sâmbătă, 20 februarie 2010

Cu sange

Se anunta o lupta stransa. Spre deosebire de inceputul saptamanii, cand lucrurile pareau transate si taiate si separate si macelarite si limpezite, iar congresul doar o formalitate, o adunare de mucava, ei bine, in ultimele trei-patru zile s-au intamplat mai multe lucruri decat de la inceputul anului incoace.

Vorba lui Cristoiu, pe care l-am auzit ieri la radio, in timp ce conduceam masina. Am aceeasi senzatie ca in ultima saptamana de campanie prezidentiala, aia de dinainte de turul II. De unde la inceputul ei era clar: Geoana nu are cum sa mai piarda, Geoana e presedinte, spre sfarsitul ei lucrurile erau cu totul bulversate.

E clar ca finala va fi intre Geoana si Ponta. In afara de asta, insa, lucrurile nu mai sunt deloc simple. Hrebe de partea lui Ponta, alaturi de Nastase si de Iliescu, asta spune ceva. Pe de partea cealalta, toata constructia facuta la Poiana Brasov, e clar ca mare parte din ea inca sta in picioare. E clar ca Vanghelie, prin organizatiile pe care le controleaza, are un cuvant esential in toata joaca. De unde si atacul de imagine bine tintit, focalizat, pe relatia dintre Geoana si Vanghelie.

Lupta ca la manual. De aceeasi intensitate ca si turul II al campaniei electorale. Cu sange si cu mult, mult suspans. Din ce imi povestesc si mie altii, de departe congresul cel mai imprevizibil.

Mda. O zi interesanta, nu-i asa?

PS: Ca sa emit si un pronostic. In ciuda tuturor concentrarilor de trupe din ultimele zile si a evolutiei evident descrescatoare a sa, eu cred, totusi, ca Geoana va iesi in cele din urma presedintele PSD. Luati-o ca pe o intuitie de om din afara. Nu tin nici cu ursul, nici cu vulpea. Nici cu Geoana, nici cu Ponta - asta asa, ca sa limpezim lucrurile. Pur si simplu asa simt eu. S-ar putea sa ma insel, dat fiind ca nu am toata informatia la indemana. E pur si simplu an educated guesstimation.

:)

16 comentarii:

Traian spunea...

Don't listen to Cristoiu when driving : big shit can happen

Turambar spunea...

In general, big shit can happen cand asculti Realitatea FM, o capodopera de obiectivitate si de bun jurnalism. Dar ce naiba sa ascult pt stiri, ca altii nu sunt, mama lor? Romania Cultural, muzica clasica, nu?

:)

ZaffCat spunea...

Asadar Vanghelie mai tare ca Hrebe, nu? Un spa inainte de confruntare? :-)

molie spunea...

Nene, eu pariez pe Ponta.

Este nevoie de cineva "imaculat", Geoana are o tinichea atarnata (vezi cazul Vantu).

matusalem spunea...

Europa FM. Au un concurs stupizel, dau euro pe numarul de molecular. Cunosc eu 2 pensionari, care stau in blocstart, in caz de, ma suna, poate iau si eu un ban cinstit si gramada. :)

Turambar spunea...

:)

Sergiu spunea...

Poti confirma cifrele Curs: 35, 35, 18 ? Sau a fost si o mica coafare de 1-2 procente dintr-o parte in cealalta parte ca sa iasa PSD - geoana cat mai bine ?

Mihai spunea...

Deci e clar, daca sondorii ghestimeaza ca iese Geoana, o sa castige Ponta la mustata, in marja de eroare. Iar explicatia se va baza pe voturile din straintate, alea neesantionate...

vera spunea...

Eu cred ca titulescu. Nu numai pentru ca e mai tinar si perceput ca mai 'curat', dar si fara real baggage, spre deosebire de MG.
Dar si pentru ca e in tabara mai saraca, poate, dar mai hirshita in dracii manipulatorii politice. Stii tu, fitze, pase pe la spate, focuri de artificii, joc de umbre si lumini.
Confruntam post factum, ok?

Camil Stoenescu spunea...

deja s-au luat în colți. și cred ca va fi Ponta

Turambar spunea...

dupa cum se intampla ostilitatile, si eu acum cred ca ponta.

Anonim spunea...

adicătelea să se dezică Geoană în al 12-lea ceas de "renumele" de luzăr? hmm... m-aş mira. rămâne de văzut

Mihai spunea...

Bravo, Turambare, foarte bine: pari ca incepi sa inveti din greseli, aaah, sondaje.

Turambar spunea...

acum s-a mutat balanta spre geoana

Anonim spunea...

pare aranjat, Geoana probabil ramane pana la congresul anuntat de Iliescu, e o piesa pusa in scena din alte motive decat cele interne de partid.

Anonim spunea...

coane,
daca te hotarasti sa joci la LOTO, sa-mi zici si mie ce numere ai de gand sa joci, ca sa fiu sigur ca NU le joc p-alea :))
iar tz-a dat cu virgula socoteala :)

Dracu