duminică, 3 iulie 2011

Pǎcat cǎ de-abia acum. Bine cǎ mǎcar și-acum

Rectorul Robu este foarte mulţumit că au fost scoase la suprafaţă neregulile care existau până acum la examenul de maturitate. Scăderea calităţii învăţământului preuniversitar era vizibilă de foarte mulţi ani, însă doar acum s-a reflectat şi în rezultate, explică Robu. „La noi nu s-a făcut rabat de la exigenţele universitare, aşa încât ajunsesem să avem o rată de pierdere a studenţilor de aproximativ 50%".

Cu alte cuvinte, doar jumătate din studenţii care urmau cursurile anului I reuşeau să treacă în anul II de studiu. De aceea, conducerea universităţii a decis în urmă cu patru ani să organizeze cursuri suplimentare de matematică şi fizică pentru studenţii din anul I. „Cursuri gratuite pentru studenţi, dar pentru care profesorii sunt plătiţi. Cu ajutorul acestor cursuri, studenţii reuşeau să ajungă la nivelul de cunoştinţe necesare în anul I de facultate", explică rectorul Nicolae Robu.


Adevărul, 3 iulie 2011

9 comentarii:

Belial spunea...

Bun, bun.. Dar in Harghita nu a avut partidul bani de camere video sau au dat examenul in limba materna si au corectat la Suceva?

ZaffCat spunea...

Sa vezi ce or sa sara facultatile private ca nu mai au clienti :-)

Max Peter spunea...

Nu mai departe joia trecută, un absolvent de facultate mă întreba (candid): Când s-a terminat Primul Război Mondial, în '20 sau în '22?

Dan Selaru spunea...

In 89 zice unii :-)

matusalem spunea...

Nu uita un lucru esential. AU DREPT DE VOT! Brrrr... :lol:

alinutza spunea...

Si ei, universitarii, n-au nicio vina, sa-nteleg. Sunt niste victime. Si cum se face ca marea majoritate a celor care de-abia isi iau bacul tremina si o facultate?Sau poate chiar doua. Stiu nenumarate exemple. O sa-mi replice rectorul cu pricina ca la stat nu. Doar la privat se-ntampla asa. Sa fim seriosi.
Pe mine ma enerveaza cumplit 'doctorii' facuti pe banda rulanta de facultati. 'Doctorii' agramati si ignoranti. Stiti care-i motivul pentru care un ingineras local vrea 'sa se faca doctor'? Pentru ca, dupa ce se pensioneaza, va putea preda in invatamant avand gradul I didactic. Minunat!
Si totusi de ce ne miram ca doar toata lumea stiam nivelul invatamantului actual romanesc :(

ameţitul spunea...

"Banatu-i fruncea" :))
şi după ce am scris chestia de mai sus m-am uitat pe hartă şi mi-am amintit că-s oarecum giurgiuvean la origini :(

Anonim spunea...

:))asa e Giurgiu, dar or fi dat unii BACul la bulgari :))si nu iese statistica..

Bujold spunea...

Mirel, ia vezi cum e:
Sunt curios de ce elevii de la profilul sportiv al Colegiului National Emil Racovita din Bucuresti nu apar in liste. Eu, cel putin, am incercat s-o identific pe Stanescu M. Alina Nicoleta si n-am reusit...
Sa i se spuna lui Mutu ca nu se mai fac aranjamente.... Ministerul ce opinie are?