joi, 15 iulie 2010

Cinici, dar putzini

Dom'le, ia sa-mi spunetzi voi, dom'le, de unde apetentza asta a sociologilor pentru versetele satanice cinice?

De ce nu apreciaza si ei, dom'le, Powerpointurile alea cu intzelepciuni senine, pline cu peisaje montane si cu bebelusi dolofani si cu catzelushi cu ochii mari si nevinovatzi?

Stiti voi, toate Powerpointurile alea care le primiti de la prieteni, rude, cunostinte si alte persoane de sex uneori feminin, uneori incert. Toate acele docomente motivatzionale care ne invatza ca viatza este buna, toate merge struna. Zeul e Apollo, totzi vom merge acolo. Zeul e Iisus, pruncul cel de sus.

Nu pot, dom'le, nu pot. Nu sint pe aceeasi lungime de unda cosmica. Nu le pot inghitzi. Ochii adormitzi il vor pe Caragiale, nu pe Minodora Fleascha.

Doar rareori primesc chestii persiflatorii, sarcastice, cinice, zeflemitoare, rele dar adevarate, care sa sfisie voalul de iluzie al lumii, sa ne zvirle cu zeama de matraguna in ochi si sa ne spuna: nuuuuu! nu-i asha! Sorin are dreptate, nu Ilenutza: viatza este grea, lumea este rea. Zeul este Shiva, lumea e parshiva. Zeul este indiferent, viatza e ciment.

Dom'le, e clar deformatzie profesionala: datorita paradigmei profesionale de care sint imbibat pina in virful unghiilor pe care nu mi le tai, ci mi le rod saptaminal, ei bine, sint inclinat sa rezonez, sa ma distrez, sa hahai cu cana de cafea matinala in mina doar la parcurgerea materialelor inutil-promotzionale din categoria a doua, in timp ce la vederea celor de primul tip pielea mi se sburleste, parul simt ca-mi creshte, simt asha un fior de discomfort la vederea prea multului roz si prea multei lumini si intzelepciuni blege, aromata cu miros de patchuli sau de luminare de ceara prea frumos mirositoare.

Drept pentru care, dupa acest lung preambul inutil, luatzi de cititzi. It's much more fun than watching angels washing their wings on them golden clouds.

Courtesy of vara-mea, evident.

:p


******************

1. Money can't buy happiness. But somehow it's much more comfortable crying in a Porsche than on a bycicle.

2. Forgive your enemy. But remember the fucker's name.

3. Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again.

4. Many people are alive only because it's illegal to shoot them.

5. Alcohol doesn't solve any problems, but neither does milk.


15 comentarii:

Anonim spunea...

Daca tu esti sociolog atunci vara-ta este Durkheim.

Turambar spunea...

lol. that's the spirit, my friend: rau, dar evil. asha, asha. fii circotash! tzara te vrea rau in ceru gurii...

:rofl:

Anonim spunea...

omg! adica cu cinismul meu am fro sansa sa intru in categoria sociologilor?!?!!?!va credeam mai exclusivisti...

kilroy spunea...

Eu am inceput sa nu mai suport PPS-urile in general. De cand si un banc (chiar foarte bun) e impartit pe tzashpe slide-uri, a inceput sa mi se aplece. Ce aveti frate, de nu puteti trimite un mail, pur si simplu? Ca esenta mesajului e aceeasi. Cum ar fi sa spui un banc si sa zici "si pe fundal era un peisaj idilic si o muuzica mistooo"?

Anonim spunea...

pai si troianul unde vrei sa il puna ? in .txt? nuuu, mai pine in .ppt :))))))

matusalem spunea...

Acum imi dau seama de ce esti matale asa de tolerant si miserupist cu alde anonimi si trolli ca mine. De la PPS-urile ale ti se trage. Ca altfel... am avea soarta lui nenea Horvath. :) :) :)

Turambar spunea...

@ Matusalem: tolerant si miserupist sint cu nesimtzitzii, precum dobitocul arogant de la inceputul comentariilor. Cu voi sint prieten. E o diferentza de nuantza pe care dobitocii nu pot s-o priceapa, ca le lipseshte organul culorii bunului-simtz

:(

matusalem spunea...

Lasa-l taica, ca ala s-a ratacit pe aici, si nu stia omul ce sa mai creada. Se mai intampla. Mie mi-a luat ceva timp pana m-am prins despre ce este vorba pe blogul asta. Desi ... uneori nu sunt chiar asa de sigur. :) :) :)

Turambar spunea...

:) :) :)

Turambar spunea...

PS: Nu este ratacit. Nu e deloc ratacit. Vine de mult timp pe aici si maninca otrava pe piine cu o perseverentza demna de o cauza mai buna. Este, intr-adevar, ratacit. Un biet suflet ratacit plin de fiere, amaraciune si resentiment, caruia nimic nu-i place gura nu-i mai tace. Orice ar fi, orice s-ar intimpla, trebuie el sa apara sa circoteasca, sa nu-i puta si sa nu-i placa.

Un dobitoc. Un dobitoc trist, dar totusi un dobitoc.

Fie la el acolo... :(

matusalem spunea...

Amin ! :)

matusalem spunea...

Taica, dar ceva poze de la Telega nu ne dai? Sa vedem progresele in procesul de renovare-reabilitare zona. Promit ca nu ma leg de amanunte. :)

Turambar spunea...

Chiar acum sintem in mijlocul unui santier - reparam un zid. E vraishte in curte, nu vrei sa vezi poze de acolo.

Mai la toamna, sa se tamaduiasca ranile pamintului.

:friends:

Kilroy spunea...

Dom'le vrem sa vedem si zidul. Daca se ascunde ceva acolo (comoara strabunilor, scheletul din sifonier etc)? Boborul voieste ca sa stie ;)

Richard spunea...

Turambare,cinic incurabil ce esti...Da pentru un rugbist, nu e nimic anormal :). Am venit sa urlu nitel la luna, dupa nesfirsitele imbecilitati debitate despre sinuciderea unei femei cinice...Aaaaaaaaaaaajunge cu ignorantaaaaa! Fir-ar al naibii, nici sa te sinucizi nu mai poti, ca vin toti jegosii sa faca bilute pe marginea gropii.Foarte omenesc si balcanic,o, yes, I can understand the women soul, my bloody luck in life.Amen.