marți, 15 ianuarie 2008

Băga-mi-aș...

Cu nasu în calculator, la editat un chestionar. Mă sună Grinch de jos, că mergea cu Iulian la masă.

“Auzi, bre, tu ai mașina bușită?”

Îmi stă inima în loc. “Nu. De-abia am scos-o din service acum nici măcar o lună”.

“Ei, află că o ai bușită”.

Ies pe balcon să mă uit. Cineva a pus o frână, a alunecat ușor lateral și s-a proptit în bara mea din față. Aveam mașina parcată chiar în marginea străzii, ieșind un pic la 60 de grade, din primul loc de parcare, unde se lărgea strada. Loc de parcare curățat de mine în dimineața asta – muncă civică în folosul comunității.

Partea din stânga a barei atârna pe jos. Se mai ținea doar în firul de la farul de ceață. Un Opel Astra, nu mare șmecherie de mașină. Vopsită recent, luna trecută.

Și, ca să fie tacâmul complet, altcineva a trecut pe lângă ea și i-a futut o cheie. O dâră albă, până la gled, de cel puțin 10 cm, pe aripa din spate. Semn clar de cheie, în diagonală. Azi dimineață nu era.

Repet: vopsită acum trei săptămâni.

Îmi bag pula în ea de viață... :(

11 comentarii:

Moxx spunea...

ce masina ai?:D

Turambar spunea...

Opel Astra Sport. Cu bara din fatza bagata acum in masina, in ashteptarea service-ului maine dimineatza

R'ar ma-sa dracu de viatza :(

Anonim spunea...

Sunt mai ingrozit de faptul ca au dat unuia ca tine carnet de conducere.
Dumnezeule....ce lume.

Turambar spunea...

Eshti dobitoc, mon cher. Eu eram sus in birou. Mashina era jos, pe locul de parcare. Ce are asta cu proficientza mea in ale condusului?

Ai dreptate: Dumnezeule... ce oameni prosti.

Andrei spunea...

Futu-le muma in cur de animale.. sunt si eu patit. Daca l-as fi prins ii dadeam si eu cu cheia pe moaca.

Anonim spunea...

@anonymous: Asta e rautate fara noima. Daca nu iti place stapanul de blog poti trece mai departe si sa nu spui nimic. Idiot&cochon.
@turambar: Parere de rau (nervi si bani). Speram ca se rezolva mai "lin" si mai repede.

Bogdan spunea...

Nasol.
Astea cu busiturile/zgarieturile, cand incep, vin una dupa alta; mai bine le ignori ca poate se opresc :(

Turambar spunea...

Guys & gals, mersi pt incurajari. Azi am pierdut buna parte din zi mergand s-o repar.

Asta cu ignoratul, Bogdane, am mers mult pe varianta asta. O buna bucata din anul trecut am mers cu masina mototolita, zgariata, ba in fatza, ba o aripa botzita de la un excavator, ba o zgarietura luuunga etc. Pana cand, in noiembrie, in contextul in care nu mergea nici caldura, mi s-a facut dintr-o data scarba de felul in care arata si m-am hotarat: fie ce-o fi, o repar dal capo al fine.

Si am reparat-o, dupa ce mi-a tinut-o mai mult de o luna in service. Si iata ca la trei saptamani, o am zgariata din nou.

Damn... :(

Claudiu Tufis spunea...

Mi-astept si eu Opel-ul (Corsa, mai mic, ca pentru Bucuresti) si deja m-am obisnuit cu idea ca in Bucuresti nu are rost sa te enervezi pentru zgarieturi si nimicuri d-astea. Pe de alta parte, merg cu Matiz-ul sora-mii de vreo 4 luni si am reusit sa o scap nezgariata (adevarul e ca am si grija unde o parchez, ca romanii sunt nebuni cand vine vorba de locurile "lor" de parcare). Cand pica bara e un pic mai serios, asa ca te inteleg.

Ma gandeam ca asa cum isi tuneaza unii masinile, sa mi-o tunez si eu cam cum erau carele romane ale gladiatorilor: nista pitoane ceva pe bara din spate, niste bumpere de cauciuc serioase, un dispozitiv automat de aruncat cu oua dupa isioti, etc.

Claudiu Tufis spunea...

am uitat, ai casco? Ca daca nu, era un articol in Romania Libera de ieri despre nu stiu ce fond de la stat care ii recompenseaza pe cei cu masina busita de OZN-uri.

Turambar spunea...

Nope. Casco la asta nu. Doar la ailanta, luata de noua.

Aia cu locurile de parcare e deja coapta si cangrenata. Acum un an, in primavara, ne pregatim sa plecam la Telega, cu porc, mistretz, cotetz, toate bagajele pt o mini-vacanta de primavara.

Coboram therefore in fatza blocului, cu papornitze, copii et alia si ma duc sa aduc masina pe care o parcasem pentru prima data in spatele blocului, pe un loc pe care il gasisem cu greu pentru ca venisem seara tarziu de la servici. Ma duc, o gasesc cu ambele cauciucuri pe dreapta taiate.

It was fun... :(