vineri, 8 februarie 2008

Internetul in Romania

Zoso, nu va mai chinuitzi. Avem date. Uite cum stau lucrurile cu Internetul in Romania.. Courtesy of CCSB. Sondaje 2006 ... 2008. Univers: persoane adulte.

Concluzia? Aprox. un sfert din tzara are Internetul la nas, acasa. In urban procentul creste la peste o treime, aproape doua cincimi (37%). Internetul incepe sa miste si in rural: de la 4% la sfarsitul lui 2006, aproape s-a triplat, crescand intr-un an la 11%.

Alte nedumeriri? V-am spus: intrebatzi un prieten.

:) :p

7 comentarii:

finix spunea...

Lasa astea, cu partidele zi-ne cum stam.

Turambar spunea...

He. He he. He he he. Shtii cum zicea Robert de Niro: You... You.... You're good. //finger waiving//

PDL 34
PSD 23
PNL 16
PNG 7
PRM 7
UDMR 6
PC 3
PNT 2
PIN 1

Participare la vot 65.

Cum spuneam: he. he he. You're goood.... :) :p

finix spunea...

65? Participare la vot 65? Nu cred. Chiar nu cred. Voi astia cu sondajele carele ne manipulati... Cum zice CVT, "mafiiiiia sondajelor" :)) :P

Turambar spunea...

Neah. N-ai intzeles. Asta este ce zice lumea c-ar face. Mai ziceam eu si prin alte parti: e ca si cum ai promite cuiva, din politetze shi ipocrizie stanjenita, ca te duci la nunta, da' tu nu ai de gand sa te duci. Asa si cu intentia asta de vot.

Eu, pe parcursu epocilor geologice de sondare a opiniei publice, am descoperit un soi de formula care recalibreaza de maniera destul de corecta raspunsurile, de la declaratie la comportament:

PREZENTA VOT = (INTENTIE VOT - 15%) * 80%

In acest caz, PREZENTA = (65%-15%) * 80% = 40%. De retinut: este vorba de participarea la vot la parlamentare. La locale, mai ales la primarii, va fi mai mare, undeva intre 50% si 55%. Poate chiar 57%.

E chiar si un post pe undeva pe blogul asta, in care explic formula si prezic cu o acuratetze remarcabila, de mama Omida din Espieseni (SPSS-ni, ca sa ma intzelegi), prezenta la europarlamentare de 28%. Asta cu o zi inainte de vot, ca sa nu creem confuzii. Da-i un Search si o sa-l gasesti.

Cum ar zice Monitoru Oficial: I friggin rule, mate, I friggin rule :)

finix spunea...

Yea, you rule! Cam 40 la suta ma gandeam si eu ca ar fi. O sa te intreb cand e nevoie, mai incolo, pe la toamna-iarna. Te asteapta un an plin, baga procente!

Anonim spunea...

Si ce ne facem daca intentia e sub 15%? Ca formula ta da pe minus =))

Turambar spunea...

@ finix: mda. pe masura ce se apropie momentu fatidic si funia de gat, clientzii vin din ce in ce mai navalnic. de unde acum 6 luni de zile pe totzi ii durea la basca, acum sunt totzi gramada pe ibric. asa e cu piatza asta ciclica, discontinua. nu e ca la coca cola sau ca la televiziune, ritm sustinut, egal.

@ abs: daca e supt 15% atunci ne luam echeru, rigla shi compasu, dam cu ele de peretzi, spargem o sticla de whiskey single malt si declaram ca am ajuns in rai, ca lumea nu mai e interesata de politica si ca totu e frumos pe lume. si pe urma ii frigem o cautare in google, cu fraza "reconversie profesionala". tamplar, dulgher, forjeur, pilot de incercare sau ghid pe braul de mijloc. doar dus. la intoarcere se ocupa avalansha.

:) :p