miercuri, 9 martie 2011

Cri cri cri, iarna gri, in gitzii ma-tii!

Mi s-a intimplat sa am ieri drum prin Cismigiu. Am trecut prin zona din fata, cea dinaintea Primariei Generale.

Din loc in loc, petece fabuloase de pamint inflorit, puzderie fie de ghiocei, pe poiana, fie de flori galbene rotunde si uleioase la vedere, cred ca piciorul cocosului (Ranunculus, daca nu ma insel, un soi de Rapantula :) :wink:), pe sub copaci. Repet: o incintare pentru ochi si suflet - neasteptat de proaspat intr-un oras altminteri cam imbicsit.

Dar mirarea a fost alta. Tot pilcul de corni (Cornus mas, da? :p ) din fata era cu jaluzelele total trase. Nici o umbra de boboc acolo, macar pe jumatate deschis. Cornul, care altminteri la vremea asta din an era in toata splendoarea sa de furtuna galbena, acum se dovedea mai sfios decit corporatista la insuratoare. Nici o umbra de intentie de scos capul pe la aer. Sterp, niste bete care se vedeau ca au fost ceva-ceva toaletate - unele tufe chiar prea mult, imho.

Si mi-am amintit vremurile de incalzire globala scelerata :) de acum ceva timp cind la 15 ianuarie, repet, la 15 ianuarie, pe dealurile Telegii intilneai cornul inflorit. Iar acum, mult mai jos, la cimpie, nu la deal, unde vremea este oricum inaintata cu aproape 2 saptamini, la 2 luni dupa, nu misca nimic.

Ma rog, anul acela a fost oricum o anomalie. In general, cornul infloreste la sfirsitul lui februarie. Dar orisicum, stimati tovarasi si restul oameni de stiinta: este 10 martie si nu misca nimeni in front? Noroc cu ghioceii, ca ne amintesc ca, totusi, calendaristic cel putin ar trebui sa fie primavara, sa umblam la tricou, balonzaid si fusta scurta (nu, nu, nu eu; voi doamnelor :p ). Sa ni ve vada muschii (ualeu!), sa vi se vada cracii (double ualeu!) si hormonii sa zbirniie prin aer.

Ei as! Te-ai gasit! Sintem toti infofoliti de zici ca am fost proaspat deportati in Siberia. Ma uit la moacele zgribulite ale oamenilor dimineata, cind ducem copiii la scoala ori gradinita. Asa suferinta termica, mai rar. Zici ca sintem in ajun de Craciun.

Deci vreau si eu sa stiu: pe cine injur? Cine e responsabil? Boc? Tripleta Blaga Berceanu Videanu? A, ba nu. Cum de nu m-am gindit? Basescu e de vina, mama lui de dictator! Nici caldura nu mai da la popor. Inteleg de ce sta cum sta in sondaje si de ce este aspru infierat la televiziunile cele obiective si bune. Iata in sfirsit un motiv temeinic sa fie suspendat...

Dati-mi si mie un semn de viata cind se face zero grade cu plus afara. Ca la temperatura asta de zero grade cu minus sa moara pisica daca nu-mi descopar ascendent in neamul ursilor, bag capul in plapoma si mai ma trezesc in aprilie. Sau poate chiar in mai...

:) :rofl: :angel:

PS: Pentru cei care nu stiu ce este aceea corn, ii invit sa citeasca articolul scris acum 2 ani si jumatate, o eternitate in termeni blogosferici, de inegalabilul Turambar - de altminteri, unul dintre cele mai citite articole pe acest blog.

8 comentarii:

matusalem spunea...

In curand vom trai ca aici taica
http://englishrussia.com/index.php/2011/03/08/get-closer-to-untouched-nature/
mai putin vulpile, somonii si ursii, care vor disparea de foame.
De foamea noastra, nu a lor... :) :) :)

Turambar spunea...

Txs for the tip, mate. Great stuff! Le voi folosi cu siguranta!

:) :friends: :bow:

Pongo spunea...

Deci primavara a venit fix ecsact pe 7 Martie. Adica de baba mea. Ca sa ne intelegem.
Cam tarziu ce e drept.

Cat despre injuraaaaaaat.....:-) DA deci eu o sa injur cu sete pe oricare BEEP-ist cu "incalzirea globala" pe buze. Cu bata de baseball scoasa din poshetutza trebuie alergati.

ZaffCat spunea...

Pe Al Gore pentru http://en.wikipedia.org/wiki/An_Inconvenient_Truth
;-)

ipo spunea...

Ce draci sa mai spun, e vremea perfecta de primavara in care sa mi se strice incalzirea la volvozaur. :)
Da' e misto ca trecerea la vreme calduta si boboci explodand si floricele pe campii o sa fie brusca si spectaculoasa de o sa ne ia prin surprindere, ca iarna pe drumari. Eu pariex pe sambata si duminica asta.

Cristi spunea...

Mai avem un pic si scapam de frig. Pt. sambata meteorologii au anuntat ca vor fi 13 grade dupa amiaza!

Ca dimineata o sa fie tot 0 grade. Sa vedem daca au nimerit prognoza.

Cat despre Primarul General, acesta e faultat de Consiliul General si tot noi, bucurestenii, avem de tras de pe urma rafuielilor dintre gasti.

Turambar spunea...

Primarul General? Cuuum? Acel sfint care va cistiga din nou alegerile? Cuuum? A fost faultat de Consiliul General, adica de stim noi cine? Cuuum? Vor arde in iad, si afara se va face cald si vor inflori copacii de la caldura degajata de combustia pacatelor lor politice, mama lor de pedelisti care de fapt sint pesedisti care si-au dat mina cu penelishtii, peremistii, uneperistii, fripturistii si tristii.

:) :wink:

Cristi spunea...

Pai nu e sfant nici Oprescu. Are si el gasca lui, of course. :)