miercuri, 9 decembrie 2020

Românii nu au curaj

Românii nu au curaj.

Că o fi din felul în care sîntem crescuți în primii ani de copilărie. Că o fi de la lunga experiență istorică de iobagi. Nu știu. Dar știu că nu prea avem sînge în venă. Preferăm să tăcem și să înghițim și să ne fofilăm prin istorie.

Avem tactici de guerrilă bleagă. Ei se fac că ne asupresc. Noi ne facem că ne doare. “Te doare, mă? Da, mă. Mă doare, mă. Mă doare-n...”

Oltenii în vremea habsburgilor. I-au adus la exasperare pe vremelnicii ocupanți, făcîndu-se că respectă regulile și ascunzînd resursele și temporizînd și falsificînd recensăminte și declarații.

Muntenii în vremea turcilor. Vestita fugă în pădure. Codrul frate cu românul. Și dat foc la holde și otrăvit fîntînile. Holdele noastre. Fîntînile noastre.

Ardelenii sub cam oricine, cu excepția moților. Dar și acestora le-a trecut repede. Ei voiau săracii doar niște înlesniri de-alea minore, de slugă privilegiată. Nu să facă revoluție și să fie eroi. Săracu’ Avram Iancu, a murit trist și sărac și beat și în zdrențe, doinind din fluier a pagubă. O epavă tratată cu dispreț de semenii săi și pe urmă ridicată tardiv la rang de semizeu inutil, după ce-a murit ca un cîine, pe o prispă.

Creștinii sub comuniști. Activiștii de partid se făceau că sînt atei, dar își botezau copiii pe ascuns. Slugile de români se făceau că ascultă, dar tot pe ascuns își făceau cîte o cruce pe furiș și aveau icoane prin casă.

Nu prea avem vînă de curaj în noi. Ne place mermeleala. Ne place s-o bălmăjim călduț și fără risc. S-o zguduim bine temperat, să nu care cumva să facem valuri, să se supere boierul.

Cu izbucniri punctuale. Cu excepții deosebite. Dar care au rămas doar excepții, din păcate.

Un Mihai Viteazu cu tupeu, degrabă trădat și omorît de Imperiu. Un Brîncoveanu care s-a opus viclean pînă n-a mai avut ce face și a trebuit să se opună pe bune, doar ca să fie vîndut de boieri, să-l căsăpească sultanul și pe el și pe toți fiii săi. Un Cuza la fel de repede tăvălit și izgonit din țară, tot de boieri, să aducă stăpîn neamț, că doar nemții au voie să conducă țara asta de slugi. Un Mărăști și Mărășești – cu adevărat momentul de glorie al României, fără de care probabil nici n-am prea mai fi vorbit limba română. Un Stalingrad la care aliații ne cam bombăne că din cauza noastră s-a rupt linia frontului.

Și cam atît. S-a terminat manualul de istorie. Căci Burebista nu prea era român, cu excepția trăirismelor dacopaților care construiesc mitologii necesare ideologic.

În rest, tactica slugii. Fă-te că-i asculți și fentează-i cît poți. “"Ghiţă, Ghiţă, pupă-l în bot şi-i papă tot”. Sîntem pasivi agresivi. Bombănim în barbă și punem în practică bancurile alea tîmpite despre uite ce frumos ne pișăm pe ei, dar stai așa, că am uitat să menționez că nu prea avem curajul să ne și deschidem la pantaloni.

Mda. Un motiv în plus să-mi placă tupeul celor de la AUR. Au curaj. Au un avînt care altora le lipsește. Au tupeu. C-or fi avînd curaj că-i lasă stăpînirea și că au și ei motorașele lor? Probabil. Mă lasă rece. Prefer niște securiști curajoși unor civili fleașcă.

Știu că nu vă place de ei. Știu că încercați să le găsiți tot soiul de noduri în papură. Știu că vă stau ca un os în gît.

Ceea ce este deosebit. Exact de ce avea nevoie acum România. Un pic de scuturătură din condiția de slugă bleagă și supusă și totalmente lipsită de mîndrie și de coloană vertebrală.

Neam de slugi care are un grof ce-i trimite la cules sparanghel. Iar noi, cu căciula în mînă, mulțumim supuși și întrebăm dacă trebuie să ne aducem sendvișuri de acasă sau cumva ne decontează masa de prînz cei de la Schweighofer, din banii făcuți pe defrișările pădurilor noastre?

Nu-mi plac deloc austriecii. Un neam de aroganți imperiali. Dar îi apreciez pentru că sînt naționaliști. Ai naibii de naționaliști. Țin cu țara lor și fac tot posibilul să jecmănească alte țări. Bravo lor. Pentru că pot. Doar ei au voie să fie naționaliști. Noi nu. Slugile nu au voie.

