duminică, 16 septembrie 2007

Trezirea la realitate

Mda. Pânǎ acuma au tot dat-o în sus şi în jos, în pur spirit tutorizing, de dǎdǎcealǎ superior-dispreţuitoare de imperialişti colonialişti ieşiţi la pensie, despre cum ne purtǎm noi cu ei şi cât de naşpa este situaţia lor, şi cum ar trebui integraţi. Românul dur mare şi urât care bate / îndoaie / omoarǎ ţiganul mic, sǎrac şi plin de expresivitate poetico-artisticǎ. Dǎ mamǎ cu sapa-n mine / Cǎ nu cânt la vioarǎ bine.

Acum, cǎ s-au deschis graniţele, a început sǎ le putǎ şi lor. Într-atât de mult încât, culmea, au ajuns sǎ ofere bani (1,000 de euroi per cap de indo-european) sǎ se întoarcǎ înapoi, pe plaiurile mioritice de discriminare şi represiune etnicǎ. Nu mai e vorba despre integrare, despre political corectness, despre empatie şi sârg de neutralitate valoricǎ antropologico-creştinǎ. Este vorba despre copii arşi de vii şi despre pui de nazişti care ameninţǎ cu repercursiuni şi mai repercursive.

Mda. Mintea ioropeanului cea de pe urmǎ. Lupul în blanǎ de oaie. Nazistul în blanǎ de ONG-ist sfǎtos.

I-auzi una! I-auzi douǎ! I-auzi Wagner şi-alte nouǎ…

Courtesy of Gândul - unul din articolele pe aceastǎ temǎ, dintre sutele de catarge de articole care au tot apǎrut în ultimul timp.

0 comentarii: