marți, 21 septembrie 2010

De ce nu ma duc azi la Guns'n'Roses

Pentru ca vreau sa ramin cu gustul concertului din vara lui 1991 de la Budapesta, cind ne-am dus cu ia-ma nene, am dormit in parc, aveam parul lung, am tinut o sirboaica in circa si eram tineri si frumosi si iresponsabili, cind Slash cinta in ploaie iar Axle era mai putin ingimfat si mai putin buhait.

Pentru ca sunt gras, lenes si burtos, comod si mic-burghez.

Pentru ca fix la ora aia am antrenament la rugby, unde nu conteaza ca sint gras, lenes si burtos, comod si mic-burghez, ca-mi trece instantaneu.

Pentru ca in muzica, spre deosebire de vazduh, stelele rasar in vest si mor in est.

Pentru ca mi-e sila sa stau la coada, sa innebunesc gasind loc de parcare prin preajma, sa ma inghesui cu niste nashparlii care nici nu se nascusera cind Guns'n'Roses cintau. Huooo! La scoala, baaa, la carte cu voi, nu la oldies but goldies!

Pentru ca acum 19 ani ploua si nu-mi pasa, dar acum va ploua si-mi va pasa, ca va fi noroi. (Da, la rugby nu-mi pasa ca e noroi :) )

Pentru ca intre timp s-a inventat YouTube.

Pentru ca le-a trecut vremea.

Pentru ca dobitocul ala de Axle, in marea aroganta sa, va intirzia, si nu am chef sa pierd o juma de zi: du-te, parcheaza, inghesuie-te, asteapta, asculta, inghesuie-te iar sa iesi, cauta masina, stai in trafic sa pleci, pentru o zdranganeala care e posibil sa sune a Guns'n'Roses.

Pentru ca nu mai e Slash.

Pentru ca nici eu nu mai sint ce-am fost, dar nici Guns'n'Roses nu mai e.

Pentru ca nici la Bob Dylan si nici la Rolling Stones nu m-am dus din fix aceleasi motive: mi-ar fi jena de jena lor, de ofilirea lor, de inadecvarea lor. Nu mai intorci mortul de la groapa, sa faci acolo un ban ofilit pentru o pensie de rock star caruia i-a expirat termenul de garantie si pute a jale.

Pentru ca o sa-mi povesteasca Serban cum a fost, si o sa ma rid de el, si Jul si Gelu - ceilalti tovarasi din 1991 - mi se vor alatura.

:/

12 comentarii:

matusalem spunea...

Jale mare!
Life sucks!
Nashpa!
Si inca n-ai ajuns la varsta mea.
"Nu mai intorci mortul de la groapa, sa faci acolo un ban ofilit pentru o pensie de rock star caruia i-a expirat termenul de garantie si pute a jale." Demential! :))

Turambar spunea...

Atit timp cit mai ai cititori ca dumneata, imi pastrez optimismul: sint tinar, si viatza este doar fractzionar nashpa.

:) :wink: :rofl: :friends:

Andrei Crivat spunea...

Cu un singur lucru nu sunt de-acord. Totusi, esti un mare burghez. :)

matusalem spunea...

Adica, statistic vorbind, esti pe curba ascendenta (cu mici sincope, din cand in cand) :))

ZaffCat spunea...

La Dylan n-am fost dar Stonesii au fost foarte mishto, chiar daca n-au cantat Angie :-)

O femeie spunea...

nu stiu cat de ofiliti is Guns-ii acum, mai ales ca Slash nu mai e.

Dar Rolling stones-ii au fo atat de energici si asa cum ii stiam, incat io, la jumatatea varstei lor, is mai ofilita decat ei, la finalul unei alergaturi de 30min in tineretului, fata de 1 ora a lor de concert.

Unknown spunea...

asa am zis si eu ca nu ma duc la un anume concert, sa nu stric amintirea memorabila a primei dati. dar apoi mi-am dat seama ca amintirea aia va ramane indiferent, iar asta va fi o noua experienta, cu alti oameni, la alta varsta. si asa a fost - in plus sentimentul ca am intalnit niste "prieteni vechi".

din ce am auzit, se pare ca la rolling stones te-ai inselat. la GNR probabil nu.

Turambar spunea...

@ Andrei Crivat: :p Damn it! M-ai prins. Nu poate omu sa se ascunda de tine nici in gaura de blog, ca scoti la iveala adevaruri dureroase. Justitiarule! Bloggerule! Grasule!

:rofl: :friends:

@ Matusalem: Poate sa fie curba oricit de ascendenta, atita timp cit urca in sus :D

@ ZaffCat: Niste trecutzi, dom'le, niste trecutzi

@ Arakelian: Niste trecutzi, doamna, niste trecutzi.

@ Explorish: Un singur "prieten vechi" imi pare rau ca nu-l mai vad in concert, din astia care inca mai egzista: David Bowie. In rest, fie au murit (Bach, Brel, Nusra Fatih Khan), fie s-au desfiintat (Led Zepp, Gentle Giant). A mai ramas Jamiroquai, dar si el... :(

kilroy spunea...

Slash nu mai e si Axl si-a fumat mintile si e de ajuns. Ca doar nu trebuie sa te duci din datorie, sa bifezi undeva. ;-)
La Stones-i, parca nu as prea fi de acord, tot a mai ramas ceva, o esenta. Care se vinde la sticlute din ce in ce mai mici. :-)
Apropo de Nusra Fatih Khan. Am vazut un documentar si mi-a placut foarte mult. Poti sa imi recomanzi ceva din el? Ca nu prea stiu ce sa caut, de unde sa incep. Thx

Turambar spunea...

:)

O colectie impresionanta, dar prost structurata, gasesti aici:

http://isohunt.com/torrent_details/60526013/Nusrat+Fateh+Ali+Khan?tab=summary

O alta, mai bine structurata, o gasesti aici:

http://isohunt.com/torrent_details/51627926/Nusrat+Fateh+Ali+Khan?tab=summary

Sfatul meu este sa te folosesti de cel de-al doilea si sa descarci mai intii albumul "Devotional and Love Songs". Sau "The Rough Guide to NFAK". Sau "Rapture"

Kilroy spunea...

Danke ;_)

Cristian spunea...

He, he! Si eu am fost in '91 la Budapesta sa-i vad, si tot cu ia-ma nene... ;) Nici bilete n-am avut, am sarit gardul si am intrat :D