miercuri, 8 aprilie 2009

MP

Gigi pe locul 2 pe listele PRM. Mda... Se schimba situatia.

Dintr'o data, cu Vadim Tudor pe locul 1 pe lista si cu Becali pe locul 2, este foarte probabil ca PRM (cu PNG in coada) sa intre in Parlamentul Europei. Pentru doua locuri eligibile, ar avea nevoie de aprox. 6%, procent care PRM, fara participarea PNG, era posibil si sa il obtina, dar la fel de bine si sa le moara la intrare, ca acum un an jumatate, cu cateva zecimi sub 5%. Insa in aceasta situatie intrarea PRM (PNG) este clara, mai ales in contextul victimizarii lui Jiji. Vorba unui prieten: e foarte probabil chiar sa inceapa cu doua cifre. Conteaza cum este manuita victimizarea de Paste.

Ai, aud? Ce s-a intamplat anul trecut, tot de Paste, tot in Saptamana Mare? Pai nu va mai aducetzi aminte? Unul care era omorat si inviat electoral, denotand din partea scenaristilor o buna cunoastere a structurilor narative din mitologica christica? Ai, aud? Si ce vine saptamana viitoare? Pai nu tot Saptamana Mare? Si nu tot un trairism predictibil de scenariu electoral? Pai nu eliberarea lui Jiji pe cautziune? Si asta cum se cheama, va rog frumos? Pai nu sacrificiul berbecului? Pai nu invierea mielului machidon? Pai nu o gura de aer cu oxigen pentru balonul de voturi ale ciobanului?

Intrebarea este: voturile astea, poate cu o cifra, poate chiar cu doua, ale echipei de spumiferi cvasi-psihotici, de unde vor fi luate? Ca sa raspundem la aceasta intrebare, va propun una ajutatoare: oare unde s'au dus voturile PNG, cand acesta s'a dus la vale?

Prietenii stiu raspunsul.

Se anuntza, therefore, momente interesante. Era, de altfel, de ashteptat sa se incinga taratza in vinele politicii, laolalta cu seva in mladitzele primavaratece. Din simptomele fenomenului:
- delicate danteluri de spuma la coltzuri de buze
- accese de opera wagneriana in birouri pline de fum
- isterii si panici (sau semi-panici, sau cvasi-panici)
- talk-show-uri. multe talk-show-uri
- consultantzi. multzi consultantzi

Si sondajele incep sa spuna chestii. Chestii interesante...

Deci, ashadar si prin urmare: vine primavara, infloreshte toata tzara. Vine primavara, si in aer miroase a toamna.

Desperate measures for desperate wives.



:/

10 comentarii:

finix spunea...

Poate învaţă Gigi de la colegii de celulă cum să-şi bată cuie în diverse părţi ale corpului şi o pune de o răstignire electorală live.

Anonim spunea...

off, dar la fel de interesant: uite ce se mai intampla in provincia noastra favorita: http://www.ziare.com/Rezerva_de_carbune_de_3_miliarde_de_tone_descoperita_in_China-712863.html
la postul tau: acum e clar cine a platit pt urletele (cica neelectorale si analitice) de pe 2 posturi Tv din ultimele zile - 'eu nu cred in coincidente', dupa cum se exprimau respectivii :)))))

parvan spunea...

Zici tu?

Eu citesc mai simplu. Se darama un proiect politic ... se pare acum ca B nu mai poate avea totul ... si devine b, si pierde intentii de vot. In acelasi timp aia dezinteresati si disperati care nu mai aveau ce pierde ... si-au gasit noul simbol ... si se strang in jurul lui.

6 e mai mult decat 5 ... e un joc riscant....
Dar 4 e mai mult decat 3 ... si daca din 3 n-ai de unde alege 4 poate parea o alternativa :( .

Anonim spunea...

Ultimul politikon pe care l-ati facut la inceputul lunii aprilie arata pdl cu trei procente in fata psd+pc. De unde va lua voturi prm+png ? Simplu...de la PSD+PC...de ce ? in timp ce pdl a stagnat anul trecut si chiar a scazut usor...un partid, o alianta (psd+pc) s-a tot umflat...a tot luat voturi, resturi de la partidele mici, inclusiv prm, png...vezi perioada dec 2007-noiembrie 2008...perioada de crestere a psd...de scadere a png...si de scadere, usoara stagnare a pdl...

Mircea Popescu spunea...

Foarte probabil sa faca 6%, va fi zoo delegatia romana la Bruxl.

parvan spunea...

Sa nu uitam de nehotarati, caci ei sunt principalii jucatori (mai ales) acum.

Asta cu mesajul mesianic in saptamana luminata e cu "marja mare" extremele ar fi: 1. iese cu doua cifre, iese din parnaie si toate ce i se pun in carca devin ... prilej de vizibilitate si de ... atitudine crestina :) vs 2. noul PRM obtine intre 5 si 6 adica fix cat sa iasa CVT dar nu si Becali ... conspiratia totala ... fatalism generalizat :)

Dar intre 1 si 2 e mult spatiu de penibil si foarte probabil multi "asi" impotriva ciobanelului inchis.

Turambar spunea...

Erau multzi "ashi" shi impotriva lui Oprescu, atunci la vremea aceea. Si totushi corasonu a batut neuronu, shi lumea a votat trairist. Vezi sa nu fie la fel si acum.

Vedem. Vedem in sondaje...

:)

parvan spunea...

Vedem la vot :)

Nu-s acelasi fel de "ashi" si e un pic de diferent si la conditiile de etalare :)

Anonim spunea...

Tot lol!!
Ne mai lipeste:
1)Ca Noua Dreapta sa se asocieze:
Cu PRM si BECALII.Dracul ştie ce o sa urmeze, vai de mama noastră!
2) Apoi bajetii sa găsească după modelul Italian care au găsit o nepoata a lui Musolini, noi o nepoata a lu' Zelea Codreanu sau in disperare de cauza a lui Motii si Marin.

Turambar spunea...

Stai tu linishtit, ca nu au romanashii noshtri apetentza la femei in politica.