marți, 12 februarie 2008

Lucrurile noi in viatza

Azi s-au intamplat doo lucruri noi in viatza mea de om mare, trecut de 7 ani.

a micutz) am fost la o judecatorie, pe post de martor. Nu vretzi sa shtiti. Am fost chemat la 8:30, am ajuns acolo la 8:35 (deh! that bloody morning traffic) si am depus marturia la 13:30. Cinci ore batute pe muchie in sala de judecata, in conditzii de inghesuiala care depashesc leeeejer inghesuiala din metrou de la orele de varf, atunci cand simti nevoia unui angajat de tip japonez care sa vina sa impinga vartos din spate sa se inchida ushile. Retrocedari, amenzi administrative, certuri pe dreptul de constructie, aoleu imi distruge fundatzia, surori de 70 de ani (ma rog, cumnate) care se judecau la cutzite pe un teren peste care trecea autostrada, altii carora li se taiase curentul in zona Baneasa, acolo unde e plantatzia aia pe care Universitatea Agronomica a facut-o teren imobiliar. Alti evacuatzi, care vroiau inapoi, dar fusesera deja datzi afara si apropitarul, care de cinci ani se chinuia sa-si recapete cladirea, a rashchetat prompt tot, imediat ce au fost datzi afara in toiul lui ianuarie si al zapezii, ca sa nu mai aiba de unde sa se intoarca...

Damn. Prea multe. 66 de cazuri. Au inceput cu amanarile, au trecut pe urma la exceptzii, iar noi, aia cu martorii am fost la sfarsit. Eu am facut prostia acum vreo 6 luni sa fiu amabil cu un politzist si sa fiu de acord sa semnez procesul verbal prin care ii ridica unuia permisul, care trecuse chiar in fata mea peste trecerea de pietoni cu femeie pe ea. Insa ma grabeam rau de tot sa ajung la o intalnire si, increzator in ce va scrie politzistul, am semnat in alb. Omul mi-a zis: asta si asta si asta o sa scriu, eu am semnat si am plecat. Si in procesul verbal chiar aia a scris, ca pe urma am fost chemat, mai pe la sfarsitul anului, sa dau si o declaratie la Politie, ca aia l-au luat in verificare interna. De ce? Pentru ca cel care a primit pedeapsa contraventionala l-a dat in judecata. Si de aici toata tararaia, si de aici si prezenta mea ca martor in sala de judecata si futerea iremediabila a unei intregi zile.

Bai copiii ploii, sa shtitzi voi, ashtia care cititzi: judecatorii sunt nishte eroi, frate. Ma rog, azi era o judecatoare, si se potriveste eroina. Sa ascultzi 66 de cazuri, sa fii rabdatoare, impartziala, sa tzii sala in mana si sa nu te urci pe peretzi, sa shtitzi ca e o chestie cumplita. Si va desfid sa zicetzi ca nu-i asa, sa va ducetzi voi si sa facetzi chestia asta macar o zi.

Iar al doilea lucru a fost ca m-am dus la clubul de Old Boys la Federatia Romana de Rugby si azi am jucat pentru prima data rugby. E adevarat, no contact, de-ala un soi de leapsa, insa rugby, in linie, 7 la 7, pe jumatate de teren. Doo ore. I fucking hurts. Shi o sa ma mai duc. Pentru ca, in sfarshit, mi-am luat inima in dintzi si m-am dus sa fac ce imi doresc de mai mult de un an sa fac. Sa ma dau cap in cap si sa ma bat pentru o minge, nu doar sa stau sa ma uit la altzii cum o fac.

Tarzia intzeleptzire de la 35 de ani. Si, cum spune maxima ieftina, Today is the first day of the rest of my life.

Ceea ce va doresc shi Dvs. Acum ma duc sa ma intalnesc cu clientu nocturn, care este dornic de sondaje. Nu vretzi sa shtitzi. Muuult mai interesant decat mersu la judecatorie sau la rugby. Hai pa! Somn ushor! Eu intru in schimbu trei, si ma doare coapsa dreapta, pentru ca nu m-am incalzit.

Go Wales! :)

9 comentarii:

finix spunea...

Turambar, da' astia ce au de vin numai noaptea pentru sondaje? Faceti si vreun voodoo ceva de banii aia?

