marți, 14 septembrie 2010

Un vehicul important al modernizării

Ridem, glumim, facem poante ieftine, dar nu uitam de lucrurile cu adevarat importante, da? Daca astea nu ar fi, nu am avea ce povesti, ca nici Internet n-ar fi, nici curent si nici bloggeri zglobii.

:wink:

* * *
Reporter: Ce experienţă a integrării poate împărtăşi cu partenerele Alianţei din regiunea sa?

Bogdan Aurescu: România poate să împărtăşească experienţa unui stat democratic care s-a integrat în Alianţa Nord-Atlantică şi a aderat la UE.

Mai mult, exerciţiul aderării la NATO, ca şi cel al aderării la UE, a fost un vehicul esenţial pentru reformarea democratică a României, pentru modernizarea societăţii, nu doar a instituţiilor.

Aderarea nu a fost un scop în sine, semnificaţia ei a stat tocmai în modelarea profundă, instituţională şi sistemică, a societăţii româneşti prin „internalizarea" ansamblului de valori democratice ale comunităţii euroatlantice din care acum facem parte integrantă. Pe această bază, odată aşezate corect reperele esenţiale, procesul de modernizare trebuie să continue.

Din acest punct de vedere, diplomaţia română are cel puţin un dublu rol: să reprezinte în continuare un vehicul important al modernizării statului şi societăţii noastre şi să transmită şi altora, cu aspiraţii similare, mai ales în vecinătatea noastră estică, acest sistem de valori şi bagaj de expertiză, alături de convingerea că poveşti de succes există şi că ele merită toate eforturile unei naţiuni.


Bogdan Aurescu, interviu Adevărul / Foreign Policy, 12 sept 2010

3 comentarii:

Constantin Gheorghe spunea...

Am ajuns muza Belarusului? Ce mişto!

Anonim spunea...

Eu nu am inteles nimic. Mai bine un grafic.

Turambar spunea...

:/ Doar atit te duce creeru?

Hmmm. Nasol. Cu aspirina ai incercat?

:/