vineri, 11 ianuarie 2008

Audiențe la tot cartieru

Priviți poza de mai jos. Ce vă inspiră? Compasiune? Frică? Furie? Dorința de a fugi, sau de a pune mâinile pe sape, furci și coase?

Ei bine, dragi prieteni, asta au simțit strămoșii noștri daco-traco-româno-țigani ori de câte ori dădeau tătarii. Și asta am simțit și eu trei ani, ori de câte ori intram în birou.

Să fuuuuuugiiiiim! Ne mănâncă...



LOL. Are Iosif un fățău demn de o cauză mai bună: coșmar, învățat câinii lupi să muște, chestii, socoteli (auzi tu, cine s-a găsit să vorbească: eu, cu mustața și chelia mea de tătar calitatea a IIa :) )

Articolul vorbește despre o situație. N-o comentez. Mai așteptăm. Meanwhile, Tudor și Iosif sunt intervievați, împreună cu Solange și Daniela. Doar de la televiziuni. De la agenții nu au prins ziarista pe nimeni. Sau nu a fost interesată să prindă. Sau nu a avut numere de telefoane.

Concluzia ? Unde e monitorizaaaaareeeaaa ?? Unde-s spoturili și programili ? Dați câte o bucată, să se ajungă la toată lumea...

LOL again. Iosife, ești fain, tu, bozgore... :)

Courtesy of Adevărul. Dar mai ales și mai ales, courtesy of Sorin, că azi nu am citit ziarul :)

==============

Audienţele GfK au intrat sub lupa televiziunilor
de Raluca Preda (2008-01-11)

Începând cu 1 ianuarie, serviciul de măsurare a audienţelor tv este asigurat de GfK România, filială a companiei germane cu acelaşi nume. Preluarea „ştafetei" de la TNS – AGB International, compania care a măsurat audienţele tv în ultimii patru ani, nu a fost ocolită de dificultăţi şi discuţii în piaţa tv şi de publicitate.

Deşi TNS-AGB a pierdut licitaţia de anul trecut în faţa lui GfK, aceasta a fost aleasă de Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor (ARMA) să furnizeze în continuare softul pentru aplicaţiile serviciului. După prima săptămână de măsurători s-au constatat anumite incompatibilităţi între softul lui TNS şi datele livrate de GfK, fapt care a generat comentarii.

Iosif Kalauz, Research Manager Kanal D, spune că trecerea de la TNS-AGB la GfK nu a fost ocolită de „emoţii", noul furnizor confruntându-se cu unele probleme legate de compatibilitatea datelor în softul de lucru Infosys al companiei TNS.

În urmă cu trei zile, televiziunile încă aşteaptau audienţele spoturilor şi programelor difuzate după 1 ianuarie 2008, potrivit lui Iosif Kalauz. „Noi sperăm cu tărie că până la finalul lunii se va rezolva. În fond, nu contează prea mult. E vorba doar de 38 de televiziuni care nu îşi vor încasa banii pe publicitate. Noroc că suntem încă la începutul lunii", afirmă ironic Iosif Kalauz.


Creşteri ale consumului tv

Potrivit reprezenţilor posturilor tv, primele sondaje furnizate de GfK arată că, pentru primele zile ale acestei luni, consumul de televiziune a crescut. Tudor Stamin, Research Manager Naţional TV, spune că „la o analiză comparativă a datelor GfK cu datele furnizate anterior de TNS, se observă o discrepanţă, în sensul unei audienţe generale uşor mai ridicate.

Aceasta poate fi explicată tocmai prin includerea în eşantion a gospodăriilor cu recepţie de tip DTH (Direct To Home, n. red.)". Şi Solange Albu, Research Manager al Realitatea TV şi membru activ în cadrul Comitetului Tehnic ARMA, declară: „Unele posturi tv sunt mulţumite pentru că le-a crescut audienţa, dar de fapt a crescut punctul de audienţă.

De exemplu, la nivel urban, un punct de audienţă nu mai are 99.900 de persoane, ca până acum, ci 111.370 de persoane. De asemenea, audienţa totală a televiziunilor (TTV) este mai mare". Pe de altă parte, Daniela Ştefan, Research Manager Prima TV, consideră că nu există discrepanţă între rezultatele furnizate de TNS-AGB şi GfK şi că, din punct de vedere sociologic, „totul este ok". Reprezentaţii Antena 1, TVR 1 şi Pro TV s-au abţinut să comenteze începutul activităţii GfK. (Raluca Preda)

2 comentarii:

Anonim spunea...

E o adevarata babilonie cu datele de la GFK, se pare ca nu pregatisera cum trebuie si din vreme tota treaba. Acu' s-ar putea sa ia o amenda de 200.000 eur de la ARMA de sa-i usture... Bine ca e inceput de ianuarie si e liniste pe piata.

Turambar spunea...

Don't tell me despre babilonie. I know about it.

Cat despre amenda, stai sa se intoarca Lucia si cu Costin de la Paris. Pe urma apar si cifre... :)