marți, 12 octombrie 2010

De ce e frumos rugbyul

De ce e frumos rugby-ul? Pentru momente de-astea, de mai jos, stralucitorilor.

Unul din cele mai eseuri de poezie si de vis de cind s-a inventat sportul asta. Ce inseamna mingicareala in rugby. Ce inseamna sa fii Cymry in rugby. Ce inseamna sa fii inteligent. Sa stii sa minuiesti balonul. Sa gindesti intr-o clipita. Sa fii poet pe acest teren plin de barbari.

Uitati-va la aceste trei-sferturi minunate, la Stephen Jones (numarul 10, cel care da pasa lunga initial) la centrul 1 (#12, cel care incepe mingicareala) si intelegeti de ce, desi i-au cucerit, englezii nu i-au infrint niciodata pe galezi.

Uitati-va la baba din tribuna cum danseaza si ginditi-va daca voi, la 70 de ani, veti mai merge la meci. Si pe urma faceti si voi ca ea, o tzopaiala mica de fericire. Merita. Eu am facut-o :)

Courtesy of Mihai Pintilie, care dupa meciul cu Leeds s-a dus in Irish Pub, sa socializeze. Intentionam sa merg si eu tot acolo, insa intre timp m-am intilnit cu ai mei, cei de la Old Boys, care venisera si ei la meci, si atunci ne-am dus sa ne socializam prin imbatare in alta crisma, mai proletara si mai de fara fitze de expatzi.

:) :wink:

4 comentarii:

ZaffCat spunea...

Mie mi-a dat senzatia de alba-neagra. Ma uitam la ala care alerga cu mingea si de fapt mingea era in partea cealalta a terenului. :-)

kilroy spunea...

Excelent. De fapt, cuvantul paleste in comparatie cu imaginile

Surprize Kinder spunea...

Eu am descoperit NFL-ul si e de departe mai spectaculos decat rugby-ul... Sa vezi acolo executii de maestri :D
Motivele pentru care n-a prins in afara Statelor Unite sunt doua:
- E unul din jocurile cele mai complexe la capitolul reguli si
- E foarte costisitor.

Turambar spunea...

Neah. It's a matter of style. In general, sporturile in America sint mai mult spectacol (eftin) si mai putin sport. Sa pastram un moment de decenta si de reculegere pentru nobila arta a impinsului in gramada, da?

:wink: