vineri, 10 decembrie 2010

Nostalgie en gros

In seara asta, incercind sa ilustrez studentilor mei felul in care s-au modificat standardele de represiune ale fortelor de ordine de-a lungul timpului, m-am gindit sa le pun secventa din Dr. Jivago. Avind wireless fara fir la facultate, am dat pe YouTube. N-am gasit, au trebuit sa se multumeasca cu o varianta text, din vorbe, amintiri cu sabii si zapada si singe. Cit a putut Turambar sa le povesteasca :)

Ajungind acasa, m-am grabit sa caut. Nimic. Cei de la Warner Brothers au fost consecventi in stergerea oricarei urme de Dr Jivago de pe YouTube, mama lor de capitalisti care nu apreciaza frumosul gratuit si vor bani pe filme de acum 50 de ani, traiasca lupta pentru pace si distribuirea frivol-antisistemica a produselor culturale.

In schimb, am gasit o secventa care vorbeste cu litere mari despre spiritul rusesc. Mare tare repede si iute. Uitati-va la balalaicile supradimensionate si rideti cu lacrimi de plinset.

Doamnelor si domnilor, tema Laurei din Dr Jivago, asa cum n-ati mai vazut-o de la ultima revolutie culturala din China.

:wink:

5 comentarii:

Anonim spunea...

Domle dar ce curs faci acolo? ca asta cu "standarde de represiune a fortelor de ordine" se face la Academia de politie, sectia "Jandarmeria rurala calare si ambarcata"?!?!?!
poate vrei sa zici abaterea standard de represiune a fortelor? ce chestie domle? mai mai mai

Turambar spunea...

Sociologie politica. Discutam despre stat ca detinator al monopolului violentei legitime, despre formele de putere si despre maniera in care exercitarea violentei fizice s-a schimbat pe parcursul timpului, de la prea prea spre maniera retinut-edulcorata in care se asigura in zilele de azi ordinea sociala (vezi cazul manifestatiilor anti-globalizare).

Fac cursuri mishteaux, pline de singe si de sabii... :) :wink:

Anonim spunea...

Frumos

Anca spunea...

Esti mare, batrane, te-am punctat. :)
La schimb, asa, ca-s in mare forma,
nu spui de ce. :D

Pongo spunea...

Ma intreb ce cred despre represiune tinerii din ziua de azi.