duminică, 22 august 2010

Rugaminte. Sfat: ce telefon sa-mi iau?

Am o rugaminte la voi. Mi-a crapat telefonul (un Nokia E90 Communicator). Gata. E dus. Dead and gone.

Ce ma sfatuiti sa-mi iau?

Nevoile de telefon ale lui Turambar:
- sa imi conectez calculatorul cu ajutorul lui pe Internet si sa merga cel putin decent (da, stiu: conteaza si ce abonament am)
- sa aiba ceas :) :p
- sa se auda tare
- sa mearga si singur pe Internet
- FOARTE IMPORTANT: sa-mi pot importa agenda de telefoane / contacte din Nokia cel vechi (da, mi-am salvat-o :p )
- sa mi-l cumpar fara cacaturi de-alea cu abonament si sclavie si chestii. Nu mersi, am abonament deja (la Orange). N-am nevoie de oferte chestii de marketing pentru fraeri. Vreau sa-mi cumpar sapuniera, punct.

I don't need fraking fancy gadgets. Nu ma deranjeaza sa aiba camera pe el, sa faca poze, dar nu vreau cine stie ce chestie hiper-super-mega-complicata sau cu zilioane de pixeli. Vreau ceva functional, cu accent pe facilitati de comunicare / office. Si cit de cit elegantische, of course, ca nu putem sa ne ducem la nasoii de clientzi aroganti cu un rahat de telefon. Si sa moara pisica daca ma pricep la chestii de-astea atomice. Iau de regula ce-mi pica in mina.

Deci, cum ar veni, in tech parlance, un smartphone. Azi am vazut un Samsung recent care semana cu Iphone-ul. Arata bine.

Cam pe-aici m-as invirti: un HTC, un IPhone, un Blackberry, poate Samsungul ala, poate Nokia N97.

Ei, ce ziceti? Ce sfaturi ii datzi lui Turambar? Should I stick with bad ol' Nokia, or should I go fancy and posh and buy myself a Blackberry or a bloody cute Iphone?

24 comentarii:

Traian spunea...

Samsung Galaxy S. Bijuterie de smartphone si in plus "i-phone killer". Freaca putin unul intr-un showroom si dupa 10 minute nu-l mai lasi :)
http://www.orange.ro/samsung-galaxy/index.html

Anca spunea...

Daca tot conteaza impresia artistica la botu' clientilor fitosi, N97 si SGH-D980-u' samsungilor arata cel mai fin, dar mandru -- in ordinea aia, locu' 1, locu' 2. :D
Comfort-wise, N97 notably more ergonomic. Merje mai mult decat decent si te scuteste de multe ori de umblatura cu laptop-ul. Synergy, baby, synergy! Nah, acu' du-te si testeaza, vorba Traianului de mai sus, take them in turn and one of 'em 's going to form an exciting ectoplasm. Subject to the laws of favoritism and wait for technical concupiscence to invade you. :)) And then, lovely ol' piece of intelectual furniture, you can go back to analysing the shifting downwards and outwards of political power to the people, Amen. =))
Virtual, mobile motion sickness be with you, son. :))

La Rose Jaune spunea...

Nokia E71. Restul sunt vorbe.

Goye spunea...

vreai sa te tina si bateria suficient, nu?

daca nu, pot sa-ti sugerez palm pixi? doar ca, asa cum am zis bateria fuge, fuge, fuge...

altfel, de nu vrei fite si nu tragi la clasa de biznis, galaxy-ul lui traian nu-i rau deloc.

Adelin Petrișor spunea...

Nokia N900. Daca vrei Iphone, nu 4, ci 3GS. E mai ieftin si mult mai bun. Foarte bun e si Samsung Galaxy S.

Constantin Gheorghe spunea...

HTC Desire. Android, cu procesor foarte puternic, extrem de rapid şi cu ecran AMOLED care bate iPhone, 3, 4 şi ce-o mai fi. E o plăcere să navighezi pe Internet, are şi GPS, şi o interfaţă extrem de prietenoasă.

Anonim spunea...

sa nu iti iei blackberry ca poate se interzice si la noi.
Tie iti trebe ceva cu butoane multe dar pe Android.

Pongo spunea...

