luni, 7 iunie 2010

Capitalistii e niste ticalosi

Hai, ca mi-e lene sa mai gindesc din nou inca o data a dooa oara cu aceeasi intensitate de atribute vituperante.

Ma rezum, deci, in a copia prin Copy Paste ce-i scriam mai acum fics 35 de secunde distinsului anonim necunoscut care infiera si el cu apriga minie proletara la adresa nemernicilor de capitalisti.

Considerati-o ca pe o declaratie programatica. Mama noastra de oameni fraeri, carele cincizeci de ani am visat la blugi si la mertzane si la neckermann si la autostrazi si cirnatzi si televizor mai mult de doo ore pe zi, iar acum, cind incepem sa le avem, ne cam prea pute si nimic nu ne place si vrem inapoi la dulcea tiranie orientala... :(

* * *

Da, stiu, am mai auzit argumentul asta, in general in fix aceeasi combinatie: ce nemernici sint, sint tata coruptilor, si ce fraeri esteti ca vreti sa va dati dupa ei. Implicit, se intelege ca am facut o maaare, dar mare prostie atunci cind ne-am rupt de la tzitza si de la capatul erecto-preputzial al maicii Rusii, marele popor rus care dupa cum stim cu totii libertate ne-a adus. Era muuult mai bine daca ramineam cu modelul social al rusilor. Era ceva sublim, ideal, ideatic, plin de poezia sferelor sublime, ah Tarkovski ah Dostoievski ah Tolstoi si Nureev si ce oameni de stiinta au.

Mda. Itzi intzeleg supararea. Nemtzii sint niste nemernici. In plus, au si pierdut al doilea razboi mondial. Cit despre francezi, ce sa zicem: niste loaze. Iar englezii sint absolut insuportabili, aroganti si ticalosi. Americanii? Ciiih. O pacoste: niste criminali capitalisti evrei care vor sa cucereasca lumea cu Wall Street-ul si cu portavioanele si cu McDonalds-ul si cu Hollywoodul lor de rahat - ai vazut ce filme proaste fac, mai ales in comparatzie cu Tarkovski?

Deci ramine cum am stabilit: tot pe vremuri era mai bine.

* * *

Deci voi, distinsi trairisti cu fierea in git, voo ce nu va convine? Care este marele motiv de zaticnire emotzionala, de shucar existentzial ca nu e cum v-atz dorit? De ce visatzi voi la Fat-Frumosul anilor 60 cind, dupa cum bine stim cu totii, eram cei mai foarte foarte, daduse chiar si drumu la politici din puscarii, aveam mandatari, era Pepsi pe toate drumurile si friptura uite atit era, cit palma, si costa doar opt lei si restu bani? Ca erati tineri? Ca vi-l eliberasera pe bunicu din lagar si ca vorbise la balcon sa-i aparam pe cehi?

De ce va pare voo rau ca sintem capitalisti naprasnici, o voi distinse cozi de topor? Hai sa va auz argumentele pline de venin bine intentionat. Deschid comentariile pentru valurile voastre de scirba superioara. Astept citatele voastre din Tarkovski sa-mi ecsplicatzi o voi mie de ce trebuie sa renuntam la aceasta orinduire cruda si nedreapta si de ce trebuie sa o luam de la capat sa facem o revolutzie ca la pashopt, o tiranie ca-n Rusia.

Hai, dati din voi tot ce poate fi mai bun.

Adica mai rau... :(

:blink: :/

8 comentarii:

John Galt spunea...

ZERO COMENTARII.

Niste nulitati. Cretini. RETARZI.


CASTRATI. BLEGI. CATASTROFE NATURALE.

SPERMATOZOIZII AIA LENESI.


Romania.

Turambar spunea...

Le e frica, bre. Le e frica. Sau nu au argumente. Sau simt ca argumentele lor sint ce sint: rumegus ideologic de prea multe ori mestecat.

:(

John Galt spunea...

Pai asa si trebuie. Sa le fie.

Le-am luat gatul de prea multe ori ca sa mai aiba curaj.


Tii minte ce zicea Brucan de grevistii foamei? Ca pe stomacul gol nu poti sa faci nimic?

Asa e si acum, numai ca exact invers. Pinguinii astia sunt pentru prima data infometati, ei nu ies in strada pentru ADEVAR sau LIBERTATE, ei vor parizer gratuit. Well, PARIZERUL GRATUIT S-A TERMINAT!!

Auzi Gheorghe? Gata! Daca prin 90 grevistii aia fraeri se strangeau in grupuri grupulete, uite ca acum V-AM IMPRASTIAT PESTE TOT, in absolut orice garsoniera confort 2 luata pe datorie sau nu.

JUSTICE HAS BEEN DONE!

Turambar spunea...

Nu sint infometati, John Galt. Nu cadea si tu in patima retoricii nesustinute de fapte. Niciodata romanii nu au dus-o mai bine in viata istoriei lor ca anii astia. Si acum o cadere mica, o stringere de punga face sa para mult mai dureroasa decit adevarata foame din anii '90. Cind esti jos, ce mi-e ca mai cobori cu juma de metru: tot aia e. Dar cind ai inceput sa urci un pic...

Turnofftheglory spunea...

Cineva avea chef sa discute, sa protesteze la figurile mele de capitalist somer. An inceput asa: "Toti suntem egali". No shit.

John Galt spunea...

Ba da Turambar, e FOAME. Foame pentru adevar, foame pentru Justitie, foame pentru Liberatate adevarata. Chiar daca pinguinii nu realizeaza asta, ei striga exact aceleasi chestii ca in urma cu 20 de ani, numai ca exact pe dos.


Daca atunci se murea pentru un Principiu, acum se iese in strada din cauza stomacului care "cere", matzului gros care are "nevoi".

Daca atunci erau cativa care faceau de bunavoie greva foamei - uite ca acum milioane de romani sar peste mese (*motiv pentru care metabolismul spune corpului sa se ingrase) indiferent de parerea lor.

Daca atunci erau cativa in corturi, uite ca acum sunt toti la ei acasa.

Din pacate intelectualii de atunci au fost pasnici. Pe cand acum..

..

Hai mai bine la o bere intr-un parc. Cat e frumos afara. I-am zis si lui Dan Selaru, poate vin si eu cu Bogdan.

Anonim spunea...

nu-mi vine sa cred, intram pe blog din ora in ora sa vad meciul si lasii nimic.
bravo Turambare!
ardei de cate ori ai ocazia.

Turambar spunea...

@ TOG & JG: :) Ma bucur sa vad ca inca mai sint patimasi de-astia, la atita timp. Nu toata lumea pune botu la retorica televiziunilor, bag de seama. :)

@ Anonim: :) niste lasi, dom'le, niste lasi.

:)