Cat despre tribunale... I've been there. Ba chiar in anii tineretii mele zbuciumate ma duceam pe la tribunal si stateam acolo doar ca sa vad personaje si sa aud povesti. Si nu numai judecatoarele sunt eroine. Sa le vezi pe femeile alea pe la arhiva, grefiere, ce cara de dosare de le sare capu' pentru 400 de lei pe luna.

Turambar spunea...

Damn! You're right. Am uitat de grefiere. Era una saraca, linistita si rabdatoare. Ma gandeam cum mama ma-sii ar fi sa fac zi de zi ce fac ele acolo. :(

Iar cat despre sondaje: ma leeeshi. Am clientzi complicatzi, care noaptea lucreaza :) Damn. Fi-mi-ar meseria de ras sa-mi fie, ca am intarziat deja si eu postez pe blog. Ma duc sa fac vooodoo multistratificat de 3% si de distributzie gaussiana :) :p

Anonim spunea...

:))
Si eu ma duceam in tinerete sa asist la judecata de amorul artei (care arta uneori era cu cutzitu' dat in cap pentru o palma de pamant inutila). Numa' ca m-a lovit napasta si a trebuit sa dau eu in judecata. Si greul a fost ca nu stiam pe cine. Anyways, povestea e al naibii de lunga, o sa incerc sa postez maine la mine a short-version si-ti arat. Dar ideea e ca avocatii merita spanzurati. Am intrebat trei si nici unu' nu stia pe cine sa dau in judecata. Nu mai zic ca din cauza asta am inceput doua procese si nici acum nu stiu ce dracu' s-a hotarat. Hai bafta la voodoo acolo(break a leg :)) sau un cap ca sa zic asa) si-ti istorisesc mani.

Turambar spunea...

spasiba, mate. waiting for your voodoo story. 'pte buna!

(da, m-am intors. da, a fost bine. da, a durat mai putzin decat ne ashteptam. asta insa nu inseamna ca a venit la ora la care a zis ca vine. insa partea buna a lucrurilor este ca am vazut la 12 noaptea o bucata din meciul Wales vs Scotland pe care nu apucasem inca sa il vad. prima repriza, o repriza de furie celtica. mare meci, mare echipa a Tarii Galilor)

Anonim spunea...

asa, asa, fa-mi curaj... in curand voi fi chemata si eu ca martora intr-un proces!! damn it!! iar eu urasc aglomeratia!

ps: deci de aici vine vorba aia "a ta fatzai ca pe usa tribunalului"... of of!

Turambar spunea...

Doamna, suntem alaturi de Dvs. in aceasta grea incercare.

Sa nu uitzi sa-tzi iei apa, lenjerie de schimb, ceva de citit shi cortu in rucsac. They'll be helpful, you know :)

Bogdan spunea...

Aha,

Experienţa mea ca martor era mai puţin consistentă, dar plină de învăţăminte similare:

- trebuia să fiu martor în proces, aşa că am ajuns la faţa locului la 8 dimineaţa, avocatul mi-a arătat lista de întrebări aprobată de judecător şi la care aveam voie să răspund doar cu "da" sau "nu"

- era la fel de înghesuială, cu mirosuri specifice accentuate de faptul că era vară, o listă mare de procese anunţate la aceeaşi oră, un număr imens de procese pentru acelaşi judecător, încât te întrebai ce şanse ar fi să fi citit dosarul complet şi să nu dea decizii at random

- am fost la amânaţi, aşa că am scăpat repede, după o oră şi ceva, fără a mai depune mărturie, şi nici că m-au mai chemat altădată.

Am inţeles că procesul era în nu-ştiu-care fază, şi de aia dădeam doar răspunsuri cu "da" sau "nu" la întrebări prestabilite şi aprobate de cenzură (chiar mă întreb de ce era nevoie să fiu acolo??). Întrebarea este: tu ai fost tot la capitolul ăsta cu "da" sau "nu", sau ai avansat pe o treaptă superioară?

Turambar spunea...

Nu, eu am fost la faza judetzeana, etapa de confuzie intre marcile Mercedes si Volvo... :)

Anonim spunea...

master discussions mcmahon attaching brigit schemes promote altitude vendor midze fofufezrlvkd
lolikneri havaqatsu