marți, 23 februarie 2010

De ce-ai plecat? De ce-as mai fi ramas?

Cristian Diaconescu declara aici ca printre multele motive care l-au facut sa se retraga din curs a fost ca nu dorea sa prelungeasca inutil congresul, sa fie si un tur II. Ca ar fi obtinut 200-300 de voturi (ha!) si asta ar fi aruncat alegerile iun turul II si nu mai era lume sa voteze.

Pai mai draga, stiti care e culmea culmilor? Paradoxul santajului inutil? Ca doar asa ar fi putut sa-l ajute pe Geoana.

Sa ma escplic.

Dupa cum s-a vazut, pana s-a votat, pana s-a numarat, s-a facut mult peste miezul noptii, cei mai multi, doua treimi din sala, au plecat acasa, fiecare la judetele lui. Si ramasese mai ales si mai ales organizatia Bucuresti. E drept, inclusiv cei de la sectorul 2, care si-au schimbat scufita (ca si unii de la 6).

Dar totusi, cei mai multi dintre cei prezenti in sala la ora 3 noaptea erau din tabara Geoana. Care, daca s-ar fi organizat turul II, acolo, repede, la botul calului de miez adanc de noapte, ar fi inclinat balanta hotarator.

Pentru ca din cate am inteles nu scrie nicaieri la status sau in alte acte interne de partid si de stat cand si cum trebuie sa se organizeze turul II. Si atunci s-ar fi organizat atunci, pe loc. Si ar fi iesit Geoana.

Deci daca nu se retragea, Diaconescu il ajuta mai mult pe Geoana decat daca s-a retras. Evident, doar daca obtinea un scor acolo, cat de cat, mai de Doamne ajuta, de candidat semnificativ, care sa-l impiedice pe Ponta sa iasa din primul tur.

Ei, aici e buba. Zice Diaconescu: 200-300. Zicem noi, astia rautaciosi si endependentzi si cu limba ascutzita pe blog: hai nu zau?

:)

11 comentarii:

Dan Selaru spunea...

Am esplicat eu frumos.

Turambar spunea...

:) Frumos este un cuvant palid. Mai are nevoie de un epitet augmentativ. Ai escplicat oribil de frumos.

:)

Traian spunea...

Zicem noi, astia mult mai rautaciosi decat rautaciosii altora : unde se relaxeaza pesedistul mai bine ? La SOV sau la Petrache ?

Dl Vucea spunea...

Da, deci o analiza de o mare profunzime neuronala.
Am o singura nelamurire. Cind scrii "Sa ma escplic" e la misto, sau asta e nivelul tau la gramatica limbii romane?

Turambar spunea...

Nu, nu! Domnu Vucea atz intzeles greshit. Sa ma ecscplic. Nu e la mishto. Este cat se poate de cel mai foarte serios. Este un indiciu suptil la adresa faptului ca imi recunosc limitarile retorice. Este o acquiescentza implicita, a wink-within-a-wink, un clin d'oeil metatextual si autoreferential cu certe tonuri ironice de factura postmoderna ludica metrosexuala, specific urbanitatii tarzii decadente. La un nivel cvasi-inconstient, aceasta structura lingvistica se incarca si cu o alta semnificatie. Este vorba despre coloratura emotionala, de remuscare si vinovatie si despre acceptarea resemnata a propriilor limite existentiale. Suntem martorii privilegiati ai unui complex valorico-lingvistic redutabil, care da seama despre structura personalitatii autorului, a artistului, a geniului neintzeles.

Cum ar veni, stralucitorule, ca sa nu te incurc in vorbe multe si complicate: da, ai dreptate. Este muuult peste nivelul meu de la gramatica limbii romane.

:wink:

matusalem spunea...

Taica, cu ecsplicatzia asta, m-ai trimis in meandrele abstractului si m-ai lasat muci :)

Theophyle spunea...

Turambar salut,
Sper ca nu te vei supara pe mine dar simt un imbold launtric de nestapanit sa ma folosesc de formularea ta.

Asa ca avand in vedere eticheta blogosferica voi mentiona intotdeuna autorul antologicului raspuns:

"Este o acquiescentza implicita, a wink-within-a-wink, un clin d'oeil metatextual si autoreferential cu certe tonuri ironice de factura postmoderna ludica metrosexuala, specific urbanitatii tarzii decadente. La un nivel cvasi-inconstient, aceasta structura lingvistica se incarca si cu o alta semnificatie. Este vorba despre coloratura emotionala, de remuscare si vinovatie si despre acceptarea resemnata a propriilor limite existentiale. Suntem martorii privilegiati ai unui complex valorico-lingvistic redutabil, care da seama despre structura personalitatii autorului, a artistului, a geniului neintzeles."

Ce sa-ti spun farte, ORGAZMATIC :)

vera spunea...

Maica, mai vindetz butelia aia? ca vine Pashtele si ma grabescs.

Am dat si io o tura, dar ma tirez, ca azi aici e Curtea Miracolelor. Unu nu stiu, altu nu-ntzelege si altu cade rapus de admiratzie, mi-e rau, maica, de la lingurica.

Ma duc sa vad ce a zis Dan asha de frumoz.

Turambar spunea...

@ Matusalem: stai! Nu face infarct! Avem nevoie de tine pe munte :)

@ Theo-Phyl: cu cea mai mare placere. Sa-i facem si pe altzii sa sufere din cauza de la cuvinte complicate cu fraze alambicate. Ai dracu postmodernii ashtia, ce javre alambicate, dom'le... :)

@ Vera: uite-acu ii pun capacu. Tu doar sa aprinzi bricheta, sa-i dai scanteee.

:)

Anonim spunea...

hm, monitorizat de un om de afaceri penca nu ia dat post de consul, tare

Anonim spunea...

http://impascu.wordpress.com/2010/02/22/scrisoare-deschisa-dlui-cristian-diaconescu/