vineri, 12 iunie 2009

Despre ipocrizie

Dupa cum ii spuneam si in comentariu: de-aia il apreciem noi pe Cristi: ca ii merge mintea si ca tine minte lucruri.

Doamnelor si domnilor, va propun o gandire pertinenta despre inconsecventa in discurs si despre ipocrizia politica. Vinovatii zilei de azi: mama lor de liberali pe care uneori sa moara pisica sufocata in urna de vot nici nu stiu de ce mai tin cu ei.

Liberalii suferintei si dezamagirii mele, cei care inainte de alegeri au acuzat sondajele de opinie ca noi, astia nasoii, facem si dregem si ce nenorociti suntem, cand de fapt chiar ei au venit cu nerusinare cu prefabricate ideologice legitimate prin nume mari sonore ilustru necunoscute de peste ocean, care sa-i dea la peste 20%. Iar pe urma, dupe ce si-au luat-o inevitabil in freza, de n-au facut nici 15%, au inceput sa schelalaie explicatii jenibile, legitimandu-si discursul cu recursul la marea stiinta sociologica.

Mama lor. Mama voastra. Mama noastra ca va votam, desi sunteti plini de Norici si de mitici.

Cititi articolul la Cristi Parvan: Sociologii liberalilor. Merita...

:/

7 comentarii:

Anonim spunea...

Cu doua zile inainte de alegerile locale din 2008, Ludovic Orban ne spunea ca are 22% si intra in turul doi. A luat jumate si a fost pe locul 4. Mama voastra de sociologi, ati pacalit omu'. Nu zic mai mult ca am lucruri mai importante de facut. IRB Nations Cup

Turambar spunea...

:) IRB Nations Cup indeed :)

parvan spunea...

@mihai: pai n-aveati nevoie de sociologi ... trebuia sa puneti niste copii sa se uite la spotul cu pixul si bastonu ... si v-ar fi spus ca ... anonimul e pe locul 3 :)

In plus daca nu gresesc gazda (CCSB) il daduse cu 9% din f2f si 11 la telefonic.

PS: 22% pt un candidat pe locul 2 e dubios oricum pentru ca ori candidatul de pe locul 1 e la distanta mare ori de la 3 in jos inseamna peste 50% si ca sa fie un loc 2 solid (la distanta de 3) ar insemna inca vreo 3 candidati cu 15 ... ceea ce e "improbabil"

PS: ca tot m-a periat mirel ... ca memorie: candidatii la prezidentiale de pe locul 2 au avut 31 in 92, 28 in 96 (EC), 28 in 2000 (cvt), 34 in 2004.

PS2: in link ... un post dintre tururi

Turambar spunea...

Da, noua tot timpul Ludovic Orban ne-a iesit undeva in jur de 10%. Ia sa verificam, sa vedem daca mai avem pe undeva pe aici rezultatele...

Yup. Egzactamente. Ia uite aici:

http://turambarr.blogspot.com/2008/05/alegeri-locale-bucuresti-sectoare.html

Cel mai mare scor la Orban: 13%. Cele mai multe rezultate: in jur de 10% - 11%. Deci variatie mica. Doar Gallup-ul l-a dat o data cu 19%, si toata lumea a facut referire la marmota care invelea ciocolata (sorry, Alex, dar ata ete).

Ca veni vorba de locul 2: Cristi, vezi ca acum candidatul de pe locul 2 nu e departe de 22%. Deci se poate... :)

Turambar spunea...

PS: Poza cu pricina, aici (tabel, cifre de cifre de la sondajele pre-electorale pe Primaria Generala Buc):

http://3.bp.blogspot.com/_KYotjuraIvM/SDfePpSTkII/AAAAAAAAANQ/nH9rbIz52wE/s1600-h/Comparatie+sondaje+-+tabel+primar+-+V02.JPG

Anonim spunea...

@Cristi - ar fi fost bine sa fie pe 3, dar a fost pe 4

parvan spunea...

turambar: Am eliminat cazul in care locul I e la distanta ... si oricum vorbeam de rezultate in preajma votului. Eu chiar am cautat exemple pt alegoria probabilista (http://www.parvan.ro/?p=393) de candidati de pe locul 2 care sa fi ajuns in rasturnari spectaluoase. Nu prea am gasit, daca ai la indemana ... m-ar interesa.

mihai: omul si-a propus 3 si a ratat la cateva zecimi :) nu cred ca schimba mare lucru ... problema ramane aceeasi ... cum a reusit si inainte si dupa sa va convinga ca e performant :( si ca varianta de catch all e o cale de urmat.