joi, 24 aprilie 2008

A murit Chirnoaga

A murit Chirnoaga. Intr'atata zgomot shi scarna, cu sigurantza moartea sa va trece neobservata. Si cu siguranta va starni mai putzine valuri decat a kitchuitorului Balasa.

Dumnezeu sa-l odihneasca. :(

Hotnews:

A murit graficianul Marcel Chirnoaga
de Liana Anghelescu HotNews.ro
Miercuri, 23 aprilie 2008, 18:49 Actualitate | Cultură

Graficianul Marcel Chirnoaga, considerat unul dintre cei mai mari artisti plastici contemporani, a murit miercuri, la varsta de 77 de ani. Criticul de arta Pavel Susara spune ca moartea maestrului Chirnoaga este o mare pierdere pentru comunitatea de artisti romani.

"Era un grafician venit din matematica. Nu a avut o diploma in arte plastice, nu a fost un profesionist in sensul academic al cuvantului. Dar a avut o energie launtrica extraordinara si un imaginar extraordinar. El a adus in grafica romaneasca un anumit tip de imaginar salbatic, o feerie a grotescului, care este mai putin accesibila unui artist cu studii sistematice. A avut curajul sa sfideze normele, mai mult sau mai putin valide, ale graficii care merge mai mult pe limbaj decat pe naratie retorica", a declarat pentru HotNews.ro criticul Pavel Susara.



1 comentarii:

Anonim spunea...

da.
uite, de exemplu, eu de-aici am aflat. il cunosteam din povestile bunica-mii, au lucrat impreuna la institutul meteorologic / statia meteo aeroport baneasa.