Un Nexus 1 cred ca e raspunsul. Asta daca nu te multumesti cu un BB.
Cel putin eu o sa fac schimbul dupa ce imi pica BBul definitiv.

Camil spunea...

Eu as alege un Samsung Galaxy S sau un HTC Desire - au cam toate functionalitatile necesare. nici un Nokia E55 nu mi se pare o alegere proasta.

Adrian Hatos spunea...

De ceva timp caut sa-mi inlocuiesc aifonul 3G cam vechi si jerpelit (2 ani). E f bun dar viteza 3G mica. Probabil ca 3gs si iphone 4 au rezolvat problema. Daca vrei thethering (sa folosesti telefonul pentru a te conecta la net pe calc) nu ti-as recomanda aifon. Iti recomand sa studiezi testele comparative - lucru pe care l-am facut si eu. Constatarea de pana acum e ca cel mai bun smartphone de pe piata este HTC Desire - care e o versiune a lui Google Nexus One. Pe scurt, asta e recomandarea mea pentru mine, si pentru tine. Tot pe acolo e si SE XperiaX10, dar trebuie sa iti upgradezi sistemul de operare iar pretul e total nesimtit.

Unknown spunea...

ca mai sus, recomand in PRIMUL rand sa te joci neaparat cu ele inainte de a cumpara. ce arata bine pe ecran nu e intotdeauna ce ti se aseaza in mana de parca ar fi o prelungire a ei. si asta e cel mai important, sa-ti faca placere sa-l folosesti, ca o sa-l folosesti des. diferentele "tehnice" vor fi probabil oricum destul de mici, conteaza ergonomia formei si desigur interfetei (aici stiu ca nokia si iphone snt lideri, dar de gustibus).

tot ca mai sus, arunca un ochi pe reviewuri, ca sa stii ce bagi in shortlist. cateva linkuri de pornire:

http://reviews.cnet.com/best-smartphones/

http://reviews.cnet.com/best-cell-phones/

http://www.intomobile.com/2010/06/08/superphone-shootout-whats-the-best-smartphone-for-this-summer/

al_core spunea...

dacă ești mactard (după cum duios ne alintă zoso pe noi, ăștia mai frumoși și mai strălucitori) ia'ți aifon. pen' că merge mână'n mână cu macu', ioioioi!
dacă n'ai mac nu'ți lua. mai bine încerci un htc hd2. mare (bun pentru degete fine de rugbist), fățos, doar sistemul lui de operare, windows mobile 6.5, e cam prost. dar asta'l face să se înțeleagă de minume cu uindousu' de pe laptop. :)

marul spunea...

raspuns : si cu dar si fara e la fel .

ZaffCat spunea...

Ceva imi spune ca nu o sa te satisfaca touch screenul, ca vrei sa simti tastele sub degete :-)
Votez pentru BB.

Sebastian Sofronie spunea...

Eu il sustin pe Adelin, ti-as recomanda tot un Nokia N900.

http://www.gsmarena.com/nokia_n900-pictures-2917.php

molie spunea...

HTC-new era of smartphones ;)

bogdanic spunea...

Tot n-am inteles ce vrei...

Touch screen: Galaxy S = ecran mare, push email, subtire, elegant

Tastatura qwerty: E71 / 72 - super telefon (subtire, ecran satisfacator, tot ce e mai bun la Nokia, GPS, office, un fel de email - nu blackberry connect, deci nu push email - se poate rezolva relativ satisfacator cu un softulet pt un cont de outlook).

personal nu-mi place HTC-ul datorita modului de conectare la outlook...

Blackberry - argument similar cu HTC. In plus, are o logica cel putin ciudata a meniurilor, mai ales daca esti obisnuit cu Nokia. Nu-l asculta pe Mitroi!

iPhone - prea scump pentru facilitatile lui, tributar logicii si restrictiilor impuse de ma-sa. totusi, e mai elegant si un pic mai rafinat decat galaxy.

N97 - esti obisnuit sa porti o caramida in buzunar de la E90, deci ti se va parea mai usor si mai subtire. Nu are push email.

Asa cum ti se spune... Ia-le in mana :).

Ai sa-l recunosti imediat pe cel ce va fi...

