miercuri, 21 mai 2008

Luna plina

Sorine,

trec pe langa cladirea din Piata Romana unde, acum ceva ani, stateai in gazda. Darapanata si veche si intunecata. Salcie si verde si rea, cum spune cantecul. E seara, e noapte, e zapuseala de inceput de vara. Luminile lucesc comercial si rece pe asfalt. Sunt intr-un roman cyberpunk balcanic si ma intalnesc cu cladiri care si-au schimbat felul si rostul si firea.

Imbatranim, Sorine. De fapt, imbatranim... Stii tu: devii cu adevarat bucurestean atunci cand stii locuri din oras care nu mai sunt ce-au fost.:(

11 comentarii:

Amona spunea...

Turambar, nu imbatranesti! Stii doar ca cel putin eul tau interior ramane neschimbat, ramane tanar, filozof si vesnic nemultumit, pentru ca e avid de nou...Poate doar constiinta ta imbatraneste, caci vrea ca totul sa aiba parfumul bucuriei..al anilor atat de frumosi imbracati in decorul familiar al Bucurestiului..Nu-i asa?

Turambar spunea...

Ba imbatranesc, doamna. Imbatranesc. Incet, inexorabil, inevitabil si inoxidabil. La 35 de ani incetul cu incetul incepe sa..

Ba nu. Nu pot spune asa ceva. Inca doozeci de ani de aici inainte. Cel putzin :) Ce naiba: de'abia m'am apucat de rugby. Deci mai pot. Ma simt ca Iliescu: tanar ca la 45 de ani.

:) :D :wink:

Amona spunea...

Turambar, eu am 39 si simt ca nu imbatranesc deloc..Parol! Nu incepe nimic la 35 mai mult ca la 25..totul tine de psihic..Daca tu iti spui de acum ca imbatranesti, poate-mi explici si mie ce o sa-ti spui pe la vreo 60...Asta asa ..de funny!
Si mie nu-mi spune "doamna" ca eu sunt la fel de traznita (poate mai altfel)ca la 20 cand urlam in Piata Universitatii.. Ca te-ai apucat de rugby e semn ca batranetea e doar o "fantoma", probabil mai periculoasa decat cea de la "opera"..
Ma bucur ca pana la urma te simti "tanar", dar nu ca Ilici..of..ce nu-l suport!

Turambar spunea...

Iti dai seama ca glumesc. De mult nu m-am mai simtit atat de bine in pielea mea. De aceea, de altminteri, m-am si apucat de rugby. Ca simt ca am mai multa energie.

Iar cat despre tovarisch Ilici, chiar azi stateam de vorba cu Flo si ne intrebam "Dom'le, da' asta nu mai crapa o data?"

Exasperarea, semn de fiere acumulata.

:)

Amona spunea...

Hi..hi...bine ca mi-ai spus ca glumesti..ca simtul umorului pe care-l am ..incape intr-un degetar!
ha...ha..aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu cu privire la longevitatea mostenita de la Moscova..Cred ca s-a "tratat" bine pe acolo..Am un presetiment urat, ca tovarasul I o sa ne mai innebuneasca cel putin vreo 4 ani cu sforile din culisele politicii..
Of...chiar am avut probleme cu fierea..acum nu mai am..lol

Turambar spunea...

Yup. Si eu tot la grija parinteasca pe care i-au aratat'o si i'o arata medicii moscoviti m'am gandit. Mama lor de moscovitzi sovietici care au grija de beizadelele kagebiste :(

The rest is silence. We're still young, sweet honey bunny.

Stii tu: cum zic pushtii pe chat: asl pls :)

Amona spunea...

Buna dimineata! Buna dimineata! Buna dimineata!

Habar n-am ce inseamna "asl pls" etc..ca al meu pusti nu-i interesat deloc de chat..socked

Tu insa ar trebui sa scrii mai mult, caci ti se astern bine cuvintele..eram sa-ti spun..din stilou..ha..ha..adica din taste..

"Luna plina" mi-a placut cel mai mult pentru ca acolo in cuvinte e un colt din sufletul tau..un colt frumos, trist si uitat de tine..Un colt pe care-l vrei altfel, dar pe care il iubesti asa cum e..E bine!

Astept o analiza politica..caci ai nerv in cuvinte, desi il tii bine in frau..Cred c-ar trebui sa te "dezlantui"!

Sa ai o duminica frumoasa!

Turambar spunea...

Scriitura? Dupa alegeri. Analiza? Dupa alegeri. Viata? Dupa alegeri :)

asl pls? He. He he. Age Sex Location Please. It's a sort of introductory flirting phrase. Dar eu am spus-o doar ca exercitziu retoric inutil. Daca te-ai gandit la ce nu m-am gandit eu, atunci trimite-mi un mail :)

Sa ai si tu o duminica frumoasa, Amona! :)

Amona spunea...

Turambar,
Nu ma lua prin invaluire, ca-s cam toanta in ale netului..cu ale lui formule prescurtate...Nici subtilitatile nu mi se potrivesc..caci s-ar putea sa ma gandesc la ce te-ai gandit si tu sau poate nu...si cine stie ce iese..
In concluzie, ti-as trimite mail cu placere..daca-mi spui si unde..
In privinta scrisului, am sa am rabdare pana dupa alegeri, sa vad daca esti parolist...lol

Turambar spunea...

:) Stii cum zicea Robert de Niro in filmu ala, while shrewdly smiling and appreciatingly waving his finger?

You... You... You... You're good....

:)

Amona spunea...

Nu stiu cum spunea Robert de Niro in filmul "ala"..pentru ca mie personal nu mi-au placut in mod deosebit filmele lui! Dar am inteles ca s-a vrut o ironie la adresa mea...ok..am inteles asta...n-am inteles de ce! In fine, dupa cum iti spuneam is toanta si probabil ca ar fi trebuit sa stau doar pe margine..Exact cum spune dictonul tau "eu spun ce cred" si cam atat..
Singura mea comunicare pe net este pe forumul RTV unde am gasit oameni deosebiti...alta experienta de comunicare pe net n-am avut! Ma voi retrage acolo, am acelasi nick..iar pe tine te voi citi doar de pe margine...
Iti doresc mult succes!