joi, 24 ianuarie 2008

That would be big

Daca ce zice Tolontan aici se adevereste, that might be big news in the Romanian media. Asta ar duce la consolidarea pozitiei de lider a Pro TV-ului, in acelasi timp cu continuarea tendintei de populizare, strategie pe care Pro o are in grila de programe de ceva timp.

Doamnelor si domnilor, Andreeeea Mariiiin! Sambata seara, of course, daca programmerii de la Pro au un minim de materie cenushie in Excel.

Copii, you know what? S-a dus TVR shtrumfulicii de suflet de tot, daca o pierde si pe Marineasca. De fapt, daca stam stramb shi ne uitam drept in graficele alea de sherpishori de ratings, este deja dus shtrumfulei de suflet. Probabil ca asta si este principalu motiv pentru care Andreea Marin sare in barca Pro TV. Shobolani, va ordon parasitzi nava!

On vivra et on verra. Che sera, sera. Halvitza cu halva. Mushtar cu musaca. Shi peltea. Pe podea.

Ce hazna...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Probabil ca va intra in grila in locul penibililor de la vacanta mare (de cand ei au plecat de la protv mai dadeam cu telecomanda pe acolo si nu ma mai speriam chiar asa rau!). In anii 95'-2002 ProTv avea clasa comparativ cu restul tv-urilor, dar dupa manelizare, vacanta mare si poantele fortate din serialul al carui nume nu mi-l amintesc, a devenit "promotorul" vulgului. Evident ca antena 1 care era mereu complexata de protv l-a copiat in penibil. Si-au pus ambele amprenta NEGATIVA, pt multi ani,
asupra generatiei "PRO"!

Turambar spunea...

Yup. Unfortunatelly, you're right. Romanian television mostly sucks, product quality-wise. Stirile sunt biasate si mogulizate si securistice shi violente shi primitive shi tabolidizate. Talk show-urile sunt de tot rasul: agende ascunse shi gioale la oase shi ego navalnic shi incruntat. Sportul local it's a bunch of clumsy troglodytes foaming stiupid words in public and helplessly trying to find the bloody ball. Filmele sunt de tip "picioare in gura" si date a zecea oara. Iar productziile locale... Waw! Productziile locale pun coroana pe gramada de rahat. Isterice, maneliste, proaste shi agresive.

Lasa ca or sa vada ei cand o sa ne facem noi mari si cu Internetu gros si nu o sa ne mai uitam la ei. Mama lor de populishti...

Insa au si ei dreptatea lor: dincolo de maniera de realizare, when speaking about tipul de content (coloratura lui stilistica, nu maniera de realizare), publicul ala majoritar si care face cumparaturi de la hipermarket cam asta vrea sa vada, pentru ca la gradul asta de dezvoltare emotionala si estetica este. Si atunci televiziunile le dau ce vor, since it's all about ratings and advertising and money.

E un soi de dilema prizonierului. Sa presupunem, prin reducere la absurd, ca televiziunile ar catadicsi sa faca o conspiratzie luminat-masonica si ar da doar programe de calitate (*). Insa ele ar fi, pe de o parte, cu teama intr-un coltz al mintzii: aoleu, daca incalca cineva cumva agreementu si fura startu si incepe sa dea sange pe peretzi si tzatze si dan diaconescisme, de-alea ieftine si proaste, si creshte in ratinguri si ne fura locu in ierarhie si ne loveshte la bani? Pe de alta parte, in alt coltz ar mintzi, cu sigurantza ar inflori alt gand: dar ce-ar fi sa fur eu startu, sa le dau eu la gioale si sa introduc Stirile de la ora 5, acel format minunat care sigur ne va aduce audientza?

Si e de ajuns sa gandeasca unul - si itzi spun eu, totzi gandesc la fel, precum hotzii - si atunci mai devreme sau mai tarziu unu o shi face, si incepe un soi de cursa a inarmarilor intru programe proaste si care fac rating. E nevoie de oameni puternici sa se tzina de o chestie nobila, coane.

E o vorba in economie: moneda proasta o inlocuieshte pe cea buna. Asha si aici: presiunea pietzii face ca programu prost / populist / manelist sa il inlocuiasca pe cel bun / elitist.

Life is a bitch and then we're watching TV in the evening. Go West, young man. Go West...

============

(*) Aici ar trebui sa scriem cu ghilimele, de "calitate", since quality, such as beauty, is most of the times in the eye of the beholder.

Think Monty Python, for instance, which for some is the greatest show on Earth, while for others is stiupid boring British shit.

The same for The Sopranos: fer some is great, fer others is just violent and predictible, while others shun television products in their entirety.

finix spunea...

Tvr 1 e in buda cu ratingul nu ca pleaca Andreea Marin. Asta e deoar bomboana pe o coliva contruita in timp cu arpacas adunat si fiert bob cu bob in ultimii cativa ani. Daca vrei detalii... nu sunt pregatit sa le dau.

Turambar spunea...

He he. Le shtiu, finix, le shtiu. De 5 ani de zile numai ratinguri am in fatza, almost each and every bloody day. Shi carnatzi shi sherpishori, si evolutzii shi profile shi atribute shi sloturi orare shi grile de programe shi afinitatzi shi migratzii si GeRePe-uri shi sondaje de configurare shi gura ma-sii de toate.

Le shtiu, fire-ar mama lor de shtiute... :(

finix spunea...

Sunt convins ca le stii, problema e ca aia de fac grilele nu le fac in functie de cercetarea sociologica, ci in functie de cum li se pare lor ca ar fi bine. Si evident ca iese un rahat. Si cand vad ca e nasol, iar se-apuca si muta piesele in grila. Si tot asa pana cand publicul se duce la culcare.

Turambar spunea...

Problema este ca la ce cangrena s-a ajuns acum acolo, potzi sa-i faci shi cercetarea cercetarii shi sa te tzii dupe ea mai ceva ca dupe litera legii, ca tot degeaba.

Au argentinienii din Chicago o vorba pentru asta: nu mai intorci mortu de la groapa.

S-a infipt in mintea omului ca TVR e prafuit shi nashpa shi pentru perfuzishti, gata. S-a inchis. Nu le-o mai scotzi din cap.

Altu', frate... :(