vineri, 11 martie 2011

Obsedatzii dracu!

In general, cam stiti ce atitudine am fata de reclama. Ca in bancul cu ardeleanul si cu soacra (nu, nu vi-l spun), imi repugna toate glumitele ipocrite care de fapt ascund o chinuiala bicisnica de a vinde ceva.

Vedem destul de des pe bloguri cum se cistiga un ban cinstit, cu sudoare, si zau daca ma incinta aceasta perspectiva. Mai bine sarac si cinstit, cum spunea dragul nostru kaghebist de servici.

Insa sint clar adeptul unui alt tip de reclama. Reclama spontana, viralul, reclama facuta din suflet. Fara bani, fara obligatii, fara solicitare. Nu vine produsul la mine, ci strig eu ce mult imi place produsul.

Azi, doamnelor si domnilor, permiteti-mi sa fac reclama gratis si fara sa-mi fi cerut cineva vreodata asa ceva la unul din produsele premium pe care le consum in mod constant.

O sa rideti. E vorba de acel domeniu pe care de regula il injur cu patima. Da, ati ghicit: e vorba de televiziune.

Doamnelor si domnilor, se crapa pamintul: face Turambar reclama la televiziune!

Dar ce televiziune...

Azi va propun sa va uitati la TCM. Sa cititi despre promotia TCM. Sa ridicati in slava si sa aduceti osanale acestui canal TV inadecvat, elitist, prafuit, care da al naibii de multe filme alb-negru, prea multe filme alb-negru, cu actori de-aia morti de mult, mama lor de infatuati.

Azi, doamnelor si domnilor, imi permit sa imi fiarba singele in mine cind citesc acest text promotional ce a cistigat anul trecut premiul de mers la Hollywood pe banii capitalistilor verosi:

Imi doresc sa merg la TCM Classic Film Festival pentru ca ma droghez, iar acest concurs e vital pentru mine ca sa nu intru in sevraj.

Si nu ma droghez de o zi sau de o saptamana, ci de mai bine de 25 de ani. Ma droghez de la 7 ani. Ma droghez si ma simt foarte bine.

E un drog incantator pe care il iau constant in doze moderate si care nu are efecte secundare. L-am recomandat si cunoscutilor, dar m-au cam refuzat. Le-o fi fost frica de vreo supradoza. Vreti sa stiti despre ce drog e vorba? Imediat va spun.

Drogul pe care il iau zilnic se numeste drogul F.C.D.N. Nu, nu e un derivat al LSD sau al heroinei. E mult mai tare si mai bun. Te face sa te simti cu adevarat excelent.

Este drogul Filmelor Clasice De Neuitat. Parintii si bunicii mei mi-au inoculat de mic acest drog-cult. Inca din clasa I "prizam" cu nesat filmele cu Liz Taylor, Cary Grant, Burt Lancaster ori Charlton Heston. La 8 ani am stat sase ore la coada la cinematograf ca sa iau bilete la filmul "Spartacus" cu Kirk Douglas, iar la 10 ani deja vazusem de doua ori "Pe aripile vantului".

Ador filmele clasice pentru ca au un farmec inefabil, sarm, stil si povesti realiste. TCM Classic Film Festival ar fi pentru mine si sotia mea un fel de "Return to Innocence", o intoarcere la "varstele de aur" ale inepuizabilei fabrici hollywoodiene."


Deci, doamnelor si domnilor, ashadar si prin urmare, stimati cinefili obsedatzi si inutili si tristi si prafuiti si saraci si evazionisti si inadecvati, astazi in cinstea acestor rinduri de osanale inadecvate pe cale de in consecinta fac reclama pe gratis.

De la nasu Turambar, fara numar, fara numar. Pentru ca sint de-acolo, din poza aia. Pentru mine chiar e un viral. Un virus. O boala.

Arigato gozaimashita, TeCeMe san! :bow:

:)

PS: Uitati-va si voi ce imagine de fundal de 404 pot sa aiba obsedatzii dracu. Pai sa nu-i iubesti?

:rofl:

4 comentarii:

Dragos Bora spunea...

:-)

Top 10 Union Movies

In Wisconsin and elsewhere, American unions have roused themselves after decades of lethargy. Scanning film history, TIME picks 10 movies that dramatized the triumphs, tragedies and dilemmas of the union movement —Richard Corliss

http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,2057355,00.html

:-)

Anonim spunea...

:)

mitzaabiciclista spunea...

Dap, aşa e, e cel mai tare canal de filme. :)

Turambar spunea...

Cine shtie, cunoashte :) :wink: