vineri, 4 iunie 2010

44.000 de ani lumina

Victor face un act de reparatie: il pune cu fortza pe John Doe pe firmamentu natziunii. Pe rebel. Pe cirnatu capitalist. Pe sictirit. Pe justitiar.

Ba, mi-as da si 50% din salariu daca din banii mei s-ar construi puscarii. Vreo 100 in toata tara ar fi OK. Sa aducem niste baieti din afara care stiu cu anticoruptia si in cativa ani sa bagam acolo vreo cateva zeci de mii de oameni, cam atatia ar merita sa stea vreo 44.000 de ani lumina pe acolo.

Bun. Acum ducetzi-va la Victor sa cititi tot articolul. Si pe urma mai cititi-l inca o data.

Si inca o data.

Si inca o data.

Si aducetzi-va aminte cuvintele moshului Turambar, cel degraba varsatoriu de concluzii trairiste: e ca in Serbia pe vremea marelui razboi de omorit oameni nevinovati, mai dragi bicisnici: nimeni nu are dreptate, toti sint vinovati.

Si atunci ma ridic si-mi aduc aminte de versurile poetului:

Ar trebui o puscarie incapatoare precum
Fosnirea matasoasa a banilor murdari
Ori lauda haitei de pupincuristi cind rasare
din spaga barbateasca al politicii chip de scrum.


Si-mi dau seama ca... :(

4 comentarii:

Dragos Bora spunea...

Apropo de Serbia... A trecut recent prin razboaie si tot nu e-n situatia noastra economica... ... ... Cum naiba?

Teo spunea...

Bre, cu multe nu's de acord din cele spuse de omul ala dar macar un punct din lista aia imi e pe plac: ala cu finantarea partidelor. Avem un cerc vicios si ne facem ca nu-l vedem campaniile costa>banii vin pe cai ocolitoare>dupa campanie banii se returneaza prin posturi si contracte cu administratia>statul (noi) pierdem>ne enervam si la urmatoarele alegeri votam pe vreunul care are nevoie de bani pentru campanie.
Solutia lui John Doe (interzicerea donatiilor) ar fi buna intr-o lume ideala. Insa si acum chestia asta e reglementata iar Curtea de Conturi a lu' nea Nicu se face ca nu vede zecile de milioane de euro in panouri si mash-uri care impanzesc intreaga patrie.
Eu cred ca la AEP trebuie infiintat un corp de inspectori fara mame care sa numere toata ziua panouri si machete publicitare. Sigur, o sa spui ca nu va functiona insa la fel s-a spus si de DNA si uite ca a inceput sa le dea frisoane astora. ANI la fel, insa pe ea a rezolvat-o, for now, onor Curtea Constitutionala.

al_core spunea...

l'am citit și apoi l'am recitit. de fiecare dată mi s'a părut o însăilătură. incoerentă, adică.
și încă ceva: anul lumină măsoară distanțele. orice pasionat de sf știe asta! ;)

Turambar spunea...

:) Poate nu e pasionat de scifi, poate e pasionat doar sa le dea un cap in gura la totzi guvernantzii trecutzi, prezentzi si viitori.

E si asta un hobby, sa stii, in plina dezvoltare. Mai are un pic si ia locul oinei :) :(