miercuri, 27 mai 2015

Lucrurile simple sint cele mai grele

Lucruri simple, elementare, deci dificile. Ginduri de pufos semi-incepator pentru incepatorii mai incepatori decit mine.

* * *

De ce priza de mina? Ca vrem sa ne plimbam in parc impreuna? Nu, pufosilor. Ci pt ca vreti sa imobilizati o mina foarte periculoasa, care fie scoate sabia, fie va fupe un pumn in diverse: coaste, organe, falca, alte chestii tari sau moi. De retinut cuvintul "periculoasa".

Atunci, pufosii mei uke, daca ati pus mina pe ceva periculos, nu-i mai dati drumul, ca face buba. De-abia atunci sinteti un uke sincer si pe calea cea buna. Si de-abia atunci iese tehnica. Pt ca voi, pufosilor, sinteti disperati sa nu scapati acea mina f periculoasa.

* * *

Toate tehnicile de imobilizare a incheieturilor, vestitele ikkiyo nikkiyo sankyo etc, au un lucru elementar, deci f dificil: nevoia de a tine priza de imobilizare in mod corect pe tot parcusul tehnicii. Prea multa lume se concentreaza pe pasi si pe succesiunea miscarilor si ignora cind ti-e lumea mai draga acel degetzel fara de care nu-ti iese nikkiyo, ca plavanul de uke scoate mina.

* * *

Trei lucruri simple, elementare, deci foarte dificile: eschiva, dezechilibru, tehnica pe continuu dezechilibru. So friggin simple. So friggin difficult.

* * *

Un lucru esential, elementar, oribil de complicat: ma-ai.

Onegaeshimasu! :bow:

.

.

1 comentarii:

Cosmin spunea...

Asta cu apucatul de mana, e buna in conditii sociale mai sofisticate.
Altfel.
E jale.