marți, 29 ianuarie 2008

Bachophilia

Apasatzi pe botonu de stop de la radio-ul Last.fm, canalul KG (patratul roshu din stanga), ca Turambar e dobitoc shi vrea cu tot dinadinsu sa va culturalizeze acustic by default, sa nu avetzi shi voi nici macar o clipa de linishte cand o frecatzi pe Internet la servici, shi datzi Play la asta de mai jos.

Bliss be thy name. Bach. Partita BWV 825 - partea de Giga. Acum doua minute am dat drumul la Glenn Gould shi mi-am dat seama, din nou, iremediabil shi inexorabil: da, dom'le: the name of the game is Bach.



Bach - Partita B flat major BWV 825 - Gigue

9 comentarii:

Anonim spunea...

-1-0: Deci care e porecla lui Turcescu? Chiar nu se stie si e clar « info » plus « spectacle ».
-In secventa de ceai poti sa incerci si asta-este chiar bun (verificat si nu este chiar atat de scump-natural cat de cat, mais alors!!!) http://www.nativecircle.com/NATIVETEA.htm
-Trebuie sa recunosc ca Bach e ok-si, Turambar, oricat ai zice tu ca nu iti plac lucrurile gomoase, pline de “pampoane si scart” iti plac...fum si zgomot, arta disimularii.
« Un homme qui sait la cour est maître de son geste, de ses yeux et de son visage; il est profond, impénétrable; il dissimule les mauvais offices, sourit à ses ennemis, contraint son humeur, déguise ses passions, dément son cœur, parle, agit contre ses sentiments. Tout ce grand raffinement n'est qu'un vice, que l'on appelle fausseté, quelquefois aussi inutile au courtisan pour sa fortune, que la franchise, la sincérité et la vertu. ».
Rating, trafic, bani, faima etc etc....Plaisiruri.... Trafic, nu?! Trafic mai ales !

Turambar spunea...

- Porecla lui Turcescu? Pai nu'tzi spuseshi, soro? 50% :)

- Bach? No comment. Bach nu e gomos, Bach e inevitabil precum moartea si matematica. Gomos, baroc plin de pampoane shi scartz este Mozart, IMHO. Pardon, nu gomos, ci doar plin de pampoane shi scartz. Except Requiem, of course, care nu are cusur. Ba da, are: nu e terminat. Ar fi putut fi "shi mai perfect" :) Gomoshi? Hmm.... Lemme think. Ah da! Shtiu: Handel. Partzial Haydn. Aia gomoshi. Sau totzi vienezii lu peshte murat de dupe Beethoven.

"Un homme qui..." . Chinezii au spus-o mai scurt shi mai lipsit de dantelarii: Un om trebuie sa aiba trei inimi: o inima in gura, pentru toata lumea, o inima in inima, pentru familie si cei apropiatzi, shi o inima intr-un loc shtiut doar de el insushi, pentru el insushi.

The rest is an useless attempt for fame, fortune and glory. Traffic to death, my dear. My honey, my bunny... :)

Turambar spunea...

On second thought and reading, imi place citatul tau despre disimulare din ce in ce mai mult. Cinic shi corect. Imi aminteshte despre cartea lui Luigi Barzini, The Italians

http://www.amazon.com/Italians-Luigi-Barzini/dp/0684825007

In asta, Barzini da la un moment dat un exemplu paradigmatic de disimulare pentru poporul italian: cel al unui dregator din perioada post-Renastere care, nevoit fiind sa slujeasca la stapani cruzi shi viciatzi, o face cu cea mai mare stapanire de sine shi ascundere a sentimentelor, lucrul acesta relegandu-l catre jurnal, unde ishi motiveaza de o maniera lasha shi cinica shi corecta: daca nu eu, atunci cu sigurantza altzii, iar eu nu ash fi cashtigat nimic. Principiul inimii din gura. Sau al lui Pristanda: pupa-i in bot shi papa-le tot.

Sa cautzi cartea lui Barzini sa o citeshti. E foarte bine scrisa, surprinde bine personalitatea bazala a italienilor shi it bloody sheds a useful light shi asupra naravurilor neamului nostru. Caci toate's de la Ram shi balcanice's toate.

Anonim spunea...

Multumesc pentru Bach. L-am ascultat facand math and computer science online (ca doar Bach si matematica sunt inevitabile!)

Desi scriai intr-un alt post ca nu te dai in vant dupa vioara, eu zic ca te poti "converti" ascultandu-l pe Maxim Vengerov:
http://ecards.emiclassics.co.uk/vengerov/index.htm

Turambar spunea...

Txs, Ezry, for the tip. Shi eu am oareshce contingentze cu matematica, dar le ascund bine bine, sa nu dea lumea cu roshii in mine. :) :p

I'll look for Vengerov. Sper sa nu scartzaie ascutzit :)

Anonim spunea...

Domnu' Turambar, am inteles ca va place Bach. Caut de mult timp un CD Keith Jarett - Goldfarb variations; imi puteti da o mana de ajutor?

Turambar spunea...

Nu Goldfarb. Corect este Goldberg. Uite asta cautzi:

Bach, Johann Sebastian - Goldberg Variations, BWV 988 [Keith Jarrett; 1989]

Il am, l-am avut chiar si versiune FLAC, daca imi aduc bine aminte, insa intre timp l-am convertit la v0 mp3.

Din pacate, deocamdata nu e pe nici unul din trackerele publice. Cel putzin din motoarele de cautare pe care le am eu. Eu parca de pe KG l-am luat, dar nu bag mana in foc - la fel de bine s-ar putea sa-l fi luat de pe oink.

Insa nu dispera. Sfatul meu este sa nu te incrancenezi sa cautzi neaparat varianta Jarrett a variatiunilor Goldberg. Sunt si alte interpretari decente. E plin internetul de ele. Poti incerca cu varianta Glenn Gould sau cu cea Angela Hewitt.

Du-te pe isohunt si tasteaza Bach Goldberg. O sa gasesti cu siguranta. Ia uite:

Gould
http://isohunt.com/download/26985349/bach+goldberg

Hewitt:

http://isohunt.com/download/17776238/bach+goldberg+hewitt


Daca itzi place klavecinul (mie personal, nu), potzi incerca si varianta Leonhardt
http://isohunt.com/download/26795540/bach+goldberg

A, era sa uit: interpretarea lui Jarrett e la clavecin.

Anonim spunea...

Multumesc frumos. Ar trebui sa folosesc mai des isohunt.

Turambar spunea...

Yup. Great hunting tool.

Glad to be of any help, nasote :)

Enjoy Goldberg Variations. And then upgrage yourself to The Well Tempered Klavier and to the Art of Fugue. And try also Bach's Partitas. Great small sequential pieces of clear music.