Anonim spunea...

Mai astepta fro 2 ani, vor apare niste implanturi dragutze, iti upgradeaza si acuitatea vizuala, te face mai bun, mai drept, mai viteaz. Vei gandi pozitiv, va fi un facebook organic lipit pe tampla dreapta si o sa ai un electrod implantat in nervul optic, tastatura la manerul de la genata si ciorapi organici cu augmented reality.
In colo, vei la fel, the old funny sociologist. :)

Turambar spunea...

@ All: Multzumesc tutulor. Un cald salut pionieresc din inima si din tastatura voo, cei care imi uratzi cele de bine si imi recomandatzi telefoane - mai ales celor care imi doresc un viitor de aluminiu cu mufa dupe ureche: de-abia ashtept sa fiu personaj din scrierile istorice ale lui william gibson.

Acestea fiind spuse, dupa o atenta lectura a sfaturilor voastre, dar mai ales si mai ales dupa o trecere in revista a specificatiilor si review-urilor, am cam ajuns la socoteala ca in finala se califica HTC Desire (Bravo) si Samsung Galaxy S, cu prima sansa avind-o HTC. E clar ca va trebui sa fac si testul de mina, ad labam care va sa zica, sa-l simt si sa-l frec (no puns intended). Dar din ce am citit, trag doo concluzii:

1) e cazul sa incerc si ceva cu tastatura virtuala (desi prima mea tendinta ar fi sa ramin la un qwerty de-ala batrinesc - m-am invatzat cu saracia asta de E90 Communicator).

2) no iPhone. No txs, we're not that snobbish.

3) De ceva vreme ma tot bate gindul sa incerc un HTC.

4) Zilele trecute am vazut un Samsung Galaxy S si arata bine (stiu: e scump. obrazul suptzire cu...)

5) no BB. Sorry, Gelu: I'm not into the incessant typing type of freakittude. Nu am nevoie de e-mail la nas tot timpul, nu-mi fac griji pentru Outlook, pt ca avem o solutie de e-mail web-based si, sincer sa fiu, n-am nevoie sa fiu sincronizat la secunda cu prietenii / clientii / alea alea - pt astea s-a inventat sms-ul.

Deci urmeaza partea a dooa: cind plec zilele astea in concediu sa ma joc cu un htc desire si cu un samsung galaxy s. Cred ca pina la urma htc.

O concluzie? Goodbye, Nokia. It's time for me to discover brand new horizons. Mama voastra, ca mi-a crapat subit E90-ul in mina.

Inca o data: multzumesc pt recomandari.

Atz vazut Africa de Sud - Nooa Zeelanda? Atz vazut meci?

:wink: :) :friends:

matusalem spunea...

Vazut meci si suspinat. N-o sa ajungem niciodata in galaxia aia. Prea departe. :)

Sebastian Sofronie spunea...

So, au mai ramas 2.
1. HTC Desire = camera buna, sistem de operare Android dar tine putin bateria.

2. Samsung Galaxy S = Ecran impecabil tine bateria 3 4 zile si are si el Android. Multitouch-ul are viteza de raspuns mai mare la Samsung decat la HTC.

Dintre cele 2 iti recomand Samsung.

Turambar spunea...

@ Matusalem: Mda. Mai ales ultimele 10 minute. Ce hotarire. Ce putere de lupta. Ce spirit de invingatori. Ce animale splendide.

:(

@ Sebi: Neeah. Cred ca m-am hotarit deja. O sa-mi iau HTC. Dar asta dupa ce ma intorc in patrrria noastra scumpa si drrrraga, Republica Uimitoare Rrrromania.

:wink:

cdmitroi spunea...

Nu te pleca urechile la gurile rele, pune mana si ia un blackberry 9700 bold. e minunat, mai ales ca si Obama si cdmitroi foloseste acest minunat mijloc de comunicare.
in cazul in care nu vrei matale bb ia un ah1n1, l-am mai recomandat si altora ;)

Flavian spunea...

Androidul se misca frumos, iar intre HTC si Samsung recomand si eu tot HTC-ul, lucrez de multa vreme cu aproape tot ce inseamna smartfoane si s-au dovedit mai ok ca samsung-urile.