luni, 13 septembrie 2010

Cinic, dar adevarat

Stiu ca suna cinic si rece si necrutzator shi mirlanesc, insa in general geopolitica este cinica si rece shi necrutzatoare si mirlaneasca. Daca nu erau bezmeticii aia cuprinsi de fervoare dumnezeiasca si turbanizata acum 9 ani, sa darime doua blocuri in Manhattan si sa miste cirma cea grea a istoriei, noi si acum eram iaca acolo o biata tzara prapadita de margine de fringe de zdreantza, o Bielarusie si o Ucraina si o Moldova, un cordon sanitar, un nomansland de banda de fishie igienica de securitate care sa puna distante si kilometri, cit mai mii de kilometri intre granita Vestului si suburbiile Moscovei, sa li se termine benzina la tancuri pina acolo, mama lor de invadatori occidentali care vor sa fure steaua roshie de pe Kremlin.

Ce cruda si rece si rea si ironica e istoria asta. De atitea ori Romania a tras in jug ca plavanul, ca boul asuprit, ca proasta care cara apa de la fintina cu sita, eforturi aspre, inutile, rele, crincene. Cel mai mare efort militar al ei, cu cele mai bune generatii, sfirsit intr-o hecatomba. S-a ales praful si pulberea de ei. Ca acum, la 60 de ani dupa, sa i se puna pe tava cea mai favorabila pirtie din istoria ei ca tzara, datorita unor lumi si patimi si religii total straine ei. Si cine a beneficiat de asta? O generatzie de bicisnici si de pigmei si de hedonisti si isterici si de mediocri.

Ironie, numele tau este istorie.

Noroc, numele tau este Romania.

:/

12 comentarii:

cdmitroi spunea...

sa ma mai contrazica pe mine careva. Ai perfecta dreptate.

Anca spunea...

Imi vine sa-mi fac programare la spovedanie la dumneata, inteleptule! :))

Nu uita, batrane, de conditia esentiala pentru a te lua norocu' pe sus. Of, cum incep sa-nteleg si eu zicerile constiente din intelepciunea colectiva romaneasca pa baza de observatie, ca de cultura nu poate fi vorba... =))

matusalem spunea...

Noroc chior, as putea spune. Atat de chior ca numai din groapa-n groapa dam, din bechtel in bechtel nimerim iar cacatul e atat de adanc incat musai sa ne miscam cu grija, sa nu treaca mai sus de buza ... :) :) :)

Anca spunea...

Gresit, matusalem! E trecut de taaaare multa vreme din sus de buza, da' ne saltam pa varfuri si cu gura plina de continut strigam in continuare: Inca nu-i rau, bai!

Turambar spunea...

Cit optimism, bre, cit optimism, pe capul vostru. Mai-mai sa-mi crape displayul de la leptoc de atita optimisim... :) :p

matusalem spunea...

Atat de optimist sunt de norocul asta, ca as face ca aici:
http://turambarr.blogspot.com/2010/09/cum-omori-un-om-rizind.html
cu fiecare politician, demnitar al statului s.a.m.d.
Si, mi-as inroshi palmele de fericire daca nu s-ar mai ridica niciunul de jos.
Aia cu avionul in cladirea lor ar fi varianta soft a fericirii mele. :) :) :)

Anca spunea...

Pai ce, veru' Turambar, in alte vremi crezi ca era mai fericita si plina de glume mai bune lumea? Gandeste-te ce glume proaste le faceau prin '40 pe 13 septembrie germanii ba'etilor din Buckingham Palace! =))

Anonim spunea...

Cu sau fara 9/11 directia era clara cam de prin 96-97.

Turambar spunea...

Hmmmm.... E n-ash fi asha de sigur.

:/

Anca spunea...

Iata un batran optimist, dar nesigur. =))

Anonim spunea...

Hai sa vedem! :)))

camil spunea...

ghinion, noroc, „vicisitudini”, oportunități, oscilații (ne)armonice...
e frumoasă istoria, da' din exterior :)