vineri, 9 septembrie 2011

Începe!

Astǎzi, la 11:30, ora României, Campionatul Mondial de Rugby 2011 începe.

 Programul competiției îl gǎsiți aici. Atenție! Ore locale NZ de începere a meciurilor. Pentru ora României, scǎdeți nouǎ și puneți-vǎ mîinile în cap – sînt prea devreme dimineața).

Primul meci, dupǎ festivitatea de deschidere (ora 10:30, adicǎ peste o orǎ!), va fi Noua Zeelandǎ – Tonga.

Primul meci al României va fi mîine dimineațǎ, la o orǎ imposibilǎ pt noi, la 4 dimineața. Meciul e transmis de Digi Sport 1.

În general, meciurile României sînt sîmbǎta dimineața (10 sept cu Scoția, 17 sept cu Argentina, 24 sept cu Anglia), doar meciul cu Georgia fiind în timpul sǎptǎmînii (joi 28 sept).

 Din pǎcate, din ce vǎd pe programul TV, Digi Sport va transmite doar meciurile României. Mîine, de exemplu, e zi plinǎ la RWC 2011, cu 4 meciuri, unul dupǎ altul, culminînd cu derby-ul Anglia – Argentina din grupa noastrǎ. Însǎ Digi nu transmite decît meciul României.

În consecințǎ, pentru cei dintre voi strǎlucitorilor care aveți bandǎ de Internet suficientǎ, și groasǎ, și lungǎ, și adîncǎ, vǎ recomand cu cǎldurǎ site-ul www.fromsport.com (nu vǎ speriați, vǎ face transferul automat în www.sportlemon.tv), unde cu siguranțǎ veți gǎsi toate meciurile campionatului mondial, fǎrǎ sǎ fie nevoie sǎ aveți instalate softuri speciale de vizionare.

 Deci, așadar și prin urmare, Crouch Pause Touch Enjoy! Urmeazǎ douǎ luni de rugby pe pîine, pe Internet, pe viațǎ și pe moarte. Hai România! Hai Noua Zeelandǎ!

 Iatǎ distribuția meciurilor pe zile, ca sǎ știți ce ne așteaptǎ. Grafic, cǎ asta știe Turambar sǎ facǎ. Observați accentul pus pe zilele de weekend: acolo este bǎtaia peștelui atomic. V-ați cumpǎrat berea? Dar whisky-ul?

PS: Din pǎcate, crîșma cu specific de uitat la rugby și bǎut din bere La Scînteia, deschisǎ cu mare tam-tam cu mai puțin de un an în urmǎ, a decedat, și-a dat duhul, și-a gǎsit obștescul sfîrșit, a repausat, s-a dus sǎ își întîlneascǎ Creatorul, this is a late pub.

Nu putem, repet, NU PUTEM sǎ vedem meciurile acolo, pentru cǎ acolo acum doar șobolanii adastǎ. Cine vrea meciuri de rugby în context public în București, vǎ invit la Irish Pub de pe Nicolae Titulescu, unde bǎutura e scumpǎ, clienții sînt snobi și expați iar înghesuiala e cumplitǎ. Damn it... :(

PPS: Pentru toți cîrcotașii care vor sǎri sǎ-mi scoatǎ ochii cǎ e vorba despre Cupa Mondialǎ, nu despre Campionatul Mondial de Rugby, cǎ așa zice în Englezǎ, Rugby World Cup, sǎ vǎ ecsplic: atîta timp cît la început are o structurǎ de calificare pe grupe, cu stil round-robin în care toate echipele joacǎ cu toate celelalte echipe din grupǎ, și atîta timp cît la cealaltǎ mare competiție mondialǎ cu balonul, Campionatul Mondial de Fotbal, în românǎ se spune “campionat”, nu “cupǎ”, vǎ rog sǎ mǎ scutiți de pedanteriile voastre ațoase și sǎ folosiți termenul român. “Cup” este vorba despre cupa aia care o iau la sfîrșit, chestia pe care o ridicǎ deasupra capului și beau din ea șampanie amestecatǎ cu whisky. Tehnic vorbind, sistemul este unul mixt, campionat (round-robin), pe urmǎ, din sferturi, cupǎ (eliminatoriu).

Deci la noi în limba românǎ, copii, se spune “Campionatul Mondial de Rugby”, da? Diacritica, dǎ-le o linie la palmǎ, cǎ dînșii nu știe sǎ vorbește limba românește... :)

2 comentarii:

Dan spunea...

La Scânteia e crâsma aia de la Foisor unde se mânca parizer pe ziar?
Pacat, n-am apucat s-o vad!

matusalem spunea...

Daca Tonga nu lasa spatiile alea generosae pe flancul drept, scorul era mult mai rezonabil. Asa...