miercuri, 1 iunie 2011

Puteti sa dormiti pe asa ceva?

Azi dupa-amiaza, intr-o nebunie de trafic si cu deadline-ul baletului Martei in singe, rodeam friul in trafic precum Michael Douglas in Falling Down.

Radioul nu ma ajuta cu nimic, pentru ca istericii de la iRealitatea rontaiau isterismele lor cotidiene de Access, intru pregatirea marii isterii de Prime Time. Chestiile obisnuite: spume la gura, trairisme, intrerupt invitatii, intrebari partinitoare, tonuri ofuscate de comisaritza sovietica ne... nedusa la scoala bunului-simt.

Ma rog, atmosfera era incarcata cu electroni, neutroni, protoni si somoni. Asadar si prin urmare, am facut ce trebuia sa fi facut de cu aproximativ 37 de secunde in urma: am schimbat postul de radio. De pe botonul 5 pe botonul 4, pe Radio Romania Muzical.

Unde am avut norocul sa dau peste prima parte a unui interviu cu Sir Nevill Marriner luat de ... n-am retinut numele, o doamna redactor de la RRM. Mai o bucata de interviu, mai o ilustrare muzicala. Un pic de Bach. Un pic de Mozart. Iar Mozart. Iar Sir Marriner, spunind chestii absolut sharmante si de bun simt si de o eleganta a ideilor absolut maravilioasa. O adevarata incintare dupa baia de otrava de pe iRealitatea.

Emisiunea s-a terminat cu un final duduitor din Tablouri intr-o Expozitie. Insa inainte de asta a fost punctul culminant al ilustrarii muzicale: o miscare dintr-un Concert Brandenburgic, al saselea, daca nu ma insel, care mi-a facut pielea gaina.

Drept pentru care m-am gindit sa va spun Noapte buna! pe aceasta interpretare. Zdup! pupaza pe o taraba, direct pe YouTube, sa caut. Si pina sa gasesc Bach Brandenburgic St Martin in the Field, am gasit asta: Mendelssohn, partea finala din Octet.

Stiu. Nu se poate adormi pe ea. Dar merita sa stati la 1 noaptea si sa auziti cum fierbe singele in vioara.

Maestre, o bere si doi mici aici la domnu, ca l-a cuprins mozica simfonica la doo noaptea si nu stiu ce sa ma fac cu el sa-i treaca, sa se culce dracu odata, ca sintem rupti si eu, si el, pina si domnu asta cu tricorn care se uita la noi cu dispretz prin gratiile ferestrei de la separeu.

:)

4 comentarii:

nedormitul spunea...

nu știu/n.r.

arielle spunea...

eu..pur si simplu,nu vreau sa dorm,vreau sa ...respir.

Dragos Bora spunea...

"o doamna redactor de la RRM."

Monica Isăcescu

Turambar spunea...

@ Dragos: :) Mersi mult, Dragos! Chiar dinsa...

@ Arielle: Respira, vidro, respira! (sper ca stii bancul)