sâmbătă, 16 februarie 2013

Sidi Larbi Cherkaoui: Sutra


Se ia un pluton de cǎlugǎri Șaolin, pe persoanǎ fizicǎ evident, cu bilet de voie de la unitate, de la mînǎstirea lor.

Se oferǎ instructor civil pe teme de ontologie a spațiului, corpului și sensului vieții - un coreograf de dans contemporan, Sidi Larbi Cherkaoui.

Se pune mascotǎ un puștan de ucenic de cǎlugǎr Șaolin, care pînǎ și el face chestii de stǎ mîța în loc. Se iau niște cutii, de mǎrimea coșgiucelor, pe post de decor, pe care sǎ le care șaolinezii dupǎ ei și cu care sǎ facǎ chestii de o complexitate greu de bǎnuit. Se mai face și un set de cutii mai mici, pe care sǎ le mînuie Mînuitorul, Creatorul, Artistul, Fǎcǎtorul, oglindire a realitǎții, joc al umbrelor și ielelor.

Rezultǎ cel mai proaspǎt act de interculturalitate pe care l-am vǎzut vreodatǎ: Sutra. De o rigoare și și tehnicǎ și precizie corporalǎ și coreograficǎ exemplare. Și mai ales plin de sens. Strǎbǎtut ca un fir roșu de întrebǎrile mari: cine sîntem, ce cǎutǎm, cum cǎutǎm, care e soarta noastrǎ pe acest pǎmînt, se meritǎ?

Fabulos. Simply fabulous, cum ar zice polonezul aflat în cǎutarea mîntuirii.

Doamnelor și domnilor, Sidi Larbi Charkaoui și cǎlugǎrii Șaolin în spectacolul Sutra. Neapǎrat de vǎzut și de cugetat cu un pahar de vin în mînǎ pe marginea fabuloșeniei sale :)




.

1 comentarii:

Nimeni... spunea...

http://www.moviefanatic.com/videos/paperman-full-movie/