miercuri, 4 mai 2011

Calea bolovanului si calea voalului

Cineva intr-adevar rafinat si priceput intr-ale contrainformatiilor, asa cum se presupune ca era Osama asta, ar fi trebuit sa scoata niste fake gunoi la poarta, ca tot omul, si sa aiba o conexiune telefonica si un internet pe care sa se intimple doar banalitati, ca sa fie camuflajul perfect. Nu credeti?

Au ales calea fortaretei: sirma ghimpata, ruptura totala cu exteriorul, in loc sa aleaga calea sarpelui, a mascarii.

Asta imi aduce aminte de parabola citita in copilarie, cu cei doi luptatori din cruciade, unul franc si unul arab. Francul se lauda cu priceperea sa razboinica, dadea cu sabia aia grea, de o minui cu doua miini, si taia ditamai bolovanul in doua. "Ei, ai vazut?" Atunci arabul scoate sabia inconvoiata si zvirle o voal de matase in aer si il spinteca in zbor.

Doar ca acum arabul n-a dovedit aceasta pricepere a elegantei si a rafinamentului si a fost de o ghiolbanie operationala fatala.

Of of, mai mai... :/

7 comentarii:

matusalem spunea...

La toata facatura asta musai sa existe sarma ghimpata, ziduri inalte... au lipsit capcanele cu grenade plasate hoteste unde te astepti mai putin, buzduganul desprins din tavan de o ata agatata neglijent, varanul verde care scuipa foc (daca se poate sa fie cat holul de lat, si chiar mai mare)... totul regizat si pus la punct ca sa mai uite aia de la Seal de muia luata la Mogadiscio... :lol:

matusalem spunea...

Revin.
Decat sa te uit la panarama aia de stire, mai bine cauti filmul asta
http://www.youtube.com/watch?v=0TZq25wrCDo
Terorism frate... :lol:

Pongo spunea...

N-a fost ghiolban mai, a fost "cazat" de ai lui. Iar gardurile nu se vad din cosmos.
Gunoiu, netu si gardurile sunt mai putin importante decat faptul ca legaturile cu exteriorul, "curierii" au fost dibuiti.
Iar adevarata camuflare era in cadrul serviciilor Pakistaneze, care l-ar fi anuntat in secunda 2 daca unchiu intreba ceva de garduri....

Dan spunea...

Esti atât de sigur ca a fost asa cum vor ei sa credem?

Anonim spunea...

Ma gandesc ca asta a fost ultima locatie din cei 10 ani, nu stim de când stătea acolo. Parcă se zicea ceva de 2009 sau 2010 cand a inceput supravegherea.
Cazul liderului irakian a fost de alta factura, s-a ascuns in gaura de sarpe si a picat repede. Greu de tras concluzii,nimic nu seamana in cazuri dastea.

Pongo spunea...

http://web.mit.edu/mitir/2009/online/finding-bin-laden.pdf

Pe scurt pentru cine nu are timp de citit linkuri, niste baieti de la MIT au tratat probabilistic problema locatiei binladenului si au ajuns la concluzia (in 2009!) ca se afla intr-o casa cu mai multe etaje si cu ziduri mai mari de 3 metri, probail in pakistan :)))

Dragos Bora spunea...

Facturã, fãcãturã ... ... ...