marți, 3 mai 2011

Aceasta ironie ne doare, dar ne place

Zice ca se pregatesc rusii cu europenii sa zboare in cel mai Cosmos cu putinta, to baldly go where no one went before, cum spunea Captain Picard in curs de chelire.

Spre Marte, tovarasi, spre Marte, sa-l cucerim in numele stiintei si comunismului!

Si zice ca pentru asta se pregatesc. Dau la perete. I-au bagat la o mititica consensuala, sa vada cum reactioneaza grupul, daca o ia razna colectiv, daca e group think, daca se babardesc sau se belesc, ma rog, chestii de-astea de psihologie psihopupu, de psihologie sociala si de studiul grupurilor mici.

Si zice ca rezultatele contin si urmatoarea perla de concluzie stiintifica, riguroasa si rece si inexorabila:

"De exemplu, studiul a înregistrat diferențe în aplicarea instrucțiunilor venite de pe Pământ. Mai pe românește, același ordin a fost aplicat in moduri diferite. Europenii, conștiincioși au spus deschis că rușii își luau cam multă libertate în modul de aplicare a instrucțiunilor, în timp ce, rușii au declarat că europenii aplicau instrucțiunile orbește!?"

Deci asa ceva nu este posibil. Deci undeva sus, in virful Olimpului cel plin de zapada si de coji de seminte scuipate, zeii se rostogolesc pe jos de ris si unii chiar sufera mici pusee de incontinenta psihosomatica (asta ca sa nu spun pe de-a dreptul ca se caca pe ei de ris, pentru ca noi sintem sociologi si nu avem voie sa vorbim urit in public).

Deci europenii asculta orbeste de ordine, iar rusii le interpreteaza dupe cum ii taie capu. Deci europenii sint dedati la dictatura, mama lor de bicisnici lipsiti de coloana vertebrala, in timp ce bravii soldati sovietici reprezinta intruparea autonomiei actionale, a omului liber si mindru ca in bancul cu ungurul autonom.

Deci care este adresa de e-mail a lui Radu Cosasu, sa-i dau de stire ca traim intr-o oximoronicitate indubitabila si iremediabila?

O, Doamne care nu existi! De ce te rizi astfel de bietii de noi? Ce Ti-am facut, Doamne, de ne bagi in aceasta masinarie infernala de tocat creerul numita ironie?

:rofl:

Courtesy of Semanticus, care ne deschide caile perceptiei spre zari necunoscute, dar groaznice :) :) :)

9 comentarii:

Darael spunea...

Intru-un fel e explicabil.

Europenii s-au scufundat in milioane de norme si directive. Pariem ca NIMENI nu le stie pe toate ? Dar suna excelent, avem norme pentru orice.

In schimb rusii stiu clar ca sunt oricand la puta sefului, indiferent ce e acest sef, kgb-ist sau politruc sau orice altceva.

Astfel, rusii au invatat sa nu asculte orice idiotenie de la varf, o lege fundamentala ca sa supravietuiasca.

O lume minunata, nu-i asa ?

Turambar spunea...

lol. intr-adevar, o lume minunata. :)

Anonim spunea...

Hahaha, thanks pentru mentionare.
In plus, mai sunt 2 confuzii, aaa... scuze, concluzii.
Prima, ca mai e drum lung pana vor discuta si etnicitatea, daca si cum si de ce? probabil nu ar fi fost corect politic.
Secundo, daca ii spui unui rus ca va face parte dintr-un experiment ai doua posibile reactii din partea lui: ori simuleaza ca simuleaza, deci se comporta natural, ori manipuleaza restul subiectilor ca sa iasa experimentul cusher. :)

Anca spunea...

Always suspected Europeans of extreme conformism, self-unawareness and self-management failure to the point of being unable to perform basic tasks like ectothermic heating and cooling out of individual assessment of personal needs. Does that make me Russian? =))

Turambar spunea...

@ Semanticus: lol. Adinc. Complex. N-am inteles nimic, dar sint de acord cu ce spui :) :) :)

@ Anca: You are not Russian, you just vote for people paid by Russians :) ;) :p

Anonim spunea...

@Turambar,
ce mai conteaza dupa ce ajungem pe Marte !?

Anca spunea...

Asa, verishuare, fa-ma mijloc de transport in comun pentru traficu' de influenta ruseasca. Cata rautate pe lumea asta, pffffff!

Turambar spunea...

@ Semanticus: Martiene. Lunaticule :)

@ Anca: Nu e rautate, doamna, este doar o neutra constatare clinica. Clinica, da? :) :p

Anca spunea...

Uite la el, dom'le, cum mi-a prins slabiciunea pentru medicina romana, cum incearca s-o exploateze pozand in diagnostician! Astea-s apucaturi de persoana varstnica! =))