marți, 5 octombrie 2010

Stiti bancu cu ardeleanu, de ce e bine sa ai trenu tau?

Afară e friguț. Nu frig-frig, dar olecuță di frig, cum ar zice ardeleanu' din Buhuși. Cît să te zgribulești un pic și să te întrebi unde ai pus ploverele alea cînd ai făcut reașezarea hainelor de primăvară – vară.

Buuun. Păi dacă e frig afară, apăi se cheamă conform principiului al doilea al termodinamicii (correct me, if I'm wrong: n-am mai făcut fizică de la ultima oră de liceu, și cred că și în aia mai mult ascultam Pink Floyd), deci conform cu nemilosul de cîinos de al doliea principiu al termodinamicii, se cheamă că inevitabil se face frig și în casă, că așa îi place entropiei, să se așeze confortabil, de colo-colo, ca o plapumă peste toată țara.

Da, dar cu o singură condiție. Să fii social-democrat, să locuiești la bloc și să fii racordat la instalația de termoficare comună. Aia de la Radet sau cum îi spune, care pornește cînd vrea stăpînii botoanelor să pornească. Iaca mai încolo, prin noiembrie.

Deci dacă ești social-democrat, atunci trăiești proletar și ca pe vremea lui Ceaușescu: mai pui o haină pe tine, mai dîrdîi un pic, mai dai drumu' la gaze la aragaz, să te încălzești eco.

Dacă nu, se cheamă că ești un nemernic de exploatator de liberal care și-a băgat picioarele în ea de servitude comunitară și și-a pus centrală.

'Ooopa! Am intrat în baie și m-am sprijinit de calorifer. 'Ooopa! Ce călduț e! Și ce înnorat și gri și friguț e afară. Și ce călduț e la noi în bîrlogu nostru de liberali nenernici, care nu sîntem atît de îmbuibați încît să stăm la vila noastră de Cotroceni – neeah, pentru asta fie mai trebuie să mai așteptăm încă două-trei sondaje măsluite, fie să fim nepoată de nomenclaturist roșu – dar nici atît de proletari încît să stăm la agentu termic al acestor post-comuniști care ne guvernează viețile și acum, la douăzeci de ani de la marea loviluție.

Ce cool e ursu, băi tovarăși băi. Ce ticălos și îmbuibat, dom'le, Turambar ăsta. Are căldură în casă cînd oamenii muncii tremurește de frig...

:wink:

PS: Aceste rînduri reprezintă un punct de vedere social-comunitar și nu îndeamnă în nici un fel la vreo afiliere sau comportament politic. Aceste rînduri nu vor fi citite ca reprezentînd un îndemn la vot pentru partidul liberal, ci din contră (mama lor de liberali). Aceste rînduri reprezintă un pamflet politic și vor fi citite ca atare, consumate cu moderație, la temperatura camerei. Atenție! Consumul exagerat de literatură pamfletară poate duce la votarea autorului și la trimiterea sa în Parlamentul Europei, pe listele unui partid extremist de centru.

:wink: again.

8 comentarii:

Loda spunea...

He,he, boeierule, la noi, la Zalau toti suntem,,ticalosisi imbuibati: desi ,,giudetzul" e mic si sarac.Mai putin scolile si gradinitzele ,ca nu le-a lasat primaria sa-si puna centrala, cica falimenteza CET-ul, ramane fara obiectul muncii.Desi, la cata palinca se feirbe in imprejurimi, ar trebui (dar nu e) sa fim toti pe combustie interna :) Apropo de palinca ,un banc :
Un oltean se lauda unui ardelean :
-Facui bre, o palinca de 38 de grade !!!
-Aia nu-i palinca, zide domol ardelanul, aia-i febra, ma !

matusalem spunea...

La disclaimer ai uitat clasica "In caz de raceala, adresati-va medicului sau farmacistului" cu completarea " :)
In final trebuia sa bagi reclama aia cu "caldurica de la pasarica" Vaillant desi eu am Beretta Minute. :))

Dragos Bora spunea...

"Ce ticălos și îmbuibat, dom'le, Turambar ăsta. Are căldură în casă ..."

Unde mai pui ca se da si mare muntzoman... Mare hotzoman...

Mai spune si ca-i de la Telega, de la munte... Cum te prinde, cum te... sondează...

kilroy spunea...

Eu as numi acest sentimet: sentimentul de Vasile Alecsandri - adica, ce bine e cand afara viscoleste si eu stau la caldurica. Eventual mai aplic si un tratament intern homeopat pe baza de whisky ;-).

Pongo spunea...

Cum anuleaza efectu defect al entropiei liberalismul tata !

Turambar spunea...

Maaa, voi tzinetz cu ursu, maaa comunistilor mai.

:p

alinutza spunea...

Din cauza de munti inconjuratori am trecut la metoda liberala de incalzire a apartamentului de vreo 3 ani. A contribuit decisiv si faptul ca am platit un pret al caldurii centralizate de vreo sase milioane/ luna... Sa nu va-nchipuiti ca locuiesc in vreun penthouse :)

Anonim spunea...

sa nu plangem pe umerii robustiti de munca ai social democratilor. la mine in bloc, dimineata (cand clasa muncitoare merge la munca, nu tandeleste la cafea si net) sau cand era oleaca mai caldut (trecea afara temperatura peste 0 grade), se oprea agentul termic din beci de catre membrii vajnici ai clasei mai sus amintite. he he he, vorbesc la trecut pt ca tocmai ce am intrat si eu in clasa exploatatoare.