miercuri, 26 martie 2008

Jag me, babe

Prima la mana: s-au vazut jaguari in Statele Unite. Aha...

Doua la mana: toti jaguarii vazuti in USA (Arizona, New Mexico) sunt masculi de barbati. Aha...

Trei la mana: Ca sa se babardeasca, jaguarii masculi, mari amatori de calatorii sexuale lungi si importante, ar trebui sa go South, dar nu in Thailanda, ca americanii batrani, singuri si cu burta, ci la amaratzii de mexicani, care detzin o rezerva strategica de jaguaritze penale, in calduri si focoase.

Insa acolo canci: zid de sigurantza, pus pe 10,000 km sa cu cumva amaratzii de mexicani sa go North. Habitatu si comitatu.

Aha...

Concluzia? Politica impiedica reproductzia. Dar asta o shtiam deja, de pe vremea tuturor statelor victoriene care impun reguli de babardeala in patul nostru propriu si personal. Acum, mai nou, si la jaguari.

Aha...

:rofl:

Courtesy of Realitatea.net si lui Sorin :)

==================

Bariera care desparte SUA de Mexic ameninţă habitatul jaguarilor
Miercuri 26 martie 2008, 09:47

Imigraţia ilegală şi construirea zidului de protecţie de la frontiera Statelor Unite cu Mexicul constituie o ameninţare pentru jaguari şi habitatul acestora, afirmă cercetătorii americani.

Jaguarii nu se vor mai putea deplasa liber din cauza barierei lungi de peste 1.000 de kilometri menită să protejeze America de imigranţii ilegali veniţi din sud.

Jaguarii locuiesc pe o suprafaţă uriaşă, care se întinde din nordul Argentinei până la regiunile de frontieră ale statelor Arizona şi New Mexico. Se credea că au dispărut demult din Statele Unite, până când un exemplar a fost zărit, în 1996, în New Mexico, de un vânător de pume.

Şase luni mai târziu, un alt jaguar a fost fotografiat în Arizona. Aceste întâlniri au determinat autorităţile federale de la Washington să includă jaguarul pe lista animalelor protejate de lege, dar proiectul are puţine şanse să se realizeze.

În ultimii şapte ani, cercetătorii americani au mai fotografiat patru sau cinci jaguari masculi. Deoarece pe teritoriul Statelor Unite nu există nicio femelă, jaguarii sunt nevoiţi să plece spre Mexic pentru a-şi găsi partenere. Asta numai dacă bariera de protecţie le-o va permite.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ahaaaa...
de aici e aia cu "jaga-jaga"...

Turambar spunea...

Da. Jaga-Jaga semnifica miscarea repetata, sacadata si inalt ritualizata de acuplare la jaguari. Jaga-jaga, jaga-jaga, hmpf, hmpf, hmpf.

Mai este una, la fel de repetata si de puternic ritualizata, cu certe valente simbolice si antropologice. Se numeste Jugu-Jugu si reprezinta miscarea de forfecare laterala masticatorie la nivelul jugularei victimei jaguarului. Jugu-Jugu, Jugu-Jugu, harsh harsh harsh.

:)