Nu-mi plac deloc germanii. Yuk. În afară de Bach, mă lasă totalmente reci. Dar îi apreciez pentru că sînt naționaliști și vor să fie stăpîni peste toți proștii ceilalți din jurul lor. Bravo lor. Pentru că pot. Doar ei au voie să fie naționaliști. Noi nu. Slugile nu au voie.

Nu-mi plac nici englezii, deși le respect mult de tot cultura. Alt neam de imperialiști aroganți. Dar ce stil! Și cu același tupeu vor să facă ce încearcă și ceilalți, austrieci, nemți, ruși, americani, japonezi. Să-i exploateze pe ceilalți proști din jurul lor. Să fie de partea bună a istoriei. Să ia, nu să dea. Să călărească, nu să fie călăriți. Să le iasă cu plus, nu cu minus.

Doar noi, neam de slugi proaste, mereu învățăm de la istorie doar scăderea, niciodată adunarea. Să dăm pădurile la austrieci. Să dăm băncile la austrieci și la francezi și la nemți și la oricine vine. Să dăm magazinele de mîncare la deosebiții de belgieni, care fiind atît de fraieri, nu au reușit să exploateze pe nimeni, decît pe și mai fraierii de români. Să dăm curentul la italieni și apa la francezi.

Să dăm tot, să nu ne rămînă nimic. Și să ne mai și bucurăm pentru asta. Să lingem mîna asupritorului și să-i înălțăm osanale.

Vai, domnul colonialist. Ce foarte perfect sînteți. Ah, ce proști sîntem noi și cum merităm să luăm lumină de la domniile dumneavoastră. Permiteți-ne să vă punem pe tavă tot ce e mai bun și să vă dăm tot ce avem. Și un pic pe deasupra. Tinerii noștri. Viitorul nostru. Soarta noastră. Doar voi puteți să ne hotărîți soarta. Doar voi știți mai bine. Noi sîntem proști și primitivi, niște aborigeni jegoși. Clotilde. Clotilde. Ah, Clotilde!!

Mă bucur nespus că a apărut Șoșoacă în viața voastră. Să vă contrabalanseze pofta de Angi Grasa și de Pleșu și de Liiceanu și de Clotilde. Mă bucur nespus că e mitocancă și vocală și îndrăzneață și liberă și că vă tăvălește din vorbe și din tupeu și că vă face cu ou și cu oțet.

Mă bucur aprig văzînd cum începeți să tremurați în fața mitocanilor necesari, ai celor care n-au stil, dar au dreptate. Cei care au vînă în ei și prețuiesc libertatea. Mitocani așa cum sînt ei, fac o treabă deosebită. Dacă deștepții acestei nații sînt lași și slugi și se vînd ieftin la primul stăpîn care le oferă prima bomboană, atunci să vină mitocanii și să ne salveze din condiția de slugă.

Englezii sînt ai naibii de mitocani. Și ah, Doamne, ce liberi sînt. O nație de mitocani cu ceafa groasă, marinari și soldați și curve și genii care au cucerit lumea. Germanii nu sînt nici ei mai prejos. Niște cîrnățari anoști și grobieni. Și cuceresc lumea. Americanul de rînd este de o mitocănie insuportabilă. Și e liber și are curaj și compensează cu vîna lui de mitocan toată lipsa de bun simț filosofic a filfisonilor care despică sexu-n treizeșapte.

Ciobanul român e mitocan și insuportabil. Pute ciobanul român. Și crește oi și a salvat România în izmene la Mărăști și la Mărășești. Fără mitocanul de cioban român, acuma vorbeați nemțește, proștilor.

Manelistul român e un mitic jalnic, mitocan și cu părul îmbîcsit de gel, plin de tatuaje și de jeg. Și ține în cîrcă o țară întreagă, cu munca lui, cu perseverența lui de șobolan truditor. Prost și mitocan așa cum e el, manelistul român e mai român decît toți pensații acestor vremuri de pensați patetici.

Țăranul român e mitocan și sărac și rupt în fund și enervant și se cacă-n fundu’ curții, în haznaua care pute metri împrejur. Și fără țăranul român acum băteați pas de defilare în fața Kaiserului și vă chema Heidi și Grimhilda și Siegfried Vasile și Hans și Klaus pe toți.

Ardeleanul de rînd este un mitocan plictisitor și lipsit de orice fel de haz. Și cu truda lui zilnică ține în cîrcă familia și satul și neamul și țara. Român adevărat, un mitocan care mănîncă ceapă care pute și slană de-aia cu mult colesterol și care e mai român de o mie de ori decît toate mămăruțele acestui neam plin de mămăruțe.

Țara adevărată e compusă din mitocani necesari, care vin să contrabalanseze excesele de tîmpenie filosofică și ideologică a rujaților pensați cărora le-a scăpat creierul prin bălării.

Țara adevărată e compusă din oameni care au dat o smetie peste bot cu votul de zilele trecute tuturor ticăloșilor care încearcă să vîndă România la bucată și să o bage la coteț, neofanarioții care vor cu orice preț să ne transforme în slugi ale noului Imperiu neocolonialist.

