vineri, 1 februarie 2008

Acolo sus

Nespus de sus
Lângă apus
După sudoare
Și lângă soare.
Floare de piatră
Inima crapă
Floare de stâncă
Bocancul lângă.
Floare de colț
Din Munții Carpați
Din munții frați.


Duceți-vă la Mihai. Superbe fotografii.

5 comentarii:

Anonim spunea...

ce inseamna sa ai ochi si pasiune....

Turambar spunea...

Yup. Tipul face nishte fotografii superbe. Dar pe langa ochi shi pasiune, shtii tu ca trebuie shi hoit, sa ajungi acolo sus, sa-tzi stea floarea de coltz la bocanc.

Mda. La vara. Promit sa slabesc si sa ma duc pe Brana Aeriana. Sorine, mergem, da? N-am uitat. Sa se spele zapada... Sfarshitul lui mai. In functzie de vreme... :)

Anonim spunea...

eh,.. si asta-i adevarat (da' intre noi fie vorba stiu eu un loc de admirat flori de colt care e tare accesibil :D mai pentru babalaci din astia ca noi)

Turambar spunea...

Yeah. De la Caraiman (cabana) in sus in coasta, spre malu ala de munte de deal care sta intre cabana si cruce. Cred ca tot de Mt. Caraiman tine. Cum ar veni, in loc sa mergi la dreapta, pe Brana Caprelor spre cruce, sau la stanga in sus spre Babele, o iei catinel in sus, spre platou. Pe-acolo ar fi.

Insa adevaratele (ma rog, hai sa punem ghilimele: "adevaratele") flori de coltz tot alea de dupa sudoare sunt. De sus, din Braul de Mijloc. De sus, din Creasta. De sus, din Poiana Inchisa. Cum zicea Noni, prietenul de-o zi de acum zece ani, cel care ne-a bagat prima data in Brau, cand era Spirlea inainte sa arda: "Ma baietzi, va duc io maine intr-un loc sus in creasta (Creasta de Sud), unde e o poienitza cu atat de multe flori de colt, ca dai cu coasa, nu alta..." Si noi, in gandul nostru: "Da'te'n mortzii ma-tii de laudaros ieftin, ca eshti beat shi nu shtii ce spui". Si a doua zi ne-a dus Noni al nostru intr-o poienitza in Creasta de Sud unde dadeai cu coasa de cate erau.

Piatra Craiului, Bogdane. Piatra Craiului. Acolo mi-am amanetat fericirea. Sus in creasta, in Piatra Craiului.

Anonim spunea...

ui ce dor mi se facu de munte.... asa ca ma tratez, adicatelea la gatarea saptamanii plec cu niste oameni pe aici pe aproape, in Ciucas.
Cu Piatra Craiului... ai mare dreptate.