vineri, 2 aprilie 2010

Aceasta lume minunata

Aceasta lume minunata, inghesuita si furnicatoare. Sau cum se misca avioanele pe Pamant intr-o zi.

Priviti si minunati-va de frumusetea complexitatii lumii in care traim.

20 comentarii:

La Rose Jaune spunea...

... pe mine ma sperie putin...

Turambar spunea...

E bine... E bine... E bine ca te sperie. Lucrurile mari si complicate ar trebui sa ne sperie. Dar e o sperietura placuta, o sperietura amestecata cu admiratzia. E un tip special de sperietura, pentru care nu avem cuvant in limba romana. Englezii ii zic awe.

Turambar spunea...

:) Scuze, nu-l vazusem :)

Camil Stoenescu spunea...

:) că doar nu-mi aparține mie, din contra, îmi place să văd că a mai atras atenția cuiva. sorry, a fost un bug în sistemul de comentarii

Anca spunea...

Auzi, veru' Turambar, da' stii 'mneata ce ma tintuieste pe mine locului cel mai avan? Uita-te 'mneata, care esti batran si invatat, la zonele alea unde abia daca misca avioanele... Stii cum zic? E apasator rau. :)

Turambar spunea...

Hmmmm. Asta e lumea in care traim, verishoaro. Sa zicem mersi ca nu locuim pe-acolo, pe la crocodili si pe la desert :(

Anca spunea...

Esti sigur ca nu suntem pe la crocodili si prin desert? =))

Turambar spunea...

Nu suntem, doamna. Nu suntem. Ce naiba, ai dat si tu in boala tuturor celorlalti prapastiosi care, daca ar fi sa ne luam dupa ei, ar trebui sa ne cumparam un set de lame si sa ne taiem duios venele in bae? Comme on, doamna. You know better than that. Sa nu discutam despre ce e aia suferinta, si saracie, si necaz, si moarte, si stat esuat, si razboi, si copii care iti mor in brate, si femei mutilate, si oameni care gandesc ca acum 3 mii de ani si care omoara alti oameni pentru chestia asta, si viermi care cresc in carne, si un bol de orez pe zi, si alte chestii de-astea.

Totusi, sa nu exageram. Om fi (multi dintre) noi saraci, dar nici in halul asta. Noi suntem lumea a doua. Nici prea prea, nici foarte foarte. Si e deja mai bine decat acum 10 ani, si va fi si mai bine. Si pe urma vom scadea numeric si vom fi napaditi de tigani si de chinezi, si Romania va fi un nou Kosovo. Si atunci va fi rau.

Dar pana atunci mai e. Cand o sa fim noi bolnavi si batrani si urati si sclerozatzi, si cand n-o sa aiba cine sa ne mai dea apa sa bem... :(

Anca spunea...

Imi place cand esti pasional si revolutionar. :) Afar' de fandoseala-mi de copil infumurat, neeever forget that I'm a joy dealer by birth, older kid. :D Suntem bine, mai, macar aia cati suntem bine si cu toate scandurile-n gard. Iaca de-aia ne-om intretine cumva-ntre noi si cand ne-om urati si scleroza. Bine ca suntem, dom'le, bine ca ni s-a-ntamplat sa fim. :)
(Eu ma tot minunez cat de misto e ca n-am decat 26 de ani, daca-ti vine sa crezi. =)) )

Turambar spunea...

Uaaaalleeeeuuuu, muuuicaaaa. Ce baba esht! Nici nu-ntzeleg cum mai de stau de vorba cu tine.

NeeeexT!!!

:) :p :rofl: :tomato:

Itzicbaseanu spunea...

Turambar,

Sa fii iubit!Revin la o postare de-a ta mai veche.Esti prea generos, dupa ce-am citit ce are-n pix Moshe, zau ca-mi vine sa ma las de "violon d'ingre" asta cu scrisu'!Nici macar "tinichigiu" in ale scrisului nu ma pot numi(pai cind scrii lui Moshe cu "fati" o baie in loc de "fa-ti", ce pretentie poti sa ai?)...Si apropos, draga glaurungologule (m-am cam dumirit oarecum ce e cu Dragnir, mai sap din transeea mea ingusta putind a sudoare de naiv si sobru om de munci), bai baiete, voi astia blogatii, din ce puii mei traiti bre de-aveti atita timp sa va "expuneti" ideilii pe virtual?...Hai inteleg Voiculescu, asta este "rentier" si mare(ce mare zic eu, imens, sobolan comunistoid ajuns sef peste latrina "competentelor" politice si nu numai),hai inteleg Nastase Bugetar Notoriu cu bloc adevarat nene(cu adapost si hruba antiatomica), facut din spaga si rapt 'telectual, sa zic asa, sa fiu in sinergie cu faptili lui de sef de grup infractional!Hai inteleg ailalti,bugetari cu diploma negutzata,dar voi, voi baieti tineri si fericiti(pai macar ipotetic), cum va descurcatzi din ce traitzi?

