duminică, 2 octombrie 2011

Carter out. Ups...

Damn it! Out of the blue, Carter si-a rupt un ligament la antrenamentul capitanului dinaintea meciului cu Canada si e scos complet din joc. Va fi trimis acasa. Noua Zeelanda se vede in situatia de a ramine fara omul sau de baza, cel care gindea jocul. DC conteaza in economia All Blacks mai mult chiar decit capitanul Ritchie McCaw - care, apropos, nici el nu se simte prea bine, desi el spune ca va fi bun de joc din sferturi incolo.

Gata. Grupele s-au terminat. De bine, de rau, cam alea care prefiguram ca se vor califica au si facut-o. Singura supriza, inversarea din grupa C, unde daca in citeva ore Irlanda bate Italia, cam cum ne asteptam, ordinea clasarii in grupa va fi invers decit cea estimata initial: Irlanda, si de-abia mai apoi Australia, favorita ante portas.

Intram in zona luptei pe viata si pe moarte. Cine cistiga, merge mai departe. Cine nu, acasa. Trei victorii mai despart de cistigarea cupei, de a deveni campioni mondiali. Cine?

Noua Zeelanda primeste o lovitura semnificativa cu accidentarea lui Carter. Africa de Sud are o echipa tzapana, bine asezata pe picioare, dar imbatrinita. Australia da semne de inconsecventa. In plus, este bintuita de o serie de accidentari recente.

Celelalte, calificatele din emisfera nordica, cu scuzele de rigoare, nici nu le iau in calcul. Anglia e varza, Frantza si mai varza, Irlanda e totusi si ea imbatrinita, Tara Galilor inconsecventa. Cea de-a opta, Argentina, doar o umbra a ceea ce era acum 4 ani de zile. Singurii care s-ar putea sa puna probleme vreunei echipe din Tri Nations ar fi Irlanda, dar tare mi-e teama ca li s-au cam terminat bateriile. Sa-i vedem cum joaca acum cu Italia.

In continuare cred ca Noua Zeelanda va deveni campioana mondiala. Nu e doar o dorinta de-a mea, stiu sa-mi dau emotia deoparte si sa fiu cit de cit obiectiv. E echipa cea mai consistenta de pina acum.

Marea necunoscuta: va reusi Piri Weepu sa intre in cizmele de coordonator de joc si sa ii faca fata lui Morgern Steyn sau lui Quade Cooper? Aici se joaca totul. Wipu, de-a lungul timpului, a avut si el momentele sale de picioare moi. In ultimul tip pare a avea o revenire de siguranta.

Cealalta uvertura de la All Blacks, Colin Slade, nu cred ca intra in calcul: e varza. Nu e sigur pe el, alearga pe teren precum o gaina cu capul taiat, cu o fatza ca a unui baietzel certat de ma-sa ca n-a mincat tot din farfurie. S-a vazut in dimineata asta, in meciul cu Canada care tocmai s-a incheiat.

Deci most probably Piri Weepu. S-ar putea sa fie momentul sau de glorie. Sau s-ar putea sa ingroape echipa.

De ce pastele ma-tii te-ai rupt, Cartere?

:/

2 comentarii:

fly-half spunea...

wow, asta e o veste fff proasta pentru RWC !

Ștefan A. spunea...

Cinic scris , ca sa incaseza asigurarea . :)