vineri, 3 februarie 2012

[edit]

[edit] a fost postat automat. scuze :(

12 comentarii:

Anonim spunea...

oldies, but goldies:D no offence, dar e de cel putin un an. asta nu inseamna ca nu e tare...

__Vali spunea...

Off topic, iertare! ... dar nu ati lasat loc de comentarii la articolul precedent la care m-a "pocnit" nostalgia si curiozitatea. Nu am recunoscut personajele din poze desi numele de "Bacuta" imi suna familiar.

Wow, sa fie faimosul (cel putin pentru mine) bloger Turambar nascut in acelasi sat ca si mine, cind eu aveam in jur de 12 ani si eram inca pe acolo?!

Turambar spunea...

@ Vali: da, nu am lasat loc de comentarii in mod voit.

nu, nu sint din Tzutzcani. Mama mea este din Tzutzcani si s-a mutat pe urma in Telega (Muntenia, Prahova) de mica, de la 10 ani, in anii 50. Eu de fel sint din Telega, muntean. Maica-mea insa da este din acelasi sat cu tine. Sint si eu oarecum tzutzcanean, insa in primul si in primul rind si iremediabil telegean.

__Vali spunea...

Never mind! Dupa ce am mai "sapat" un pic vad ca de fapt v-ati nascut in Telega:
http://turambarr.blogspot.com/2010/06/always-coming-home.html

Probabil am fost contemporan cu unul din parinti in satul acela amarat (si drag) din fundul Moldovei ;-)

__Vali spunea...

Inca un comentariu pe aceasta tema (ca tare ii mica lumea asta) si promit ca ma opresc.

R.I.P. Stefan si Ruxandra Bacuta!
(intre timp am gasit si articolul despre moartea bunicului)

Tocmai am intrebat-o pe mama care nu numai ca ii stie pe bunici si copii lor dar mi-a explicat ("sa-ti fie rusine Dinu Patriciu!") ca bunicii dv. m-au si "semi-botezat". Ei mi-au ales numele la nastere care a fost trecut pe certificatul de nastere si mai tarziu pe buletinul de identitate, cel al unchiului mai mic, care desi e un nume destul de comun prin partile alea, mi-a dat (si inca imi da) multe batai de cap aiurea prin lume, "Hello, may I speak with Miss Valerica" :-(
In final, din motive neclare mie, am fost botezat de catre o alta familie din sat (s-au prapadit si ei intre timp) care le-au cerut parintilor mei sa ma numeasca/strige (ca actele nu mai puteau fi schimbate) Costel. Daca nu mama dv. in mod sigur unchiul Valer isi mai aminteste de mine.

P.S. Aveti dar (narativ). Ar trebui sa va ganditi serios sa scrieti o carte de proza scurta (cateva "bucati" bune sunt aici pe blog).

Turambar spunea...

Da, intr-adevar, tare mica e lumea asta! :) Ma bucur ca v-am cunoscut, chiar si in acest context nefericit.

Da, aveti numele dupa cel al unchiului meu. Cind il vad (sa se deblocheze drumurile) o sa-i spun despre Costel Valerica, semi-finul sau :)

Mersi pt aprecieri privind scriitura. Mai are rost sa scot cartea, daca lumea citeste blogul? Joke aside: da, din cind in cind ma bate cite un gind. Dar pe urma imi trece repede. E suficient ca scriu si asa :)

Anonim spunea...

Ticau Valerica?Nu imi vine sa cred!Am fost colegi la scoala din Tutcani.

__Vali spunea...

@Anonim (Who?): Yep, you've guessed it right! However I don't recall being colleague with anybody named 'Anonim' :-( Is this the first or the last name ;-)

Maricica spunea...

Maricica Catuna,pe atunci BOROS.Mi-ai dat ceva de lucru,eu nu vorbesc engleza,dar cu tehnologia din ziua de azitotul este mai usor. Bine ai venit pe"Tutcaneni,hai acasa"

unchiul valer spunea...

scuze Costele, eu am comis-o

dupa ce am citit comentariile, am fost sigur ca esti tu, dar nu stiam de povestea ca in acte esti Valerica, motiv pentru care am apelat la cumnata mea Maricica, stiind ca ati fost colegi de clasa.
Nu am stiut ca o sa-ti faca numele public, odata ce tu nu ai facut-o.

toate bune!
unchiul valer

Turambar spunea...

lol. imi citeste unchiu blogul. ba mai mult, si comenteaza pe el :)

__Vali spunea...

@Valer:
Nici o problema! Desi nu sunt o persoana publica de mult nu prea imi mai pasa daca numele meu este sau nu mentionat pe net (noua si moderna "gura a lumii"). Oricum in ziua de azi, cu aplicatiile astea (ne)sociale de pe net, e din ce in ce mai greu sa-ti mentii anonimatul/confidentialitatea (privacy).
Hei, cu pierderea anonimatului (ca si cu pierderea virginitatii) vin si lucruri bune ;-)
De exemplu am putut sa "schimb o vorba" cu tine, cu Maricica, sa devin "prieten" cu Turambur (pe care nici nu-l cunosc direct, dar ce conteaza!).