marți, 21 mai 2013

Evoluția folosirii Internetului cu vîrsta

România cunoaște o revoluție tăcută, de o amploare și cu consecințe de care încă nu ne dăm seama.

La fel cum pe vremuri am îmbrățișat curentul electric dintr-o suflare, în jumătate de generație, la fel cum pe urmă am recuperat după 1989 distribuția și consumul de TV în maxim 10 ani, acum facem trecerea la Internet în ritm de tsunami.

Tăvălugul adoptării acestei tehnologii și a derivatelor sale de comunicare și socializare este ca la Eminescu: vine vine vine calcă totul în picioare. Aveți în față convergența României cu modernitatea și post-modernitatea.

Doamnelor și domnilor: the future is here, it’s just unequally distributed.

Cine știe cine a spus asta, este deja pe trei sferturi mîntuit.

(faceți click pe poză, că nu știu ce are Internetul ăsta de nu a încărcat cum trebe imaginea cu șerpișorii inevitabilității tehnologice :) )



2 comentarii:

Bogdan Voicu spunea...

Interesant!
De unde groapa aia la 25 de ani?
Te-ai uitat cumva și la dinamică, e ceva diferit față de acum 5 ani? (adică, pentru cei născuți în 70-75 a crescut utilizarea de e-mail acum față de cum era în 2008?)

Turambar spunea...

Cred ca e mai degraba un artefact de esantionare. Baza de date agregata are vreo 18 mii de cazuri, sondaje de anul trecut si anul acesta. Insa intrebarile de detinere internet / email / facebook (spre deosebire de intrebarile de consum media) au fost puse doar la 5,500 de cazuri. Trebuie sa verific pe sondaje mai vechi, doar ca va dura ceva pina sa identific / lipesc / ponderez bazele de date anterioare.