Jos pălăria pentru cei care au curaj și prețuiesc libertatea și pun țara mai presus de ruj și dreptatea înaintea stilului.

Bravo, Șoșoacă! Fii nebună și liberă și dă-le peste ochi și peste ticăloșie și peste pofta de trădare și sparge-i la bubă! Că merită, mama lor de ticăloși!

Am zis.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Pai...chiar nu inteleg chestia asta : pe de-o parte "te plangi " , esti de-a dreptul revoltat ca , romanii nu au curaj iar pe de cealalta parte ... ai lauzi , aproape ca le ridici si oarece osanale ! Nu cred ca postarea-i chiar atat de " adanc scris " incat sa n-o inteleg eu insa , n-ar strica sa jungi totusi la o concluzie : este alba sau...verde . Spun verde in loc d e negru pentru 1] a nu se putea interpreta si 2] , pentru ati da si-un subiect pentru o alta viitoare postare pe tema codului culorilor din care , dupa cum s e vede , ar cam trebui scoasa culoarea neagra sau , in orice caz , evitata pronuntzarea numelui ei caci , banuiesc c-ai vazut ce-a patit alde Coltescu . ROMANII sau... POLITICIENII si CLASA " INTELECTUALA " din Romania sant aia care NU AU CURAJ ? Precizeaza rogu-te . Eu asi zice mai curand ca , romanii nu-s altceva decat o natie formata din oameni prudenti si mai ales patiti : au murit mult prea multi romani d e rand pentru ca altii sa pozeze azi in zei ai inteligentei si-n " elite " conducatoare fara de care Romania si romanii fireste n-ar mai exista pe harta lumii . In Romania au fost de-alungul veacurilor , mult prea multi copii care-au crescut fara tata deoarece acesta a avut proasta idee sa-si ia coasa si s a mearga sa-si faca singur dreptatea care ai era refuzata . Astfel incat , Ghita , pupa-l in bot si...vedem noi c e facem dupa aia .Vorbesti despre americani sau englezi ? Pai ai uitat ca si datorita lor Romania a ajuns sa stea vreo 40 si ceva de ani sub cizmele Moscovei ? Nici azi nu cred c-am scapat definitiv de ei { asta-i de-a dreptul imposibil } insa...vorba dumitale : " prefer niste niste securisti curajosi unor civili fleasca " .Chiar crezi c-ar merita ca , acei "civili fleasca " s a iasa cu securile pe ulita si sa moara { a cata oara oare ??? } pentru tara asta d e kakat ? Maine poimaine se vor implini 31 de ani de la " revolutia " din Decembrie 1989 care , iti reamintesc ca s-a lasat cu vreo cateva mii d e morti la nivel d e tara si...nu mai stiu cate sute d e raniti . Au iesit saracii romani sa moara pentru a legitima o lovitura de stat si-o schimbare d e garnitura la conducerea tarii { acestea fiind orchestrate din a fara tarii } insa romanilor ce-au iesit atunci , nu le-a spus NIMENI nimic : au murit ca prostii { s-a tras in aer iar romanii...au tras aer in piept caci trebuiau sa si respire } pentru ca , fii celor ce ne-au fost stapani sa ajunga sa ne fie la randul lor ...stapani . Mihai Viteazu' te anunt cu respect , n-a fost pazit d e tarani ci , tot de insi egali in rang cu el deci...tot elite , iar Cuza...parca n-ai sti ce cartofor , curvar si betzivan era ! " Bravo Sosoanca " spui dumneata ? Eu nu zic ca nu merita parlamentarii romani sa pateasca ceea ce spui dumneata insa , tare mi-este teama ca-ti faci iluzii desharte : dupa maxim doua luni in Parlament ...s-o vezi cum s e linisteste si cum va lasa figurile dupa ce AUR vor fi marginalizati datorita ei si "discursului " ei ! P.S. AM vazut ca la nemti ai amintit de Bach iar la austrieci l-ai omis pe Strauss cu fii sai . Taman pe astia ? P.P.S. Ai un dojo in Bucuresti ? Ai iesi cu elevii dumitale sa te lupti cu huidumele alea ale Jandarmeriei sau ale Politiei Romane , atunci cand acestia sant mai mult decat scrofulosi la datorie vis a vis de niste oameni ce n-au alta aparare decat...

Anonim spunea...

Una peste alta , mi-a placut postarea dumitale . Nu scri dumneata des insa , si cand o faci...apoi chiar o faci !Te voi mai deranja , evident cu permisunea dumitale caci , intr-un spam pot fi aruncat mai repede decat cu-n deasi barai pe tatami .

valentin spunea...

Multumim, domnu' Pufoix pentru textele astea faine care stau mai bine pe blog decat pe febe.
Valentin P.