Si-aci inchei ca abia ce trecu "Vinerea seaca" si nu putui sa ma abtin de la "blogoreala"(Viciu nene nu gluma!).Iti multumesc pentru atentie,sa fii fericit tu si-ai tai, sa fii iubit ca asta este "nervul" vietii!...Si tu ai nerv nu gluma!...Al cui ou o fi mai tare, tu ce crezi?...Te pup Turambar si-ti urez Sarbatori Pascale senine si-o inundatie de sentimente profunde si pozitive!Cu drag!

Itzicbaseanu

P.S Cu "haiducii" (Pintea sau nu) am o singura Legatura: Dascalu, Mititelu, Zdrelea si Maruntelu.Unul din astia a fost Taica Mare(Te las pe tine sa ghicesti care), a potcovit niste dudui tupeiste, la vremea lui, cu ceva potcoave de armasar nadusit.Altminteri am o idee de cum sa revigoram turismu' romanesc.Una ar fi prin refacerea meseriasa a drumurilor haducilor de epoca, cu tot "tacimul", cu armasari cu flinte si pumnale, cu pistoale, cu hanuri si popasuri pentru turistii straini si romani!...Ce zici, merge?

Inca odata te pup, s-auzim numai de bine!

Anca spunea...

Rade harb de oala ssssparta, uite la el, batran de i se vede aiureola de inteleptu' satului, si se ia de... mine! =))

4, bai, 4, shezi! :D

Anca spunea...

(Obviously was talking to veru' Turambar. :D)

Turambar spunea...

@ Itzicbaseanu: Avem, avem, ca nu fumam si nu bem. Deci avem si timp. Deci printre picaturi, ca niste mici moguli ce suntem :)

Sarbatori fericite si tie! :)

@ Anca: Ha! Est geloasa pe varsta mea cea aducatoare de seninatate, intzelepciune, bani, glorie, frumusetze si armonie interioara. Ca in rest... Uite ce frumos atarna...

:) :p :rofl:

Sarbatori fericite, doamna!

PS: Nu, ai gresit. Inca e cu 3. Deci nu atarna. Deci mai incolo.

:) :p

Anca spunea...

@Turambar

Daca e cu 3, inca nu facem destul contrast pe pamant, ne-om mai intelege cumva. :))

Si la 'mnea'oassstra sa fie serbari cu toti dragii aranjati in constelatii fericite. Wide hugs. :)

John Galt spunea...

Ia uite aici domnu' Turambar: Air traffic LIVE.

Daca vrei sa ai Wow factor asa se face da?


(si vezi ca ai niste dueluri incepute despre camatarie/timp care apartine lui Dumnezeu sau tie samd - sau alea despre Ayn Rand. nu de alta insa vad ca incerci sa schimbi subiectul si asta nu se face)

:P

Turambar spunea...

@ Anca: :) Ai vazut ca suntem de pe aceeasi planeta? Babo...

:hugs: :friends:

@ John Galt: Waw. Impressive. Da, alta liga de diseminare a informatiei :) :p

Dueluri? Ce dueluri? Unde? Cu cine? Cum? Nu intru in nici un fel de disputa cu patimashi ca voi, ca voi nu discutatzi, voi clamatzi. Si pe urma si eu clamez, si uite asa avem adevaruri paralele. Nu e mai bine eu imi spun punctul de vedere, tu ti-l spui pe al tau si pe urma ramanem frumos fiecare cu pasarica lui?

:) :friends:

Hai, Sarbatori fericite, patimashule, intensule, zgubiliticule, partizanule, retoricule, banatule, laserologule... :)

John Galt spunea...

Sarbatori Fericite tuturor, inclusiv umanistilor! :)

Asa e frumos, fiecare cu adevarurile lui, in lumea lui (paralela sau nu). Unificarea teoriilor in fizica asa s-a facut.

Unii spuneau ca Timpul e un dar de la Dumnezeu (si prin urmare nu putea fi impozitat/imprumutat), altii spuneau ca nu, fiecare cu timpul lui, si ca poate sa faca ce vrea.

Eu spun ca ADEVARUL este exact la mijloc, dar nu ca un compromis ci ca o "reflexie" a unor idei/principii in doua sau mai multe oglinzi (5 oglinzi, mai exact). Fiecare il vede (sau nu) in felul sau (*corect, din punctul lui de vedere), insa ADEVARURILE raman Universal Valabile si peste 1000 de ani.

Vezi ce frumos s-au rezolvat tuate?


:)

John Galt spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
John Galt spunea...

ps: am 33 de ani (varsta magica). Inca nu atarna, e adevarat, insa asta e ultima mea problema.

..

Daca de Inviere sunteti prin unirii, (aproape de sursa - mitropolie/Sf Spiridon), dati un semn.