceeasi atentie...

Turambar spunea...

Nu as pune-o pe seama institutelor de cercetare, ci pe limitarea inevitabila a instrumentului de masurare. Experienta ne arata ca in general masurarea opiniei publice tinde sa supraestimeze tendintele dominante. In cazul de fata, atunci cand ai un primar care domina, atat la nivel simbolic, cat si mediatic, lumea tinde sa fie mai putin dispusa sa isi exprime nemultumirea la adresa lui.

Aminteste-ti ce s-a intamplat si la referendumul de destituire a lui Basescu. Acelasi lucru.

Pe scurt: fenomenul de "spirala a tacerii", care daca e bine identificat, e o masura in sine, utila pentru identificarea evolutiilor si deznodamintelor electorale.

http://en.wikipedia.org/wiki/Spiral_of_silence

Pe Bucuresti permite-mi sa pastrez silentzio stampa. Nu de alta, dar...

Nu de alta, dar No comment. :)