luni, 21 ianuarie 2008

A classic in the making

Vârsta peniscenței. Nu, nu este vorba despre filmul lui Scorsese Vârsta Inocenței, cu toate că poate ar fi cazul să vorbim și despre el în context. Este vorba despre a classic in the making. Punem pariu că într-o lună va detrona țăranul din Spania cu climă bizonică, din punct de vedere al popularității?

Despre ce vorbim în propoziție? Este vorba despre o emisiune braziliană pentru copii, în care pe un fond muzical cristalin, vesel, copilăresc, o moderatoare șăgalnică, tanti Aline Barros, înconjurată de copii frumoși și veseli, îndeamnă micuții telespectatori să sară. Și sar ăia acolo tot într-o bucurie. Cum spuneam: o emisiune luminoasă, inocentă, pentru copii. Sper să vă placă.

... A, uitasem: în portugheză, “sări” se spune într-un fel foarte românesc. De regulă, aceste două cuvinte, “sări” românesc și cel brazilian / portughez, sunt adeseori asociate într-o înjurătură duioasă de mamă: “Ia mai sări în [săritura] mea!“.

În consecință, este vorba despre o tanti sexoasă și de un cor de copii care sar pe niște floricele colorate timp de 3 minute și strigă inocenți și entuziaști în cor "Sări! Sări! Sări!". Doar că în portugheză. Adică... Adică vă las pe voi să ghiciți. Începe cu P, și nu e vorba de publicitate.

Să știți că provoacă niște vertijuri lingvistice și culturale foaaarte interesante. Watch it and have fun.

LOL


Courtesy of Pigbrother, care a ezitat cuprins de remușcări vreo juma de oră dacă s-o pună sau nu. Dar până la urmă și-a luat inima în dinți și a sărit.

Pigu pigu pigu...

LOL again. Pigule, dau o bere In the end, it's a matter of friendship and dick, ain't it, mate?

:D

4 comentarii:

finix spunea...

Exceptional! Ar trebui sa preia clipul TVR-ul pentru emisiunea "Hora lui Piticot"! (sau ceva de genul, nu stiu cum se mai cheama). S-ar inveseli brusc kinderii sambata de dimineata, cu parintii de gat.

Turambar spunea...

Itzi dai seama cum ar fi o emisiune de-aia lemnos-solemna de copii comunishti de TVR, cu tzopaiala fakeuita si cu Dumitru Farcas pe undeva prin planul doi (ca in ultimul timp au baietii astia de la programe niste fantezii de te doare mintea: amesteca folcloru tzeapan Tuuuuu Aaaaardeeeeeal cu emisiunile pentru preshcolari). Ei bine, si in toata blambeceala asta insipida, un grup de copilashi dragalashi, imbracatzi de sarbatoare, emotzionatzi shi imbujoratzi, tzopaind shi strigand cu entuziasm: Pula Pula Pula Pula...

E de premiile Grammy, itzi dai seama. :)

finix spunea...

As propune chestia asta, dar in general din ce am vazut de emisiunile pentru copii la TVR se ocupa niste doamne triste si vesnic preocupate (si nu-s chiar toate la varsta a treia). Deci nu cred ca le-ar surade ideea, desi as faca orice sa vad asa ceva sambata dimineata pe TVR. Orice!

Turambar spunea...

Cunosc shi eu pe cineva de la departamentul lor de copii. Ash putea sa pun o vorba buna, s-o punem de-un format, insa este in concediu de maternitate. Ah, ce shansa ratata... :)