joi, 9 septembrie 2010

Genuine fake

Una din chestiile cele mai oarecum intr-adevar de care am avut parte in Turcia.

Din ciclul "Ce cauta neamtzu in Bulgaria si de ce totusi nu a trecut girla in Asia Mica, pen ca nici macar neamtzu nu e asha de fraer uneori"

Aviz amatorilor: afisele sint pe bune. Fara nici un fel de incercare de ironie. Fara nici un pic de tongue-in-cheek. Neeah. Ironia e un semn de post-modernitate si de rafinament. Nu e cazul la turci. Ei nu stie ce e aia.

Ce vedeti voi aici sint mindre expresii semiotice ale unei societati moderno-naive, aflata in zorii elegantzei stilistice, cam pe undeva pe la ora 3 noaptea pe ploaie, cu doua secole inainte sa rasara soarele rafinamentului. Afise serioase, cu mesaje serioase, cu produse serioase, pentru oameni seriosi din specia "turistus fraierabilis".

Cit se poate de genuine fake, sa moara mama, stimabile, parol p'onoarea mea. 50 de lire. Nu cumparatzi, ca le dau eftin?

:rofl:



2 comentarii:

kilroy spunea...

Imi zicea un prieten ca pe vremea cand importa telecomenzi de la turci, aia il intrebau "cate vrei Philips, cate Samsung s.a.m.d.". Ca ei le produceau pe toate si dupa aia le inscriptionau dupa cum dorea clientul: philips, samsung etc

Anonim spunea...

adidasi oteri puma. sintagma din ardeal, anii 90. da, din oradea, si aici i-am luat pe turci.