vineri, 30 noiembrie 2007

Zice ca...

Zice ca...

Zice ca suntem nashpa. Ceea ce nu este adevarat. Sa moara marja de eroare, in timp real. Exit Poll, bre. Auzi tu? Beat me, daca potzi... :p

Dreptul la replica la articolul in care Hotznews ne musca de fund (l-or fi postat?)

Stimate domnule Cosmaciuc,

Pentru conformitate, va rugam sa mentionati ca CCSB a realizat duminica trecuta Exit Poll doar la alegerile europarlamentare.

Nu am realizat o asemenea cercetare pentru referendumul privind votul uninominal si, in consecinta, nu am comunicat rezultate pe acest subiect si, in consecinta, nu aveam cum sa indicam, citez, "scoruri mai mari decat rezultatele finale în cazul [...] celor care au votat pentru uninominal."

Mai mult, in sprijinul obiectivitatii jurnalistice, puteti de asemenea mentiona faptul ca rezultatele noastre la Exit Poll au fost comparabile cu ale celorlalte doua institute de cercetare.

Am fost singurii care au estimat cu precizie prezenta la vot la europarlamentare (28% CCSB, in comparatie cu 29.3% prezenta oficiala - clar in interiorul marjei de eroare).

In aceasta perioada in care, din pacate, exista o tendinta clara de denigrare a institutelor de sondare a opiniei publice, aceste clarificari consider ca sunt imperios necesare, pentru o prezentare echilibrata, pertinenta si obiectiva a subiectului, asa cum ii sade bine unui jurnalist nepartinitor.

In rest, va multumim pentru prezentarea pe care o faceti firmei noastre. Incetul cu incetul, presa incepe sa preia rezultatele CCSB, de la un capat la altul al spectrului de afinitati politice, ceea ce este un lucru bun pentru noi. Incepem sa existam. Not a small feast in this crowded state of things.

Dupa cum probabil stiti, Exit Poll-ul este cel mai potrivit moment de verificare a probitatii profesionale a unui institut de cercetare. Rezultatele obtinute dovedesc ca am trecut cu brio acest test al adevarului: proba de foc a sondajelor de opinie.

Ceea ce este, in cele din urma, singurul lucru care conteaza si care ne pozitioneaza pe piata cercetarii de opinie din Romania.

Cu stima,
Al Dvs,
Mirel Palada
Director Executiv
CCSB


Cum zicea Sancho Panza, in campania din Quebecul rasaritean, din 1624, inaintea bataliei de la Lepanto, cand si-a pierdut Napoleon ochelarii : R-atzi ai dracu cu melcii voshtri!


Zice ca... o naiba de balaur... S-a ivit... S-a ivit pe un coclaur...

:D

1 comentarii:

Anca spunea...

:)

Pertinente.. im-pertinente...

:)